Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Elektrik Enerjisi Üretimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Elektrik Enerjisi Üretimi"— Sunum transkripti:

1 Elektrik Enerjisi Üretimi

2 Dizel Santraller Dizel santraller, küçük ve orta büyüklükteki güçlerin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulan santrallerdir. Günümüzde fabrika, işletme, Telekom, TV istasyonları, hastaneler gibi önemli yerlerde ve indüksiyon bobinlerinin çalıştığı işletmelerde enerji kesilmesinde, tesisin zarar görmesini önlemek için kullanılır. Dizel santraller elektrik enerjisinin ulaştırılamadığı çöllerde ve gemilerde de kullanılır.

3 Dizel Santraller Dizel santraller küçük yapılı olduğu için az yer kaplar. İstenildiğinde taşınabilir. Bu özelliklerinden dolayı çok kullanılır. Fakat elektrik enerjisi üretiminde birim maliyeti çok pahalı olduğu için büyük santral seviyesinde kullanılması uygun olmaz.

4 Dizel Santraller Elektrik enerjisinin kesildiği zamanlarda hizmetlerin devamlılığını sağlamak için kullanılır. Uygulamalarda generatör olarak bildiğimiz cihazlar küçük çaplı dizel santral uygulamalarıdır.

5 Dizel Santraller

6 Dizel Santraller Dizel santrallerde yakıt olarak mazot kullanılır. Süzgeç ve susturucudan geçerek basınç ve sıcaklığı arttırılmış hava, dizel motora verilir. Motorun pistonları tarafından sıkıştırılan bu havanın içine basınçlı yakıt (mazot) püskürtüldüğünde, ortamda bir patlama oluşur. Bu patlama etkisi ile sıkışan pistonlar geriye doğru itilir. Bu olay zincirleme devam eder.

7 Dizel Santraller Pistonların ucuna bağlı bir volan sayesinde hareket düzgün dairesel harekete çevrilir. Buradaki mekanik enerji, dizel motorun miline bağlı alternatörü döndürerek elektrik enerjisi elde edilir.


"Elektrik Enerjisi Üretimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları