Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MOTİVASYON.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MOTİVASYON."— Sunum transkripti:

1 MOTİVASYON

2 Motivasyon bireyin harekete geçmesi ve belli bir hedefe varabilmesi için gerekli olan arzu ve isteğe sahip olmasıdır.

3 Temel olarak motivasyonun iki seviyesi
vardır. 1. Hayatta kalmak 2. Başarı İnsan hayatta kalmak için Beslenmeye, Barınmaya, Giyinmeye, Güvenliğe, ihtiyaç duyar.

4 Bu temel fiziksel ihtiyaçlar giderilirse bizler başarı, duygusal tatminler, kişisel gelişim, değerli olmak, kabul edilmek gibi diğer ihtiyaçların giderilmesine yöneliriz. Motivasyon özde insanların başarılı olmalarına, bu ihtiyaçlarını gidermelerine, kişisel tatmine ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

5 Mutlu olmak, Mutsuz olmaktan daha az çaba ister. Gülmek için sadece 12 kasa ihtiyacınız var; oysa kaşlarınızı çatmak için 103 kası çalıştırmanız gerekiyor.

6 Motivasyon için… Kendine güven ve inan. Sen kendine inanırsan başkaları da sana inanır. Başarı için çok şey gereklidir. Ama bunların en önemlisi kendine güvendir. Hayatın ipleri kendi elindedir.

7 Kendine İnan; Yaşamdan ne istediğini keşfedip ve bu yolda ilerle.

8 Motivasyonunu Arttır Önce ne istediğini belirle. Kendini 7-8 yıl sonra düşün. Nerede ve hangi meslekle çalışıyorsun? Neler yapıyorsun? Nasıl bir yaşamın var?

9 Olumlu Benlik İmajı Önemli: Geliştirmek Senin Elinde
Her şeyi öğrenebilirim. Beynim oldukça kuvvetli. Ben aktif ve etkili olan bir öğrenciyim. Rahatım ve dikkatim yerinde. Yeni şeyler öğrenebilirim. Öğrenemeyeceğim hiçbir şey yok. Ben harika bir potansiyele sahibim. Alıştırma ve pratik yaparak çok daha iyi olacağımı biliyorum.

10 Davranışlarımdan Sorumluyum;
Her hatada ve yanlışta suçlu aramak, hayatımızdaki iyi şeyleri mahveder. Hayatınızı kontrol etmeyi becerin, suçlu avcısı rolünü terk edin ve aklınıza suçlu aramak düşüncesi geldiğinde kendinize “BEN SORUMLUYUM” deyin. SUÇLAMAYI BIRAK… HAYATIMDAN BEN SORUMLUYUM DİYEREK BAŞLA.

11 İradene hakim ol! Olaylar karşısında sarsılmadan durabilen güçlüdür. Gücünü göster!.. Hedefinin BÜYÜK olduğunu unutma.

12 BİR İŞİ, BAŞARMANIN EN ZOR YANI İLK ADIMI ATMAKTIR.
Uzaya fırlatılan bir füze, atmosferi geçinceye kadar enerjisinin büyük bir kısmını tüketir. Atmosferi geçtikten sonra ise az bir enerjiyle uzun mesafeler kat eder. BİR İŞİ, BAŞARMANIN EN ZOR YANI İLK ADIMI ATMAKTIR.

13 Zor iş, zamanında yapmamız gerekip de
UNUTMA! Zor iş, zamanında yapmamız gerekip de yapmadığımız kolay işleri biriktirmektir. İçinde bir şeyler değişmeden, dışında bir şeylerin değişmeyeceğini bilmelisin!..

14 GÜÇSÜZ KİŞİLERİN EN ÖNEMLİ MAZERETLERİ ÇEVRE VE ŞANS FAKTÖRÜDÜR
Başarı, başarı bilincine sahip olanlara gelir. Başarısızlık, başarısızlık düşüncesine sahip olanları bulur.

15 YA ÜMİTSİZSİNİZ YA DA ÜMİT SİZSİNİZ YA ÇARESİZSİNİZ YA DA ÇARE SİZSİNİZ

16 Dikkat Edin Söylediklerinize dikkat edin, Düşüncelere dönüşür… Düşüncelerinize dikkat edin, Duygularınıza dönüşür… Duygularınıza dikkat edin, Davranışlarınıza dönüşür… Davranışlarınıza dikkat edin, Alışkanlıklarınıza dönüşür… Alışkanlıklarınıza dikkat edin, Değerlerinize dönüşür… Değerlerinize dikkat edin, Karakterinize dönüşür… Karakterinize dikkat edin Kaderinize dönüşür.

17 TEŞEKKÜRLER…


"MOTİVASYON." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları