Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIMI 20 NİSAN 2007 ANKARA SAĞLIK KODLAMA REFERANS SUNUCUSU SKRS Hakan ÖZER Bilgi ve Yönetim Sistemleri Danışmanı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIMI 20 NİSAN 2007 ANKARA SAĞLIK KODLAMA REFERANS SUNUCUSU SKRS Hakan ÖZER Bilgi ve Yönetim Sistemleri Danışmanı."— Sunum transkripti:

1 ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIMI 20 NİSAN 2007 ANKARA SAĞLIK KODLAMA REFERANS SUNUCUSU SKRS Hakan ÖZER Bilgi ve Yönetim Sistemleri Danışmanı

2 2 SKRS Sağlık Kodlama Sunucusu Nedir ? Sağlık Kodlama Referans Sunucusu Nedir ? Ulusal Sağlık Bilgi Sistemi Kapsamında,Sağlık Kodlama Referans Sunucusu(SKRS),mevcut sağlık bilgi sistemleri,standart ve kodlama sistemlerini bir araya getiren,

3 3 SKRS bunları açık standartlarla ( XML Web Servisleriyle) paylaşan ve gerektiğinde kolay,güncelleme imkanları sağlayan bir referans ve paylaşım sistemidir.

4 4 SKRS Türkiye sağlık sisteminin izlenebilir, ölçülebilir ve daha kolay yönetilebilir bir yapıya kavuşturulması için ihtiyaç duyulan, Sağlık Bilgi Sistemi standartlarını bir araya getirmek, SKRS Niçin Geliştirilmiştir ? SKRS Niçin Geliştirilmiştir ?

5 5 SKRS Sağlık sektöründe faaliyet gösteren tüm kamu ve özel sağlık kurumlarında ortak bir kodlama standardı oluşturmak,veri alış verişinde yaşanan veri uyumsuzluğu problemini ortadan kaldırmak ve ortak çalışabilirlik zemini sağlamak amacıyla hizmete alınmıştır.

6 6 SKRS SKRS Sisteminden Kimler Yararlanabilecek ? SKRS Sisteminden Kimler Yararlanabilecek ? SKRS ‘de bulunan kodlama sistemlerini,ülke genelinde, Kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşları, sağlık sektöründe faaliyet gösteren yazılım firmaları ve ödeyici kurumlar(SSK,Bağ Kur,Emekli Sandığı) kullanabileceklerdir.

7 7 SKRS SKRS’ DE Bulunan Kodlama Sistemleri Nelerdir ? SKRS’ DE Bulunan Kodlama Sistemleri Nelerdir ? ICD–10 Tanı Sınıflama Sistemi İlaç Kodları ATC İlaç Sınıfları Kodlama Sistemi İlaç Formları İlaç Tedarikçileri Aşı Kodları Klinik Kodları

8 8 SKRS Uzmalık Kodları Sağlık Kurum Kodları Meslek Kodları BUT Kodları Parametreler Aşı Takvimi Bebek İzlem Takvimi Çocuk İzlem Takvimi Gebe İzlem Takvimi

9 9 SKRS SKRS Sisteminin İşletimi ve yönetimi kimler tarafından yapılacak ? SKRS Sisteminin İşletimi ve yönetimi kimler tarafından yapılacak ? SKRS Sistemi içerisinde bulunan her bir kod sisteminin güncel tutulmasını, yayımlanmasını ve yeni bir kod sisteminin eklenmesini, Sağlık Bakanlığı merkez birimlerinden,ilgili birim yapacaktır.

10 10 SKRS SKRS Sisteminde değişen kodlar nasıl güncellenecek ? SKRS Sisteminde değişen kodlar nasıl güncellenecek ? SKRS sistemi verilerinin güncel tutulması ve Referans Kodların yayımlanması için, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen bir “Editör Yazılımı” kullanılacaktır.

11 11 SKRS SKRS Sisteminden Nasıl Yararlanılabilecek ? SKRS Sisteminden Nasıl Yararlanılabilecek ? SKRS sisteminin ürettiği tüm kod sistemleri,Web Server’da XML tabanlı olarak bulunacak,isteyen herkes web servisleri vasıtasıyla kodlara ulaşabileceklerdir.

12 12 SKRS SKRS Web Servislerine Erişim SKRS Web Servislerine Erişim

13 13 SKRS SKRS Web Servisleri SKRS Web Servisleri

14 14 SKRS Listele Web servisi Listele Web servisi SKRS’de bulunan, tüm sistemlerin Sistem Kodu,Sistem Adı ve Sürüm Numarası bilgisini döndürür.

15 15 SKRS Listele Web servisi verileri Listele Web servisi verileri

16 16 SKRS SistemAdınaGöreGetir SistemAdınaGöreGetir Listele servisinden alınan sistem adları,bu servise parametre olarak gönderilindiğinde,parametreye göre ilgili sistemin kodları sonuç olarak döndürülür.

17 17 SKRS ICD10 Tanı Kodları ICD10 Tanı Kodları

18 18 SKRS SistemKodunaGöreGetir SistemKodunaGöreGetir Listele servisinden alınan sistem kodları,bu servise parametre olarak gönderilindiğinde,parametreye göre ilgili sistemin kodları sonuç olarak döndürülür.

19 19 SKRS Sağlık Kurum Kodları Sağlık Kurum Kodları

20 20 SKRS Teşekkürler


"ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIMI 20 NİSAN 2007 ANKARA SAĞLIK KODLAMA REFERANS SUNUCUSU SKRS Hakan ÖZER Bilgi ve Yönetim Sistemleri Danışmanı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları