Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu slayda şirket ambleminizi eklemek için Ekle menüsünden "Resim" seçeneğini tıklatın. Amblem dosyanızı bulun Tamam'ı tıklatın. Amblemi boyutlandırmak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu slayda şirket ambleminizi eklemek için Ekle menüsünden "Resim" seçeneğini tıklatın. Amblem dosyanızı bulun Tamam'ı tıklatın. Amblemi boyutlandırmak."— Sunum transkripti:

1

2 Bu slayda şirket ambleminizi eklemek için Ekle menüsünden "Resim" seçeneğini tıklatın. Amblem dosyanızı bulun Tamam'ı tıklatın. Amblemi boyutlandırmak için Amblem içinde bir yeri tıklatın. Amblem dışında görünen kutulara "boyutlandırma tutamaçları" denir. Nesneyi boyutlandırmak için bunları kullanın. Boyutlandırma tutamaçlarını kullanmadan önce üst karakter tuşunu basılı tutarsanız, boyutlandırdığınız nesnede oranlarını korursunuz.

3 EDAT EDAT:Kendi başlarına anlamları olmayan anlamları cümle içinde beliren sözcüklerdir. Başlıca edatlar:

4 Araç ilgisi kurar:Araç ilgisi kurar: Elindeki makasla kumaşı kesti. Birliktelik ilgisi kurar:Birliktelik ilgisi kurar: Annemle alışverişe çıkacağız. Neden-sonuç ilişkisi kurar:Neden-sonuç ilişkisi kurar: Odaya girmesiyle herkes sustu.

5 –Neden-sonuç ilgisi kurar: Geç kaldığı için özür diledi. –Özgülük anlamı katar: Bu pastayı senin için yaptım. –Hakkında anlamı katar –Hakkında anlamı katar: Onun için iyi şeyler söylemiyor.

6 –Benzerlik ilişkisi kurar: Aslan gibi savaştı zorluklarla. –Zaman anlamı katar: Eve geldiği gibi dersine oturdu.

7 –Benzetme yapar: O gece peri kızları kadar güzeldi. –Karşılaştırma anlamı katar: Senin kadar inatçı birini görmedim. –Yaklaşıklık bildirir: Köyde elli kadar ev vardı.

8 göre. –Bu elbise tam sana göre. üzere –Konuşma yapmak üzere kürsüye yöneldi. doğru –Kadın iskeleye doğru ilerliyor. ötürü –Çalışmadığından ötürü sınavı geçemedi. rağmen –Erken kalkmama rağmen yine de geç kaldım. başka –Senden başka kimseye güvenemem!

9 1)Edatlar kendilerinden önceki isim soylu sözcüklerle çoğu kez söz öbeği oluşturur: Gerçeği olduğu gibi anlatmalısın! 2)“yalnız” ve “ancak” sözcükleri “sadece” anlamına geldiğinde edat görevindedir 2)“yalnız” ve “ancak” sözcükleri “sadece” anlamına geldiğinde edat görevindedir. Aradığın kitabı yalnız okulda bulabilirsin. Bu konuda ancak sana güvenebilirim.

10 1.)”için” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde “neden-sonuç” ilişkisi kurmuştur? AA)Bunların hepsini senin için aldım. BB)Neler yapmadık şu vatan için. CC)Hasta olduğu için okula gelmemiş. DD)Onun için iyi şeyler söylemiyor.

11 1.)”Gibi edatı aşağıdaki cümlelerden hangisinde farklı bir görevde kullanılmıştır? AA)Bu aralar çocuk gibi davranıyor. BB)Arı gibi çalışkan öğrencidir. CC)Bana el gibi davranma. DD)Arabamız uçar gibi gidiyordu.


"Bu slayda şirket ambleminizi eklemek için Ekle menüsünden "Resim" seçeneğini tıklatın. Amblem dosyanızı bulun Tamam'ı tıklatın. Amblemi boyutlandırmak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları