Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAVUNMA SANAYİİNDE AR-GE VE TEKNOPARKLAR SİNERJİTÜRK 08 ANTALYA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAVUNMA SANAYİİNDE AR-GE VE TEKNOPARKLAR SİNERJİTÜRK 08 ANTALYA"— Sunum transkripti:

1 SAVUNMA SANAYİİNDE AR-GE VE TEKNOPARKLAR SİNERJİTÜRK 08 ANTALYA
Turgay MALERİ GATE ELEKTRONİK A.Ş.

2 Gate Elektronik’in Başarısı ve Teknokent
Kuruluş: 1989 Üniversite - devlet işbirliği ve desteği. Yola çıkış fikri: “Neden arızalanmış cihazların da tomografisi çekilmesin?” Başarının Oluşumu: Türkiye’de ve dünyada elektronik bakım-onarım alanındaki açığı yakalamak.

3 Gate Elektronik’in Başarısı ve Teknokent
Başarıyı Tetikleyenler: Girişimcilik Yapılanma ve altyapı yatırımları Kalite çalışmaları ve gerekli sertifika, yeterlilik belgeleri, kleransların alınması TÜBİTAK ve TTGV destekleri Yapılan AR-GE yatırımları AR-GE Ofisleri ODTÜ Teknokent

4 Gate Elektronik’in Başarısı ve Teknokent
Büyüme: Kart onarımından AR-GE merkezine... AR-GE ofisleri, üretim tesisleri, teknik servis merkezleri, bölge ofisleri, gezici servisler Mevcut Personel Sayısı: 216 2008 yaklaşık iş hacmi: 76,000,000 $ Üyelikler: NAMSA, AFCEA, SASAD, TESİD, vb. Genel Merkez, Üretim ve Entegre Lojistik Destek Tesisleri Personel sayısındaki artış

5 Sorunlar Türk savunma sanayisinin gelişmesi için kendi alanlarında uzman KOBİ’lere mümkün olduğunca çok fırsat tanınması. Pazarın giriş bariyerleri yüksek olduğu için yeni KOBİ’lerin pazarda yer sahibi olmaları oldukça güçtür. Mevcut durumda pazarda Sistem Entegrasyonu yapan büyük firmalardan KOBİ ölçeğindeki firmaların, alt yüklenici olarak pay alması daha fazla desteklenmelidir.

6 Sorunlar (Devam) KOBİ’lerin devamlı iş bulmakta güçlük çekmesi, çalışan mühendislerin değişim (turn-over) oranını arttırmakta, bu durum da şirket içi bilgi erozyonuna sebep olmaktadır. Bilgi birikimi yapamayan firmalar yatırımlarının karşılığını alamamaktadır. Sanayideki firmalar birbirlerini iyi tanımamakta, mevcut yetenekleri bilmemekte ve işbirliği yapmakta zorlanmaktadır.

7 Çözüm Önerileri Sistem Entegratörü firmalar KOBİ’lere yönelik olarak alt-yüklenici yönetimlerini geliştirmelidir. SSM ve Teknoparklar sektördeki küçük ölçekli firmaları yönlendirerek ihtiyaç duyulan konularda uzmanlaşmalarını desteklemelidir.

8 Çözüm Önerileri (Devam)
Teknoparklar, firmalar arası ilişkileri kurmakta daha aktif rol almalıdır. KOBİ’ler Teknoparkların da desteğiyle birbirlerini daha yakından tanımalı, yapacakları işbirlikleri sayesinde sinerji oluşturmalıdır.

9 TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM
GATE ELEKTRONİK A.Ş.


"SAVUNMA SANAYİİNDE AR-GE VE TEKNOPARKLAR SİNERJİTÜRK 08 ANTALYA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları