Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31 09/11/2009. 1 Nisan Şakasının Kökeni Nedir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31 09/11/2009. 1 Nisan Şakasının Kökeni Nedir?"— Sunum transkripti:

1 Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31 09/11/2009

2 1 Nisan Şakasının Kökeni Nedir?

3  1564 Yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe almasına rağmen Avrupa’da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart’ a uyuldu.  Fransa kralının kararı yayılamadı. Duyanlar ise protesto edip eski alıştıkları düzene devam ettiler.  1 Nisan da partiler verdiler, olmamış haberler çıkarttılar,birbirlerine sürpriz hediyeler verdiler.  Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, kendi kültürlerinin bir parçası olarak 1 Nisan’ı kutlamaya başladılar.

4

5

6 İnsanlar neden içki kadehlerini tokuştururlar?

7

8  Şarap bütün duyguları tatmin eder anlamına gelmektedir.  Şarabın rengi-Görme  Diliyle tat alma  Burunla koklama  Eliyle dokunma  Ve tokuşturarak sesi işitmek (İnsanların beş duyusunu da tatmin etmek için.)

9  Antik çağlarda, bir insanın düşmanını yemeğe davet edip, ona zehirli içki sunması doğal sanılıyordu.  Ev sahibi misafirine içkinin zehirsiz olduğunu kanıtlamak için kendi içkisini havaya kaldırır ve misafirin içkisinden bir yudum kendi içkisine dökmesini isterdi.  Sonra da içkiler içilirdi.  Misafir ise bu durumda ev sahibinin kadehine hafifçe vurup ev sahibine güvendiğini gösterirdi. Çın sesi içkiyi denemeye gerek olmadığını gösterirdi.

10 Çinliler yiyeceklerini neden çubukla yerler?

11

12  Eskiden Çin’de yalnızca zenginler masada yerlerdi. Fakir halk ise; bir elleriyle tabakları tutup, diğer elleriyle çubuk kullanarak beslenirlerdi.  Hızlı nüfüs artışı yüzünden yiyecek bulmakta zorluk çeken Çinliler yiyeceklerini küçük parçalar halinde çoğaltarak yemek zorundaydılar.

13 Çinlilerin gözleri neden farklıdır?

14

15  Teorilere göre, bu göz tipi, gözü yoğun kar tabakasının ışığından korur. Çin’de şu an kar yağmıyor olsa bile, Çin atalarının buzul çağında kuzayde yaşadıkları kanıtlanmıştır.  Burunları da rüzgara karşı korunmak için küçülmüştür.  Ciltleri ve göz kapakları yağlıdır, gözü ve iç tabakalarını kara, soğuğa karşı korur.

16

17 Dünyanın en çok söylenen şarkısı nedir?

18

19 “Happy birthday to you!”  Şarkı Amerikalı iki kız kardeşe aittir.  Şarkının orijinali “Good Morning to All” dur.  Warner/chappel müzik şirketine geçtikten sonra hızlı bir şekilde yayılmıştır.

20 Mezara neden çiçek konulur?

21

22  İlk kez MÖ. 1346- Mısır Friavunu Tutankamon’un mezarında çiçekten taçlara rastlanılmıştır.  Eskiden çiçeklerin amacı iyi ruhları çekip, kötü ruhları kovmaktır.  Sonraki amacı ise cesetten çıkan kokuyu kamufle etmektir.

23 Bütün zeki insanların ortak özellikleri nedir?

24  Saçlarının parlak olmasıdır.  Zeki insanların saçında daha fazla çinko ve bakır bulunuyor. Bu yüzden saçda daha parlak oluyor.

25

26 KAYNAKLAR  http://www.erenet.net/ilgincbilgiler.php http://www.erenet.net/ilgincbilgiler.php  http://www.ilgincblog.net/2009/08/ilginc- bilgiler.html http://www.ilgincblog.net/2009/08/ilginc- bilgiler.html  http://www.bilgicik.com/yazi/ilginc-bilgiler/ http://www.bilgicik.com/yazi/ilginc-bilgiler/

27 TEŞEKKÜRLER!


"Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31 09/11/2009. 1 Nisan Şakasının Kökeni Nedir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları