Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜNLÜK DERS ÇALIŞMA PLANI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜNLÜK DERS ÇALIŞMA PLANI."— Sunum transkripti:

1 GÜNLÜK DERS ÇALIŞMA PLANI

2 Eve geliş , genel temizlik ,üst değiştirme
Ödevlerin yapılması Dinlenme Bugün okulda görülen derslerin genel tekrarı (Tekrar sırasında anlaşılmayan bölümler not alınmalı, bir sonraki derste öğretmene mutlaka sorulmalı)

3 Okuma saati (gazete, hikâye, dergi vb.)
Dinlenme Test çözme (Test kitabı veya yaprak test) Yarınki işlenecek konuların bir önceki konuyla birlikte gözden geçirilmesi. Genel temizlik ve yatmaya hazırlık

4 ÖĞRENCİLERİMİZE KİŞİSEL GELİŞMESİNDE KAZANDIRACAĞIMIZ NİTELİKLER
Bağımsız düşünce, Kendine güvenme, Kendine saygı, Başkalarına saygı,

5 Kendini disipline edebilme,
Mücadele edebilme, Eşitlik, Başkalarının düşüncelerine saygı, Kendi hakkını koruma, Başkalarının hakkını koruma ,

6 Toplumun yararına hizmet etme,
Çevreyi koruma , Demokratik toplumda karar verme yeteneği , Başkalarını dinleyebilme,

7 Diğer kültürleri tanıma ve saygı duyma Sağduyu sahibi olma,
Kendi fikrini ortaya koyabilme, Diğer kültürleri tanıma ve saygı duyma Sağduyu sahibi olma,

8 Çocuğunuzun Öğretmenine Sorabileceğiniz Sorular
Çocuğumun davranışları ve seviyesi sınıf içinde nasıl ? Ev ödevlerini yapmada ne derecede başarılı? Zamanı iyi kullanabiliyor mu? Sınıf içi uyumu iyi mi? Diğer çocuklara nasıl davranıyor ? Arkadaşları var mı ? Mutlu gözüküyor mu?

9 Okulda işlediğiniz konuları pekiştirmek için neler yapabilirim ?
Çocuğumun kendine güven ve sorumluluk bilinci kazandırmada eksik noktalarımız nelerdir ? Anne ve baba olarak çocuğumuzun bizden beklentileri nelerdir? Çocuğumuzun olumlu ve olumsuz davranışları nelerdir ? Olumsuz davranışlarını olumlu hale getirebilmek için yapabileceğimiz çalışmalar nelerdir? Çocuğumuzun daha güzel konuşması için ne yapmalıyız?

10 Çocuğumun küfür ,yalan söyleme özür dileme alışkanlığı var mı?
Çocuğum sınıf içinde kendini ifade edebiliyor mu? Çocuğumda tertip ,düzen yeterli düzeyde mi? Okul kurallarına uyuyor mu? Çocuğumun başarını artırmak için yapılacak çalışmalar nelerdir ?

11 İnsan sevmediği bir ortamda hiç bir şey öğrenemez.
Çocuğun okulu ve öğretmeni sevmesi çok önemlidir. İnsan sevmediği bir ortamda hiç bir şey öğrenemez.

12 ŞİDDETİN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Anne babaların çocuklarından bekledikleri davranış modeline uygun bir davranış içinde olmaları gerekmektedir. Yoksa söylenen sözler havada kalacaktır.Çocuğumuza önce kendimiz iyi bir model olalım. Anne ve baba çocuklarına karşı şiddet kullanmaktaysa çocuğunda çevresine karşı şiddet uygulamasında daha doğal bir şey olamaz.

13 Evinde şiddete tanık olan çocuklar illa da şiddet gösterecek değiller ama şu bir gerçek ki mutlaka beyinlerinin bir yerinde sorunlarını şiddete başvurarak çözebilecekleri düşüncesi oluşmaktadır. Çocuklarımıza sorunlarını şiddete başvurmadan da çözülebileceğini öğretelim.

14 Çocuklarımıza sorunlarını tehdit, yumruk ve zor kullanma yoluyla değil, insanca konuşarak çözmeleri gerektiğini öğretmek zorundayız. Anne ve baba olarak eğer çocuğumuzda öfke ,sinir kapris ,düşmanlık hisleri taşıma, kıskanç, saldırgan , eziyet eden, itaatsiz, küfür ve yalan söyleme gibi olumsuz davranışları varsa bunları düzeltme yoluna gitmeliyiz.

15 Çocuklarımıza arkadaşlarına karşı hoşgörülü yardım ve dayanışmanın içinde olan ,işbirliği yapan, arkadaşlarıyla barışık ve uyumlu , duygusal açıdan dengeli, arkadaşlarının haklarına saygılı , sınıf ruhu olan bir çocuk olması yolunda çalışalım.

16 Çocuk eğitimi ile ilgili aşağıda isimleri yazılı kitaplardan en az bir tanesini okuyalım.
Okul Çağı Çocuğu (Haluk YAVUZER) Çocuk Ruh Sağlığı (Atalay YÖRÜKOĞLU) Etkili Anne Baba Eğitimi ( Thomas GORDAN) Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi (Halit ERTUĞRUL) Yeniden insan insan (Doğan CÜCELOĞLU) Olumsuz Dünyada Olumlu Çocuklar Yetiştirmek (Zig ZIĞLAR)

17 ÇOCUĞUN KENDİNE GÜVEN VE SORUMLULUK BİLİNCİ KAZANDIRILMASI
Kendine güvensizlik büyük ölçüde hatalı anne baba tutumlarından kaynaklanmaktadır. İlgisiz,otoriter ve aşırı koruyucu tutum sergileyen anne baba çocukta kendine güven duygusunu zedelemektedir.Evde çocuğa karşı bir hiçmiş gibi yada o yokmuş ve önemli değilmiş gibi davranılması ,onun duygu ve düşüncesini hiçe sayarak sürekli cezalandırıcı ,sert ve korkutucu davranışlar sergilenmesi yada bunun tersi olarak onun istediği her şeyin yerine getirilmesi; onda kendine güvensizliğe neden olacaktır .

18 Başarısızlığını kişiliğiyle bağdaştırmamak ve başarısızlığından ders çıkarmasını sağlamak gerekir. Çocuklarımızın öz saygılarını koruyabilmeleri çok önemlidir. Hata yaptıklarında onları rencide edersek kişiliklerine ve öz saygılarına çok büyük zarar vermiş oluruz. Hatalarından korkan çocuklar yetiştiriyoruz.Bu korku zamanla yetersizlik ve başarısızlık duygusu ile birlikte çekingenliğe dönüşüyor.

19 çocuğa bir çocuğa babası:Bu yıl matematik dersinden doksandan aşağı not getirmeyeceksin uyarısında bulunuyor. Böyle istek ne kadar yerine getirilebilecektir. Sorumluluklar yüklemek ve bunları başarmasını sağlamak gerekir. Küçük işlerde kendinize yardımcı olmasını sağlayın.Akşam yemeğinde yardım için masadan hafif eşyaları taşımasını isteyin.Daha sonra aşamalı olarak artırın.Onu tebrik etmeyi , size yardım ettiğinde onunla gurur duyduğunuzu belirtmeyi sakın unutmayın.

20 Çocuğunuzun kendine güvenini arttırmak için çocuğun kendisini ifade etmesine müsaade etmek ,onu dinlemek çok önemlidir.Çocuktan yaşı ve kapasitesi dışında davranışlar beklememek gerekir. Çok yüksek beklentiler karşısında çocuk ben nasıl olsa yetişemem ,yapamam diye düşünür. Matematik dersini sevmeyen ve bu dersten zayıf getiren Oysa hatalar öğrenme sürecinin bir parçasıdır.Biz hataları felaket haline getiriyoruz .

21 Konuşurken dinlenmeyen çocuk kabul görmediği, duygularını ifade etme şansı bulamadığı için içine kapanabilir. Öz güveni sarsılabilir. Ona sık sık söz hakkı verin ve konuşurken onu tüm dikkatinizle dinleyin. Söz hakkı tanınan çocuk ileriki yaşlarında bağımsız ,sorumluluk sahibi , üretici ,öz güveni tam bir birey olarak topluma kazandırılır.Anne babalar evladım biz senin bu işi yapabileceğine inanıyoruz.Sana güveniyoruz.demeliler.

22 Maalesef aileler tam tersini yapmaktalar ve destek vereceklerine sen yapamazsın , sen beceremezsin sözleriyle çocuklarının kendine güvenini zedeliyor. Babaların daha yakından ilgilendiği çocukların zekalarının daha çok geliştiğini, okulda daha başarılı olduğu görülmüştür. Sizler çocuğunuzla konuşarak, anlattığını dinleyerek, onunla birlikte kitap okuyarak, derslerine yardımcı olarak , ona sevginizi göstererek davranışlarınızla örnek olarak, tutarlı davranarak eğitiminde ve gelişiminde yardımcı olursunuz.

23 Sonuç olarak ailelere diyoruz ki:
Çocuğunuza her şeyi hazır olarak vermeyin. Yoksa sürekli yardım bekleyen , kendi beceri ve yeteneklerine güvenmeyen bir insan haline gelir.


"GÜNLÜK DERS ÇALIŞMA PLANI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları