Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AFET VE ACİL DURUM HABERLEŞME HİZMET GRUBU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AFET VE ACİL DURUM HABERLEŞME HİZMET GRUBU"— Sunum transkripti:

1 AFET VE ACİL DURUM HABERLEŞME HİZMET GRUBU
Hasan OVAK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İzmir Bölge Müdür Yardımcısı

2 HABERLEŞME HİZMET GRUBU
A. KURULUŞU: Haberleşme Hizmet Grubu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İzmir Bölge Müdür Yardımcısı başkanlığında; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü, Türk Telekom Batı-I Bölge Müdürlüğü, PTT Müdürlüğü, GSM Operatörleri, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Telsiz Ve Radyo Amatörleri Cemiyeti temsilcilerinden oluşmaktadır.

3 B. GÖREVLERİ: 1-Afet bölgeleri ile haberleşmenin sürekliliğini sağlamak için telli, telsiz haberleşme ağı kurdurur. 2-Hasarlı haberleşme araçlarını süratle onarılması ve hizmete sokulmasını sağlar. 3-Afet bölgesinde posta haberleşmesini sağlar. 3-İldeki haberleşme tesislerinin bir afet sırasında nasıl kullanılacağına dair düzenlemeler yapar. 4-Alternatif iletişim sağlayan kuruluşların haberleşme imkânlarının etkin kullanılmasını sağlar.

4 5-Afet anında görev alacak kritik personele hızlı ve kesintisiz iletişim sağlayacak sistemi kurar ve çalışmasının devamlılığını sağlar. 6-Afet bölgesinde haberleşme hizmetlerinde çalışacak personele ve araç gereçlerine tanıtıcı kimlik ile serbest giriş olanakları sağlar. 7- Bu planı, 13 merkez ilçe (Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere) için hazırlar.

5 C. PLANLAMASI 1-Çeşitli kurumlarca servislerde görevlendirilecek personel kadrosu ile araç-gerecin tespitini, 2-İlde bir afet anında kullanılacak haberleşme teçhizatı listesinin düzenlemesini , 3-Afet haberleşmesinin öncelikli olduğunun ilgili yerlere, kişilere duyurulmasını ve en seri haberleşmeyi sağlamak için gerekli düzenlemenin yapılmasını, 4-Köylerin ilçeye uzaklık ve acil irtibat telefon numarası tablolarının oluşturulmasını, 5- Ortak Afet telsiz frekanslarının ilgili kuruluşların telsiz sistemlerine yüklenmesini koordine etmek,

6 5-Haberleşme tesisleri olan kuruluşların yerleri ve durumu
5-Haberleşme tesisleri olan kuruluşların yerleri ve durumu hakkında bilgiler toplanarak tablolarının oluşturulmasını, 6-Haberleşme tesislerinin tam kapasite ile devreye sokulması için gerekli önlemlerin alınmasını, 7-Afet sonrası oluşabilecek hasarlara yönelik onarım için gerekli önlemlerin alınmasını, 8-Afet bölgesinde haberleşme ihtiyaçlarının karşılanmasında mevcut haberleşme olanaklarının yetersiz veya devre dışı kalması durumunda askeri birliklerden destek alınmasını, 9-Afet bölgesinde yapılacak ilk tespit çalışmalarında görevlendirilecek bisiklet ve motosiklet ekiplerinin oluşturulmasını planlar.

7 Telekom Haberleşme Hizmetleri Servisi
SERVİSLERİ Telekom Haberleşme Hizmetleri Servisi Türk Telekom Batı-I Bölge Müdürlüğü Gsm Hizmetleri Servisi Turkcell GSM Operatörü Vodafone GSM Operatörü AVEA GSM Operatörü Posta Haberleşmesi Hizmetleri Servisi PTT İl Müdürlüğü Telsiz Hizmetleri Servisi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Amatör Telsiz Dernekleri (TRAC) Kamu Kuruluşları OKTH (Ortak Kullanımlı Telsiz Hizmetleri)işletmecileri 7

8 BTK MİLLİ MONİTÖR SİSTEMİ
4/11/2017 BTK MİLLİ MONİTÖR SİSTEMİ Erkan İPEKÇİOĞLU 8

9 SABİT BÖLGE MONİTÖR İSTASYONU
9

10 MOBİL İSTASYONLAR

11 Teşekkür ederim


"AFET VE ACİL DURUM HABERLEŞME HİZMET GRUBU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları