Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IŞIK KİRLİLİĞİ Işık kirliliği çok kötü bir şey. Ne yazık ki ülkemizde ışık kirliliği çok fazla. Benim aklıma gelen bir çözüm yolu var aslında.Herkes apartman.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IŞIK KİRLİLİĞİ Işık kirliliği çok kötü bir şey. Ne yazık ki ülkemizde ışık kirliliği çok fazla. Benim aklıma gelen bir çözüm yolu var aslında.Herkes apartman."— Sunum transkripti:

1 IŞIK KİRLİLİĞİ Işık kirliliği çok kötü bir şey. Ne yazık ki ülkemizde ışık kirliliği çok fazla. Benim aklıma gelen bir çözüm yolu var aslında.Herkes apartman ve bahçelerde fotosenli lamba kullanıp,sokak ve caddelerde ışklandırmalar azaltılsa,evlerde ve iş yerlerinde tasarruflu lambalar kullanılsa ışık kirliliğini az da olsa önlemiş oluruz.Işık kirliliğinin diğer kötü yanı da var.

2 Deniz kaplumbağalarının yavruları ışığa yönelir ve denize ulaşamadıkları için nesilleri ne yazık ki tükenir.

3 Göçmen kuşlar yollarını şaşırıyor ve aşırı aydınlatılmış kulelere çarpıyor.

4 Işık Kirliliği Nedir:Yanlış yerde ,yanlış yön ve yanlış zamanda ışık kullanılmasıdır.ışık kirliliği hava kirliliği gibi zehirleyici değildir ancak insan sağlığına zarar verir. Işık kirliliğinin olduğu büyük kentlerde gök cisimlerini gözlemleyemeyiz.Işığın gökyüzüne yayılması gökyüzünün doğal parlaklığının bozulmasına neden olur. Işık kirliliği özellikle teleskopla gökyüzünü inceleyen astronomları etkiler. Evet arkadaşlar ışık kirliliğinin nasıl olduğunu hep beraber gördük. Ne kadar kötü bir şey değil mi? Eminim ki sizde benim gibi küçük deniz kaplumbağalarına ve göçmen kuşlara çok üzülüyorsunuz. Arkadaşlar sadece üzülerek hiçbir şey elde edemeyiz. Hep birlikte bu kirliliğe son verelim.


"IŞIK KİRLİLİĞİ Işık kirliliği çok kötü bir şey. Ne yazık ki ülkemizde ışık kirliliği çok fazla. Benim aklıma gelen bir çözüm yolu var aslında.Herkes apartman." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları