Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİLGRAM DENEYİ. İnsanların erk (otorite) sahibi bir kişi veya kurumun isteklerine, İnsanların erk (otorite) sahibi bir kişi veya kurumun isteklerine,erk.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİLGRAM DENEYİ. İnsanların erk (otorite) sahibi bir kişi veya kurumun isteklerine, İnsanların erk (otorite) sahibi bir kişi veya kurumun isteklerine,erk."— Sunum transkripti:

1 MİLGRAM DENEYİ

2 İnsanların erk (otorite) sahibi bir kişi veya kurumun isteklerine, İnsanların erk (otorite) sahibi bir kişi veya kurumun isteklerine,erk kendi vicdani değerleriyle çelişmesine rağmen itaat etmeye ne ölçüde istekli olduklarını ölçme amacını güden bir deneyler dizisinin genel adıdır. kendi vicdani değerleriyle çelişmesine rağmen itaat etmeye ne ölçüde istekli olduklarını ölçme amacını güden bir deneyler dizisinin genel adıdır. vicdaniitaatvicdaniitaat

3 DENEY SONUÇLARI Sadece görevlerini yapan, kendi başlarına vahşi işlere kalkışmayan sıradan insanlar, korkunç bir yok etme işleminin bir parçası olabilmektedir. Katılan deneklerin %60 lık kısmı, yaptıkları işin yıkıcı sonuçlarını apaçık görmelerine rağmen devam etmiş, %40 lık bölümü ise temel ahlak değerleriyle çelişen bu görevi reddetmişlerdir.

4

5

6 Kitle iletişim araçları bireyi ortadan kaldırıp tek tip, düşünemeyen bir kalabalık üretir. baskıcı rejimin elindeki bu çağdaş iletişim araçları, hayatı adeta cehenneme çevirip insanları koşulsuz İtaate zorlar. Otoriteye mutlak itaat sözkonusudur.

7 Sahtekarlığın evrensel düzeyde egemen olduğu dönemlerde, gerçekleri söyleyebilmek devrimci bir eylemdir George Orwell

8

9 BASKI VE OTORİTE

10 Günümüz otorite profili Baskıcı otorite profili Katı disiplin, kayıtsız şartsız itaat sağlanır. Korku ve belirsizlik hakimdir. Bireyleri gurup ve ekip çalışmasına yönlendirerek birlikten doğan kuvveti tehlike olarak yorumlamaz.

11 Günümüz otorite profili Baskıcı otorite profili Özgürlük ve hukuk sadece üst tabaka için uygulanabilir kurallardır. Seçme özgürlüğü sunar, tercihlere saygılıdır.

12 Günümüz otorite profili Evrensel doğruları benimser, farklılıkları fark eder. Farklılık olması teşvik edilen bir olgudur. Baskıcı otorite profili Tek doğru, tek düşünce ve tek yetki vardır. Gruplar yerine bireyleri hedef alan projeler üretir ve uygular.

13 Günümüz otorite profili Teknolojiyi ve teknolojinin sunduğu tüm imkanları toplumun gelişimi için kullanır. Baskıcı otorite profili Teknolojiyi ve teknolojinin sunduğu tüm imkanları baskı aracı olarak kullanır.

14 Demokratik öğretmen, farklılıkların farkındadır. Otoriter öğretmen, tek doğru, tek düşünüş ve tek yetkiyi temsil eder.

15 Farklı bakış açılarını dinler. Olumlu ve olumsuz yönleri betimler. Olumluları da söyler olumsuzları da… Demokratik öğretmen Öğrenciler için en iyisine o karar verir Otoriter öğretmen,

16 Övgüye çok az yer verir. Notu bir silah olarak kullanır. Öğrencilerle ilişkilerde mesafeli, bazen de serttir. Otoriter öğretmen, Benimsemese bile onlara güvenilir bir sınıf atmosferi sunar Demokratik öğretmen

17 Otoriter öğretmen, Öğrenciler itaatkar fakat öğretmenlerinden nefret etme eğilimi içinde olurlar Bir arada yaşamının ve etkinlikte bulunmanın hazzını kazandırır.

18 Teşekkürler…


"MİLGRAM DENEYİ. İnsanların erk (otorite) sahibi bir kişi veya kurumun isteklerine, İnsanların erk (otorite) sahibi bir kişi veya kurumun isteklerine,erk." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları