Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 1 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER 2010 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 1 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER 2010 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER."— Sunum transkripti:

1 1 1 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER 2010 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER 2010

2 2 TadımNedir? WHAT IS TASTING?

3 3 Zeytinya ğ ını neden tadıyoruz? WHY DO WE TASTE OLIVE OIL? Zeytinya ğ ını sınıflandırmak için. TO CLASSIFY OLIVE OIL. Kalitesini geliştirmek için. TO IMPROVE PRODUCT QUALITY. Üretim hatalarını tesbit etmek için. TO CATCH PRODUCTION ERRORS. Tüketici bilincini/farkındalı ğ ını artırmak için. TO INCREASE CONSUMER CONSCIOUSNESS.

4 4 Duyularımızla… WITH OUR SENSES… Zeytinya ğ ını nasıl tadıyoruz? HOW DO WE TASTE OLIVE OIL?

5 5 Peki hangi duyularımızla? WHICH SENSES DO WE USE FOR OLIVE OIL TASTING?... 5DuyuSenses Görme Sight İşitme Hearing Tat Taste Dokunma Touch Koku Smell

6 6 Koku SMELL (OLFACTION) Tat TASTE (SAVOUR) Dokunma TOUCH (TACT) Tadım yaparken kullandı ğ ımız duyularımız; THE SENSES WE USE FOR TESTING ARE: 5DuyuSenses Görme Sight İşitme Hearing Tat Taste Dokunma Touch Koku Smell

7 7 Koku OLFACTION

8 8 Koklama Performansı PERFORMANCE OF THE NOSE

9 9

10 10 Dilin Tat Bölgeleri AREAS OF THE TONGUE Ekşi SOUR Acı BITTER Tuzlu SALTY Tatlı SWEET Tuzlu SALTY Ekşi SOUR

11 11

12 12

13 13 Isıtma Heating Koklama Smelling Kusur Yoksa Clean Tadım Tasting Pozitif Özellikler ve Yoğunlukları Positive Attributes&It’s Density Kusur Varsa Defective Tadım Tasting Negatif Özellikler ve Yoğunlukları Negative Attributes&It’s Density Tadım İ şlemi TASTING PROCESS

14 14 Pozitif ve Negatif Özellikler THE ATTRIBUTES OF OLIVE OIL Meyvemsi Fruity Buruk Bitter Keskin/ Yakıcı Pungent Tortulu/çökeltili Muddy sediment Kalıplı-nemli Mold-moisture characteristic Şarabi/sirkemsi/ekşimsi Winey / vinegary / acid-sour Metalik Metallic Bozuk Rancid Yanık Heated or burnt Tahtamsı koku Hay-wood Pürüzlü Rough Katı yağlar Lubricants Sebze sulu Vegetable water Tuzlu Brine Hasırımsı Esparto Özensiz işlenmiş Earth Kurt Worm Uzun süre acıya maruz kalmış tat Cucumber Islak tahta Wet wood

15 15 De ğ erlendirmelerimizi Nasıl İ fade Ediyoruz? HOW DO WE EXPRESS OUR VALUATIONS? Bir kimlik belgesi dolduruyoruz. BY FILLING A PROFILE SHEET.

16 16

17 17 Teşekkürler Thank you


"1 1 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER 2010 Zeytinyağı Tadımı OLIVE OIL TASTING Mr. Mustafa Alhat Kasım2010 NOVEMBER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları