Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu ile Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Dr. Wolfgang Schauble görüşmesi; 04 Şubat 2008.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu ile Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Dr. Wolfgang Schauble görüşmesi; 04 Şubat 2008."— Sunum transkripti:

1 Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu ile Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Dr. Wolfgang Schauble görüşmesi; Şubat 2008 3 Şubat 2008 tarihinde meydana gelen ve 9 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Ludwigshafen yangınından 1 gün sonra 4 Şubat 2008 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Dr. Wolfgang Schauble ile Başbakanlık’ta toplantı yapılmış, bu toplantıda özellikle yeni göç yasası çerçevesinde vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını zorlaştıracak ve geleceklerini sıkıntıya sokacak uygulamaların ve mevzuat değişikliklerinin üst üste geldiği, tabiatıyla bu olumsuz gelişmelerin Almanya’da yaşayan Türklerin ‘istenmedikleri’ duygusuna kapılmalarına vesile olduğu belirtilmiştir. Toplantıda ayrıca anadil konusunun yanı sıra Alman ARD televizyonunda yayınlanan ve Alevi vatandaşlarımızı rencide eden “Tatort” adlı dizinin Türkiye’den gelen tepkiler üzerine yayından kaldırılmasından ve ARD televizyonunun özür dilemesinden memnuniyet duyulduğu kaydedilmiştir.

2 Almanya Ludwigshafen Yangını ve Almanya Seyahati 05-11 Şubat 2008
Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Dr. Wolfgang Schauble’a Ludwigshafen kentinde yaşanan ve 5’i çocuk olmak üzere 9 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve birçok vatandaşımızın yaralandığı üzücü olayın kapsamlı bir araştırmaya tabi tutulması, olayın en kısa sürede aydınlatılması, buna ilaveten Türkiye’den bir uzman ekibin olay mahallinde incelemeye katılmasının hem Türkiye’yi hem de Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızı rahatlatacağı iletilmiştir. Bunun üzerine olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Devlet Bakanı Prof.Dr. Mustafa Said YAZICIOĞLU başkanlığında üst düzeyde incelemeler ve temaslarda bulunmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nden dört uzmanın da içinde bulunduğu bir heyet, 5 Şubat 2008 Salı günü Ludwigshafen’a hareket etmiştir. Alman devletini temsilen Federal Bakan Sayın Böhmer de yangın mahalline gelerek olayın aydınlatılması ve ailelerin acısının paylaşılması noktasındaki hassasiyetlerini ifade etmiştir. Türk uzmanlar Alman meslektaşları ile ivedilikle ortak çalışmaya girmiştir. Ayrıca yaralı vatandaşlarımız tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret edilmiştir.7 Şubat 2008 Perşembe günü Sayın Başbakanımız, olayı mahallinde incelemek üzere Ludwigshafen’a gelmişlerdir. Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın cenazeleri Lutwigshafen’da yapılan törenin ardından özel bir uçakla ailelerinin refakatinde Gaziantep’e getirilmiş ve burada yapılan cenaze merasiminin ardından toprağa verilmiştir.

3 Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu ile Makedonya Meclis Başkanı Ljubisha Georgievski Görüşmesi 3 Mart 2008 Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu ile Makedonya Meclis Başkanı Ljubisha Georgievski ile Başbakanlık’ta bir araya geldi. Yapılan görüşmede Makedonya Meclis Başkanı Ljubisha Georgievski, Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Makedonya Meclisinde birçok etnik unsurun bir arada olduğunu belirten Georgievski, NATO ve AB’nin Makedonya’da birleştirici bir unsur olduğunu dile getirdi. Toplantıda ayrıca Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın özellikle Doğu Makedonya’da çok ciddi hizmetler yürüttüğü ve bölgenin altyapısının geliştirilmesi için Türkiye adına projeler ürettiği dile getirildi

4 Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu’nun, Sancak Milli Meclisi Başkanı Süleyman Ugjlanin ve Sırbistan İslam Birliği Başkanı Adem Efendi Zilkiç ile beraberindeki heyeti kabulü Mart 2008 Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, Sancak Milli Meclisi Başkanı Süleyman Ugjlanin ve Sırbistan İslam Birliği Başkanı Adem Efendi Zilkiç ile beraberindeki heyeti Başbakanlık’ta kabul etti. Görüşmede her iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarına dikkat çekilirken, bağımsızlığını yeni ilan eden Kosova’nın durumu ile Balkanlardaki Müslüman unsurların da içinde yaşadıkları şartlar görüşüldü.

5 Devlet Bakanı Prof.Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu ile Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta akşam yemeğinde bir araya geldi Mart 2008 Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta onuruna bir akşam yemeği verdi. Devlet Bakanı Prof.Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, Kale Washington Restoran'daki yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye ile Afganistan'ın, tarihsel ve derin bağlarla birbirine bağlı iki ülke olduğunu belirterek, Türk Milleti’nin, Afganistan'ın, Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği desteği unutmadığını belirtti. Konuk Bakan Spanta da Türkçe yaptığı konuşmada, Türkiye'de kendini yabancı hissetmediğini ifade ederek, Ankara'nın çoğu sokağını, hatta otobüs duraklarını bile hatırladığını anlattı. ''Türkiye ile Afganistan zor günlerin dostları'' diyen konuk bakan, Afganistan'ın 20. yüzyılda pek çok sorunla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, eski SSCB işgali sırasında Türkiye'nin verdiği destekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca; yemeğe Afganistan Yüksek Öğretim Bakanı Muhammed Azam TATVAR da katıldılar.

6 Devlet Bakanı Prof.Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu ile Afganistan Yüksek Öğretim Bakanı Muhammed Azam TATVAR Başbakanlık’ta bir araya geldiler Mart 2008 Görüşmede, ülkelerimiz arasındaki yakın ilişkilere vurgu yapılarak özellikle eğitim alanında yürütülmekte olan çalışmalar değerlendirilmiş ve Afganistan’dan ülkemize gelen öğrencilerin eğitimlerini en iyi koşullarda görmeleri amacıyla çeşitli konular müzakere edilmiştir.

7 Devlet Bakanı Prof.Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu’nun, Karadağ'da faaliyet gösteren Boşnak Partisi Genel Başkanı Rafet Hüsoviç ve Karadağ Müftüsü Rıfat Feyzic ile görüşmesi… 20 Mart 2008 Devlet Bakanı Prof.Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, Karadağ'da faaliyet gösteren Boşnak Partisi Genel Başkanı Rafet Hüsoviç ve Karadağ Müftüsü Rıfat Feyzic ile beraberindeki heyeti Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. Kabulde konuşan Boşnak Partisi Genel Başkanı Hüsoviç, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Türkiye bizim anavatanımız, her şeyimizdir. Burada olmak, Türkiye ile işbirliği içinde bulunmak gurur verici'' dedi. Devlet Bakanı Yazıcıoğlu da Boşnak Müslümanların Türkiye'yi anavatanları gibi görmesinin çok önemli olduğunu belirterek, ''Ancak sizin oradaki varlığınız bizim için daha önemli. Aramızda derin dostluk ve akrabalık ilişkileri var'' dedi.

8 Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlara Oy Kullanma Hakkının verilmesi
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının milletvekili genel seçimlerinde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve halk oylamalarında, mektupla, elektronik oylamayla, gümrük kapılarında ve sandık usulleriyle oy kullanabilmesine imkan verecek kanun tasarısı TBMM tarafından kabul edildi ve 24 Mart 2008 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının uzunca süre oy kullanma hakkından mahrumlardı. Belli bir süre önce ise sadece gümrük kapılarında oy kullanma imkanı elde etmişlerdi. 60. Hükümet kurulur kurulmaz Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında, aralarında yurt dışında yaşayan vatandaşlardan sorumlu Devlet Bakanı Prof.Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu’nun da bulunduğu Adalet, İçişleri, Dışişleri, Ulaştırma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları ve Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) katılımıyla çok kapsamlı bir çalışma yapıldı. Bu çalışma kapsamında Ankara İl Seçim Kuruluna bağlı 'Yurt Dışı Merkez İlçe Seçim Kurulu' oluşturulacak, yurt dışında kullanılmış olan oyların değerlendirilmesi, oluşturulacak bu kurul başkanlığınca yapılacaktır. Yurt dışı seçmen kütüğü, Türk vatandaşlarının adres kayıt sistemindeki bilgilere dayalı olarak YSK tarafından belirlenecektir.


"Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu ile Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Dr. Wolfgang Schauble görüşmesi; 04 Şubat 2008." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları