Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYANLAR: FATİH TAŞKIRAN EMRE BENDER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYANLAR: FATİH TAŞKIRAN EMRE BENDER"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYANLAR: FATİH TAŞKIRAN EMRE BENDER
SANAL BİLGİSAYARLAR HAZIRLAYANLAR: FATİH TAŞKIRAN EMRE BENDER fatih taşkıran emre bender

2 SANAL BİLGİSAYARLARIN KULLANILMA NEDENLERİ
Bilgisayar donanımları çok hızlı gelişmekte fakat yazılımlar bu hızı yakalamakta zorlanmaktadır.Halen windows programlarının 64 bitte bu hızda çalışmaması buna örnektir. Fakat yinede piyasada bulunan donanımlar ileri düzeyde olmaktadır.Sanal bilgisayarların ortaya çıkma nedenlerinden biri budur.

3 Bir başka neden ise piyasada çok çeşitli işletim sistemlerinin ve bu sistemlere göre çeşitli yazılımların bulunmasıdır.

4 Bir bilgisayara birden fazla işletim sistemi kurulsa da aynı anda sadece bir tanesi kullanılmaktadır.Ayrıca kurulan her işletim sistemi için sabit diski bölümlere ayırmak gerekmektedir.Sanal bilgisayarlar bilgisayarda bir dosya gibi göründüklerinden bu gereksinimi ortadan kaldırmakta, istenildiği kadar işletim sistemi bir bilgisayar Altına kurulabilmektedir.

5 Bu ve benzer nedenlerden dolayı sanal bilgisayarların kullanımı hızla yaygınlaşmaktadır.Özellikle sistemleri öğrenmek isteyenler bu yolla, kullandıkları işletim sistemine zarar vermeden yeni yazılımları öğrenmektedir. Sanal bilgisayar yazılımları Virtualbox,vmware ve Virtualpc olmak üzere 3’e ayrılır.

6 VİRTUALBOX Bu yazılım sanal bilgisayar oluşturma yazılımlarından biri innotek firmasının geliştirdiği açık kaynak kodlu ve ücretsiz olan yazılımdır.

7 .Ana bilgisayarın donanım özelliklerini geçmemesi şartıyla istenilen donanım özellikleri sanal bilgisayarda oluşturulabilmekte ve bu bilgisayarlara istenilen işletim sistemi kurulup kullanılabilmektedir.

8 Aşagıda linux işletim sistemi altında virtualbox kullanarak oluşturulan sanal bilgisayara Windows Vista kurulmaktadır bu sayede windows vista incelenebilir ve kullanılabilir fatih taşkıran emre bender

9 VMware Bu yazılım Virtualbox yazılımından biraz daha gelişmiş olsa da bu yazılım ücretlidir.

10 Aşağıda Macosx Altında Vmware İle Kurulmuş Ubuntu İşletim Sistemini Görebilirsiniz

11 VİRTUALPC Bir başka sanal bilgisayar uygulaması microsoft firmasının ürünü olan virtualpc’dir. Şu anda 2007 sürümü bulunmaktadır. Ücretsiz yazılım daha çok Windows Sistemi adı altında başka windows sistemlerini çalıştırmak için kullanılır.

12 VİRTUALPC


"HAZIRLAYANLAR: FATİH TAŞKIRAN EMRE BENDER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları