Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr."— Sunum transkripti:

1 Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.)

2 Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu ANI Yayıncılık

3 Okul Deneyimi -I-

4 Etkinlik 14 DERS KİTAPLARINDAN YARARLANMA

5 Etkinlik 14 Ders Kitabı Bir dersin, yıllık programında belirtilen içeriği, metin, grafik, resim, harita, şekil, tablo vb. unsurlarla şekillendirerek belli bir sırada toplanarak sunulduğu, onaylanmış basılı materyaline verilen isim.

6 Etkinlik 14 Ders kitapları hem öğrenciler hem de öğretmenler için önemlidir. Ama…

7 Etkinlik 14 Öğrencilerin ders kitaplarından beklentileri nedir? Dersle ilgili aradıkları neredeyse tüm soruların cevaplarını bulabilecekleri bir kaynak. Eğitimcilerin / Öğretmenlerin ders kitaplarından beklentileri nedir? Dersle ilgili bilgileri doğrudan vermek yerine, farklı işlemler yaparak (araştırarak) öğrenmenin gerçekleştirilebilmesine yardımcı olacak şekilde bu içeriği sunmak.

8 Etkinlik 14 Bu nedenle, ders kitaplarının, öğrenci tarafından «nasıl kullanılması gerektiği» de öğrenilmesi/öğretilmesi gereken hususlar arasındadır. Ders kitaplarının, daha işlevsel kullanılabilmesi konusunda da, öğretmenin öğrenciye yardımı gerekir.

9 Etkinlik 14 Kitap kullanımı konusundaki eğitim bilimleri ve öğrenme üzerine yapılmış araştırmalar ne söylüyor? Tek bir kitaba bağımlı kalmak öğrenmede istenen verimi sağlamıyor. Öğretimde tek bir ders kitabına bağımlı kalmak, dünyada giderek azalıyor. Ders kitabı kullanımı yanında, «çalışma kitapları» kullanımı da yaygınlaşıyor.

10 Etkinlik 14 Ders kitabınızın S.40-41’deki tabloda, size ders kitaplarından nasıl yararlanılabileceği ile ilgili örnek bazı stratejiler verilmiştir. Bu formu ve uygulanışına ilişkin açıklamaları okuyarak bu etkinlikte nasıl bir strateji uygulamak istediğinizi belirleyiniz.

11

12

13 Etkinlik 14 Uygulama öğretmeninizle görüşerek, «ders kitaplarından yararlanma» ile ilgili yapmak istediğiniz etkinlik hakkında bilgi veriniz. Bu çalışmayı yapabileceğiniz uygun bir ders saati ve konu belirlemesini rica ediniz. Dersin bu kısmında kullanılabilecek içeriğin, ders kitaplarının/notlarının neresinden yararlanılarak elde edilebileceğini belirleyiniz.

14 Etkinlik 14 Ders kitabından yararlanma etkinliğinde, öğrencilerin çalışmaya bireysel olarak mı?, ikili mi?, grup şeklinde mı? katılacağını uygulama hocanızla kararlaştırınız. Etkinlik sürecinin nasıl izleneceğini ve kontrol edileceğini de uygulama hocanızla kararlaştırınız. Öğrencilerin zorlandığı noktaları not ederek, nedenlerini araştırınız. Uygulama öğretmeninizle süreç sonuçlarını birlikte değerlendiriniz.

15 Etkinlik 14 Tüm bu detayları etkinlik raporunuza aktarınız.


"Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları