Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Talebe Öğrenci Eğitim Öğretim DavranışlarDiploma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Talebe Öğrenci Eğitim Öğretim DavranışlarDiploma."— Sunum transkripti:

1

2 Talebe Öğrenci Eğitim Öğretim DavranışlarDiploma

3 Neyi var? Ona göre çantayı düzenler. Neyi olduğunu anlamayınca yükü artar. Yılgınlık başlar.

4

5

6

7

8 Planlar Kitaplar Aktiviteler Ödevler Müfredat

9 Planlar Kitaplar Aktiviteler Ödevler Müfredat Ba ş arılı ö ğ retmen olmanın yolu? Motivasyon İ knaLiderlik Mizah TelkinSanat!.....…!

10 çantan ı n kendisi

11 Giriş Dikkati çekme Motive etme Amacı açıklama Önkoşul öğrenmeleri sağlama Sunuş İpuçları verme Katılımı sağlama Dönüt düzeltme- tekrar Pekiştirme Sonuç Özet Transfer Bir sonraki dersle ilişki

12 HAYRANLIK X DÜŞMANLIK “Gönülsüz çiğnenen aş, ya karın ağrıtır ya baş.”

13 “Sıralara yazmayın!” >”Defterinize yazın!” “Sakız çiğnemeyin!”>”Sakızı dışarıda çiğneyin.” “Unutma!”>”Hatırla.” “Bağırma!” >”Alçak sesle konuş” gibi. En önemli aletimiz: kullandığımız dil… İnsan beyni her cümleyi önce olumlu anlar, daha sonra olumsuz cümleye çevirir. Bu nedenle sınıftaki konuşmalar olumlu olsun. Siz olumsuz cümleler kullanırsanız, öğrenci de otomatik olarak olumsuz ve inkar edici sözler söyleyecektir.

14 Telkin, bir fikrin zihne sokulup, o zihin tarafından kabul edilmesi eylemidir. Her telkin: hipnotik olabilir olmayabilir, ya kabul edilir ya da ret edilir. Eğer bir teklif içsel olarak cazipse büyük olasılıkla kabul görür.

15 Değişik indirekt telkinler hikaye anlatmak analoji kurmak şaka yapmak kelime oyunları yapmak ev ödevi vermek gizlenmiş ve gömülmüş telkinler

16 Onaylama: Her öğrencide mutlaka onaylayabileceğimiz bir yönünü bulmaya çalışmalıyız. “Ben de olsam aynı şeyi yapardım”

17 Önce kendimiz inanmalıyız, sonra öğrencinin/öğrencilerin inanmasını beklemeliyiz. “Sana hep güvendim ve hala güvenebileceğimi biliyorum...” Diğerlerinden (Öğretmen, anne-babalardan, öğrencilerden…) olumlu konuşmalıyız. “Bunu yapabilecek birisi varsa o da sensin”,

18 Mümkünse eleştirmemeliyiz. “Niye dinlemiyorsunuz anlayamıyorum? yerine “Haydi çocuklar, şimdi dinleme ve bir şeyler öğrenme zamanıdır!..” “Böyle mi? sorusu yerine “Böyle olmalı değil mi?” (Onaylamasını sağla) Eleştiri insanı savunma durumuna geçirir, insanlar, kendilerini haklı göstermeye sevk ettiği için zararlıdır. Çünkü insanın gururunu zedeler. Crowley : “Sinemde yorgun, fakat merhametli, kimseye karşı kötülük düşünmeyen bir kalp taşıyorum."

19 Başkalarından duyamadıkları şeyleri sizden duymaları sizi daha çok önemsemelerine yol açacaktır. “……….. en özel sınıfsınız!..”, “……. sizin için istisna yapacağım!..” “Sizin için seve seve...”, “Zorlanabilirsiniz ama bu sınavdan en iyi şekilde çıkacağınızı biliyordum...” Ailelerinden duyamadıkları sözleri sarf etmeniz onların kendilerini değerli hissetmelerini sağlar. “Sen dinlemeye değersin!” ”Senin de söylediğin gibi...” Farklı düşündüğünüz noktalarda “Bu konuda haklısın, ancak diğer yandan...” Bu konuda haklı olabilirsin… Bazen senin gibi düşündüğüm oluyor, sonra … gibi de düşünüyorum” İnsanlar kendileri ile ilgili iyi şeyler duymak istiyorlar.

20 Öğrencilerinize isimleriyle hitap ediniz. Onların ilgilendikleri şeyleri öğreniniz ve kendilerine onlardan bahsediniz. “Öğrenci olsaydın ve öğretmenlerin sana nasıl davranmasını isterdin, sen de onlara öyle davran.“ Buda der ki: "Nefret nefretle değil sevgiyle son bulmalıdır. " Tartışmaktan kaçınmak gerekir. Evet dedirtecek sorular sormalıyız. Hayır, en zor aşılacak engeldir. Bir insan hayır derse bütün gururu bu kelime üzerinde ısrar etmesinde ısrar eder.

21 Öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine izin verin. Ben size istediğiniz her şeyi vereceğim. Bunun karşılığında siz ne yapabilirsiniz? Eleştirmen gereken bir durum varsa önce iyi hissetmesini sağla. Bazen hataları dolaylı bir şekilde anlatmak daha iyi sonuç verir. Onların gururlarını koruyunuz. “Buyurun! Yorgun olmalısınız! Oturun, "Savaş, öyle bir oyundur ki, bazen en kudretli insanları bile yıkar."

22 İnsanları yönetmenin yolu onların saygılarını kazanmaktan geçiyor. İnsanları değiştirmenin ve yüreklendirmenin yolu teşvikten geçer. Teşvik öğretmenin mucizevi sopasıdır.

23 MOTİVASYON Siz hangi kürekçiden biri olmak isterdiniz? Arkadaşlar arkamızda bir Jaws var? Hadi koçum daha hızlı…

24 Toplumumuzda genelde atı suya götürdüğünde su içmeye zorlamak adettendir, bir şey ikram ederkenki ısrarlar gibi… Peki, atı suya götürmeden önce biraz tuz versek, su içmesi için zorlamaya gerek kalır mı? İşte bu noktada “eğitimde de tuz” kullanmanın gerekliliği ortaya çıkıyor. Eğitimde de “tuz” yerini tutacak şeyler bulunabilir mi? “Bir atı zorla suya götürebilirsiniz, ama zorla su içiremezsiniz”.

25 Sınıf ortamına hareket getirmek!!!! Hareketli çocuklar daha kolay öğrenebilirler, Hareket eden daha kolay düşünebilir, Hareketsizliğin bedeli!!!!! Ters elle yazmak beynin farklı bölümlerini harekete geçirir. Dersin başında gevşeme yaptırmak stresi azaltır düşünmeyi kolaylaştırır. Hayallerle ruhsal ve fiziksel süreçler olumlu yönde etkilenmektedir.

26 Konsantrasyon Süresi: 5 - 7 Yaş15 Dakika 7-10 Yaş20 Dakika 10-12 Yaş25 Dakika 12-16 Yaş30 Dakika Zihinsel Performans gerektiren derslere konsantrasyon veya bir gevşeme alıştırması ile başlanmalıdır. Çapraz Hareketler, Aynı anda iki elle yazı yazdırmak, Ters elle yazı yazdırmak.

27

28

29 Öğretmen ne biliyor? Öğretmen öğretim sırasında ne yapıyor? Öğrenci ne biliyor? Öğrenci öğrenirken ne yapıyor? Öğrenci bilgiyi nasıl işliyor? Ne öğreniliyor? Öğrenilenler nasıl değerlendiriliyor? Öğretmen Özellikleri Öğrenim Stratejileri Öğrenci Özellikleri Öğrenme Stratejileri Kodlama Süreci Öğrenme Çıktısı Edim Öğrenme Öğretme Sürecinde Araştırma Konuları (Weinstein ve Mayer 1986)

30

31 kabus kutusu en çok karşılaşmaktan korktukları öğrenci modelini düşün bir kutu düşün bu kutunun içine senin karşılaşmaktan en çok korktuğun sınıfında olursa sorunların katlanacağını düşündüğün bir öğrenci var Bunu kutuya koyacağız, önce bu öğrencinin profilini anlatabilir yazabilir vs sonra kutuya saklıycaz, ve kutunun her ağzını aç dediğimde onula ilgili anlattığın bir özelliği kabul edilebilir yanlar mazeretler yada bulabilirsen olumlu özellikler onları anlatarak yanımıza alıcaz, özellikle gerçek bir öğrenci olursa onunla ilgili çözümleri beraber bulmuş oluruz. amaç istenmeyen öğrencinin kabul edilebilirliğini sağlamak


"Talebe Öğrenci Eğitim Öğretim DavranışlarDiploma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları