Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TIRTILIN DEĞİŞİMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TIRTILIN DEĞİŞİMİ."— Sunum transkripti:

1 TIRTILIN DEĞİŞİMİ

2 Kokarca çok çirkin bir hayvandı. Üstelik çokta kötü kokuyordu
Kokarca çok çirkin bir hayvandı.Üstelik çokta kötü kokuyordu.Çirkin ve kötü kokulu olduğunu bildiğinden olsa gerek kendinden küçük ne kadar hayvan varsa, onlara eziyet ediyor,kötü davranıyordu. Ogün yine bir kaplumbağayı ters çevirmiş,bir solucanıda deliğinden çıkarmış eğleniyordu.Tüm küçük canlıları bezdiriyor hiç uslanmıyor,hep yeni kötülükler yapıyordu.

3 Aslında çok kötü biri değildi
Aslında çok kötü biri değildi.Onu böyle hırçın yapan kara rengi ve kötü kokusu yüzünden hiçbir güzel hayvanın onunla arkadaşlık yapmak istemeyişiydi.Rengarenk kuşlar,ceylanlar,hiçbir güzel hayvan onu arkadaş olarak görmüyor,sen git kendin gibi çirkinlerle arkadaş ol diyorlardı

4 Birgün yine canı çok sıkılıyor ve uğraşacak birilerini arıyordu derken bir yaprağın üzerinde tırtılı gördü.Tırtıl o kadar küçüktü ki bir dala ulaşması bile uzun zaman alıyordu.”Tam bana göre bir eğlence ”diyerek tırtılın üzerinde durduğu yaprağı sallamaya başladı.Zavallı tırtıl sonunda dayanamadı ve hızla yere düştü.

5 Kokarca kahkahalarla gülüyordu zavallı tırtıl ise ağlamaya başladı
Kokarca kahkahalarla gülüyordu zavallı tırtıl ise ağlamaya başladı.Tırtılın ağladığını gören kokarcanın kahkahaları durdu.Yere eğilip tırtıla baktı.Tırtıl o kadar küçük ve çaresizdi ki,birden ona çok acıdığını hissetti.Tırtılı yavaşça yerden aldı ve tekrar yaprağın üstüne koydu

6 O günden sonra tırtıl ile arkadaş oldular
O günden sonra tırtıl ile arkadaş oldular. Kokarca artık diğer küçük hayvanlara da iyi davranıyordu.Minik tırtıl,kokarcanın içinde ki iyiliği ortaya çıkarmıştı. Ormanda ki güzel hayvanlar ”kokarca kendisi gibi çirkin bir arkadaş bulmuş ”diye alay ediyorlardı ama kokarca onlara aldırmıyor tırtıl ile arkadaşlığını sürdürüyordu.

7 O sabah yine doğruca tırtılın yanına gitti. Birde ne görsün
O sabah yine doğruca tırtılın yanına gitti.Birde ne görsün!Yaprağın üzerindeki tırtılın rengi solmuş neredeyse kurumak üzere.Kokarcayı bir telaştır aldı ”neyin var hasta mısın” diye sordu.”Telaşlanma yeniden doğuyorum” dedi tırtıl.Bu arada tırtılın sırtı çatlamaya başladı,çatlaktan dışarıya bir şey çıkıyordu bular bir çift kanattı.

8 Kokarcanın şaşkın bakışları altında, tırtılın gövdesinden önce bir çift rengarenk kanat çıktı.Ardından da güzel bir gövde.İçinden çıkansa rengarenk bir kelebek. “Merhaba dedi kelebek.O kadar renkli ve güzeldi ki kelebeği gören tüm hayvanlar etrafına toplandı

9 Kokarcanın da şimdi güzel bir arkadaşı vardı
Kokarcanın da şimdi güzel bir arkadaşı vardı.Diğer güzel hayvanlarda kokarca ile arkadaşlık etmeye başlamışlardı.Artık iyi kalpli biri olan kokarcanın çirkinliğine ve kokusuna aldırmıyorlardı.Kokarca çok ama çok mutluydu.


"TIRTILIN DEĞİŞİMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları