Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Enerji Grubu Şirket Tanıtımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Enerji Grubu Şirket Tanıtımı"— Sunum transkripti:

1 Enerji Grubu Şirket Tanıtımı

2 Şirketimiz; Enerji alanında ekolojik ve doğal kaynaklara zarar vermeyen alternatif enerji sistem kurulumları için ‘ yaratıcılıkta sınır yoktur’ politikası izlemektedir. Lumka İnşaat faaliyet gösterdiği tüm alanlarda “ Sosyal Sorumluluk” bilinci ile hareket etmektedir.

3 Şirketimiz; Enerji Grubu;
Şirketimizde, alternatif enerji firması olarak Güneş enerji sistemleri,rüzgar enerji sistemleri, biokütle,Bio enerji sistemleri üzerine mühendis ve teknikerler den oluşan tecrübeli ekip ile projelerini hibe destek dosyalarınıda kendi bünyesinde hazırlayıp, projelendirip,uygulamayı yaparak bir bütün halinde müşterilerine finansal knowhow hizmeti vermektedir. Müşterinin talebi doğrultusunda fizibilite yapıldıktan sonra ihtiyaç belirlenip yer teşhisi yapılarak,uygun yerler bulunarak gerekli finans için hibeler,bankalar v.b. İncelenip gerekli teklif verilip dosyaları hazırlanıp uygulama ekiplerinin girmesi sağlanıp çok kısa sürede anahtar teslim çalışır vaziyette belgeleri ile birlikte teslim edilir.

4 Şirketimiz; Enerji Grubu;
Danışmanlık, projenin profesyonel olarak hazırlanıp yatırımcılarımız ile finansal kaynaklar inceliyoruz. Hazırlanmış olan fizibilite,teknik analiz,yatırım değerlendirmesi için yatırımcılarımız ile finans kaynaklarını buluşturuyoruz. Projelendirme,profesyonel muhendislik ile iyi planlanmış bir projeyi uygun zaman ve ekonomik şartlarda mühendislik uygulamaları sunmaktayız. Sistem,Kurulduktan sonra uzaktan izlenmesi ve hatta işletilme kontrolleride yapabilmekteyiz. Sistemin kurulumundan sonra işletilmesi ile beraber yıllık bakımı,rutin kontrolleri bünyemizdeki personel tarafından yapılabilmektedir.

5 Şirketimiz; Enerji Grubu;
Sistemde kullanılan malzemeler müşterinin talebine göre Yerli malzeme, Alman menşeili ve Çin menşeili olarak tedarik edebilmektedir. Bu malzemeler tekliflerimizde ayrıntılı olarak marka model olarak belirtilerek alternatif tekliflerde verilebilmektedir.

6 Enerji Grubu Alternatif Enerji Sistemleri Bilgilendirme

7 Alternatif Enerji Sistemleri
Alternatif Enerji Grupları; Güneş Enerji Sistemleri (GES) Rüzgar Enerji Sistemleri (RES) Bio-Energy sistemleri

8 Alternatif Enerji Sistemleri
Ges; Günesin enerjisini üç yolla kullanabiliriz, Günes enerjisi derken bu üçü arasındaki farkı belirtmek önemlidir: 1. Pasif ısı. Günesten bize dogal olarak ulasan ısıdır. Bina tasarımında dikkate alınabilir,böylece daha az ilave ısı gerekir Elektrik üretimi. Fotovoltaik (PV) ve Odaklanmıs Günes Enerjisi (CSP) Günes Termal. Burada günes ısısı su ısıtmada kullanılır.

9 Alternatif Enerji Sistemleri
Ges;(PV)(PHOTOVOLTAİK) Şebeke bağımlı sistemler Şebeke bağımsız sistemler

10 Alternatif Enerji Sistemleri
Güneşin yeryüzüne kadar ulaştırdığı 1000W/m2 lik ışınımın ne kadarının Elektriksel güce dönüştürebildiğini verimlilik şablonu aşağıdadır. Bir güneş pilinin ürettiği enerji hava koşullarına ve güneşle olan açısına göre değişir. Atmosferde kat edilen yol ve kirlilik boyutu Güneş ışınım yoğunluğu-yansıtılmış ışınların eklenmesi Güneşin geliş açısı Aktarılan güç Panel yapımındaki kaliteli malzeme En uygun verimlilik sıcaklığı Güneşlenme süresi

11 Alternatif Enerji Sistemleri

12 Alternatif Enerji Sistemleri

13 Alternatif Enerji Sistemleri
Kullanım Alanları;

14 Alternatif Enerji Sistemleri
Kullanım Alanları; Evler, tarımsal sulama,sokak aydınlatma , fabrikalar atm,duraklar,stadyum,avm,otoparklar,oteller,okullar, belediyeler,arabalar,yatlar,petrol istasyonları ….v.b. elektriğe ihtiyaç duyulan heryerde kullanılabilir.

15 Alternatif Enerji Sistemleri
Kullanım Şemaları;

16 Enerji Grubu Güneş Enerji Sistemleri Örnek Ticari Yatırım planı

17 Alternatif Enerji Sistemleri
1000Kilowatt (1MW) Bir Sistem yatırımı için; Gerekli olan alan 12 dönümdür. Bu yatırım neden 1MW düşünülmüştür,çünkü 1megawatt ve altı lisansız yatırıma girmektedir,bunun üzerindeki yatırımlar lisanslı yatırıma girmektedir. Şu an Türkiyede Türk elektrik kurumu üretilen elektrik için 10 yıl alım garantili sözleşme imza ederek kendisi satın almaktadır. Bizim yatırımımızı 1MW olarak düşünürsek, yatırımıda yıllık kw yapacağımızı planlarsak günlük ışınım saatini Antalya için 7-8 saat olarak baz alırsak.

18 Alternatif Enerji Sistemleri
Sistem için gerekli malzemeler; Sistemde Kullanılan İnverter Adeti : 24 ADET REFUSOL AE 3TL 40    Sistemde Kullanılan Panel Adeti:4000 Adet SF(P)  (ZAHIT SOLARFIELD )   Sistemde Kullanılan Konstrüksiyon Sistemi:5600 Adet Panel İçin 12 Derece Zahit Aluminyum Solar Kons.   Sistemde Kullanılacak DC Kablo : Multi Contact FLEX SOL XL-6 / 4 SOLAR KABLO   Sistemde Kullanılacak DC Konnektör : Multi Contact PV-KBT 4/6II-UR ERKEK/DİŞİ FİŞ  Sistemde Kullanılacak Şalt Malzeme : ABB / SCHNEIDER     

19 Alternatif Enerji Sistemleri
Güneş panelleri; 250watt lık solarfield marka polycrystalline 60 solar hücreli 156*156 mm hücre dizilimli 1645*990*40mm boyutunda 250Wp tolerans nominal 29,53 Vdc güç 16A MPP voltaj 37,60vDC Açık devre voltajındadır . Paneller 25 yıl boyunca %80-90 verimlilikte enerji üretirler,standart ürün değişim garantisi 10 yıldır. Yerli üretim paneller kullanıldığında devlet teşvik amaçlı olarak ithal ürünlerden daha pahalıya üretilen elektriği satın almaktadır.

20 Alternatif Enerji Sistemleri
Konstrüksiyon; Alüminyum ve galvanizli çelik 10 yıl dayanım garantisi Eurocode 9 a uygunluk belgesi rüzgar yükü belgesi DIN 1055 belgesi yükleme kapasitesi yüksek korozyon direnci malzeme için uzun ömrü garanti eder .

21 Alternatif Enerji Sistemleri
Amortisman hesabı; Üretim yılı Kw/h Alım garantisi $ Yıllık sistem getirisi $ Toplam getiri 1.yıl üretim ,133usd usd usd 2.Yıl üretim usd usd usd 3.Yıl üretim ,133usd usd usd 4.Yıl üretim usd usd usd 5.Yıl üretim ,133usd usd usd 1MW bir sistem 5 yılda kendini amorti etmektedir.

22 Alternatif Enerji Sistemleri
TEDAŞ dosyasının hazırlanması ve proje takibi   Sistem tasarımı ve projelendirilmesi   Panel ve konstrüksiyonların yerleştirilmesi   Tüm Topraklama İşlerinin yapılması   Tüm DC kablolama işlerinin yapılması   Sistemin DC tarafının devreye alınması   Sistem AG panosu (GES Panosu )   Sistemin AG kısımdan devreye alınması ( Ortalama50Metre AC kablo ile sistemin devreye alınması planlanmıştır.   Sistemin AG kısmına kadar olan tüm kablolama işleri ve sarf malzemeleri teklif kapsamımızdadır.   AG Kısımda öngörü fazlası malzemeler birim fiyat üzerinden ek olarak fiyatlandırılacaktır.  

23 Sunumumuzu incelediğiniz için teşekkür ederiz.
Bize adresinden veya mail adresi ile iletişim kurabilirsiniz.


"Enerji Grubu Şirket Tanıtımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları