Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOĞUM ÖNCESİ GELİŞİM VE DOĞUM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOĞUM ÖNCESİ GELİŞİM VE DOĞUM"— Sunum transkripti:

1

2 DOĞUM ÖNCESİ GELİŞİM VE DOĞUM
BÖLÜM 3 DOĞUM ÖNCESİ GELİŞİM VE DOĞUM

3

4

5

6 Brazelton Yenidoğan Davranış Değerlendirme
Ölçeği (NBAS): Yenidoğan bir bebeğin nörolojik gelişimi, refleksleri ve insan ve nesnelere tepkilerini değerlendirmede kullanılan bir ölçek. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Nörodavranış Değerlendirme Ölçeği (NNNS): Yenidoğanın davranışlarını, nörolojik ve stres tepkilerini ve düzenleyici kapasitelerinin değerlendirilmesini sağlayan bir ölçek.

7 Düşük Doğum Ağırlıklı Bebekler: Doğum ağırlığı
2.5 kg’dan az olan bebekler. Erken Doğan Bebekler: Gebelik süresi 37 haftadan az olarak doğan bebekler (Döllenme ve doğum arası).

8 Doğum Yaşına Göre Küçük Bebekler: Gebelik yaşına göre küçük bebekler de denir. Bu bebeklerin ağırlıkları gebelik süresi dikkate alındığında normal ağırlığın altındadır. Doğum yaşına göre küçük bebekler zamanında doğmuş veya premature olabilir.

9 c) Zamanından Önce Ve Düşük Doğum Ağırlıklı Doğan Bebekler
Yeni doğan bebekler için tehlikeli olabilecek koşullara değişik isimler verilmektedir. Bu koşulları inceleyeceğiz ve erken doğan bebeklerin durumlarını geliştirecek önlemleri tartışacağız.

10

11

12

13

14

15

16 C) Doğum Sonrası Dönem Doğum sonrası dönem büyük ölçüde yeni bir uyumu gerektirir. Fiziksel, duygusal ve psikolojik anlamda uyuma ihtiyaç duyulmaktadır.

17 a) Fiziksel Uyum Kadın vücudu doğumdan sonraki ilk günlerde ve ilk haftalarda çok sayıda fiziksel ayarlamalar yapar (Mattson & Smith, 2011). Büyük ölçüde bir enerjiye sahip olabilir veya kendini tükenmiş ve hayal kırıklığına uğramış gibi hissedebilir.

18

19 Doğum Sonrası Dönem: Doğumdan sonra yaklaşık altı hafta süren veya annenin vücudunun uyumu tamamlayıp neredeyse doğum öncesi dönemdeki haline geri döndüğü zamana kadar geçen süreyi kapsayan dönem.

20 b) Duygusal Ve Psikolojik Uyum
Doğum Sonrası Depresyon: Doğum sonrası dönemde üzüntü, endişe veya günlük işlerle baş etme konusundaki sorunlar karşısında çaresizliğe kapılma gibi şiddetli duygular yaşayan kadınların özellikleri.

21 c) Bağ Kurma Bağ kurma, özellikle de doğumdan kısa süre sonra ebeveynler arasındaki fiziksel bağ, yakın bir bağlantının yapısıdır. Erken bağlanmanın yetkin bir bebeğin gelişiminde kritik olduğuna dair bir bulguya rastlanmamıştır.

22 Doğum sonrası dönem hem anne hem de baba için önemli bir alışma ve adaptasyon gerektiren bir süreçtir. Babalar özellikle bebeğe bakan anneler için önemli bir destek sistemi sağlayabilirler. Babanın anneyi desteklemek için ne gibi görevleri olabilir?

23

24


"DOĞUM ÖNCESİ GELİŞİM VE DOĞUM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları