Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARARSIZIM ŞEKERİM Yılmaz ÖZDİL Karar verdiğinde kuşatılmış olabilirsin...

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARARSIZIM ŞEKERİM Yılmaz ÖZDİL Karar verdiğinde kuşatılmış olabilirsin..."— Sunum transkripti:

1

2 KARARSIZIM ŞEKERİM Yılmaz ÖZDİL Karar verdiğinde kuşatılmış olabilirsin... ozgezgin@yahoo.com

3 Kim olduğundan şüphelenip, DNA testi yaptırmıştı bazı arkadaşlar... "Biz Kimiz?" diye. Hatırlarsınız... Bizim memlekette yapılan ankette, biz Türkler "etnik grup" çıkmıştık!

4 Zaten, aslında Türkler'e Türk denemeyeceğini, dense dense, Türkiyeli denebileceğini demişlerdi...

5 - Kimsin? -Türk'üm. - Olmadı. - Ya nasıl olacak? - Türkiyelisin, öyle de. - Demezsem? - Faşistsin! - Manyak mısın kardeşim... - Irkçısın o zaman.

6 Çok da sağlam verilere dayanıyordu yaptıkları araştırma... Mesela, 50 bin kişiyle konuşup, 210 bin Gürcü bulmuşlardı... Tek tek konuştuklarının 4 katı! Gürcistan bile şaşırmıştı. Neyse... Şimdi aynı marifetli tayfa, yeni bir "bilimsel araştırma“ yayınlıyor. Sonuçlar şöyle...

7 Nurcular bölünmüş... Fethullahçılar, AKP'yi destekliyormuş... Yeni Asyacılar, Demokrat Parti'yi. Kadiriler de bölünmüş... Kuşçuoğlu kanadı AKP'li... Öbür Kadiri şeyhinin ise, kendi partisi var, BTP.

8 Süleymancılar, iki biradermiş... Biri, AKP milletvekili; gene aday... Diğeri, Demokrat Parti'den milletvekili adayı; daha önce Refah'tan milletvekili, ANAP'tan da bakan olmuş. Menzil tarikatı, AKP'liymiş. "Bilimsel araştırma"nın bazı başlıkları da şu şekilde... Nakşiler, hangi partiye kaydı? Cüppeli Hoca, kime oy verecek? Hangi şeyh, kimi parti lideri yaptı?

9 Bu ve bunun gibi satırlar... Gayet normalmiş gibi yazılıyor. Normalleştiriliyor... Ne zaman? 2007'de. Git, 1925'e... "EFENDİLER VE EY MİLLET, BİLİNİZ Kİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ ŞEYHLER, DERVİŞLER, MÜRİTLER, MENSUPLAR MEMLEKETİ OLAMAZ" DEMİŞ GAZİ.

10 Dön, 2007'ye... Türkler "etnik... "Tarikatlar "iktidar..." Hâlâ, "ay çok kararsızım şekerim, acaba kime oy vereyim" diye düşünenler var bu ülkede.

11 NOT: Atatürkçü Düşünce Derneği'ni ziyaret eden Amerikan Elçiliği yetkilisi, "Cumhuriyet mitinglerini hangi parayla finanse ettiniz" diye sormuş... Birincisi, sana ne? İkincisi, anamı da aldım geldim, sadece iki otobüs biletine maloldu. DU YU ANDIRSİTEND?

12 DÜŞMEZ KALKMAZ, BİR ALLAH’TIR ozgezgin@yahoo.com


"KARARSIZIM ŞEKERİM Yılmaz ÖZDİL Karar verdiğinde kuşatılmış olabilirsin..." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları