Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

C’nin Kısa Tarihçesi C AT&T laboratuarlarında 70’li yıllarının başında Dennis Ritchie tarafından tasarlanmıştır. Ritchie o yıllarda B adlı programlama.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "C’nin Kısa Tarihçesi C AT&T laboratuarlarında 70’li yıllarının başında Dennis Ritchie tarafından tasarlanmıştır. Ritchie o yıllarda B adlı programlama."— Sunum transkripti:

1 C’nin Kısa Tarihçesi C AT&T laboratuarlarında 70’li yıllarının başında Dennis Ritchie tarafından tasarlanmıştır. Ritchie o yıllarda B adlı programlama dilinin tasarımcısı olan Ken Thomson ile birlikte UNIX işletim sistemi üzerinde çalışıyordu.

2 Ders Araçları http://atlas.selcuk.edu.tr/1205312/
A'dan Z ye C Klavuzu, Kaan ASLAN, Pusula Yayıncılık, C Programming a modern approach, K.N. Kign, W.W. Norton & Company, Inc. Temel Bilgisayar Bilimleri, F. Yıldız ve diğ., Nobel Yayıncılık (Bölüm 10 ve 11)

3 C’nin tüm dünyada tanınması 1978’de Dennis Ritchie ve Brian Kernighan tarafından yazılan “The C programming Language” kitabıyla birlikte oldu. C, 1983 yılında ANSI tarafından standardize edildikten sonra yüksek oranda taşınabilir sistem programlama dili olmuştur.

4 Program dillerini incelemek üç gurup için önemlidir.
1 Dil tasarımcıları 2 Derleyici yazanlar 3 Uzman Yazılımcılar

5 Programlama diller 12 adımda değerlendirilebilir
1 İfade gücü (expressivity) 2 Veri türleri ve yapıları (data types and structures) 3 Giriş/Çıkış kolaylığı (input/output facilities) 4 Taşınabilirlik (portability) 5 Altprogramlama yeteneği (modularity) Kod küçülür Algılama kolaylaşır

6 6 Verimlilik (efficiency)
7 Okunabilirlilik (readability) 8 Esneklik (flexibility) 9 Ögrenme kolaylığı (pedagogy) 10 Genellik (generality) 11 Yapısallık (structurulness) 12 Nesne yönelimlilik (object orientation)

7 C Nasıl Bir Dildir? 1 orta seviyeli bir dildir.
2 sistem programlama dilidir 3 algoritmik bir dildir 4 diğer dillere göre taşınabilirliği en fazla olan dildir 5 ifade gücü yüksek ve okunabilirlik özelliği kuvvetli bir dildir 6 Çok esnektir

8 C Nasıl Bir Dildir? 7 Atomik bir dildir 8 Güçlü bir dildir
9 Verimli bir dildir 10 Doğal bir dildir 11 Eğitimi zor bir dildir 12 Yapısal bir dildir

9 Uzman bir C programcısıyla deneyimsiz bir C programcısını ayıran en önemli özelliklerden biri okunabilirliliktir

10 Editörden Alınan Hata Mesajları 1- Uyarı (warning)
.obj Editör .C Derleyici Bağlayıcı .exe Editörden Alınan Hata Mesajları 1- Uyarı (warning) 2- Gerçek Hatalar(Eror) 3- Ölümcül Hatalar (Fatal Error


"C’nin Kısa Tarihçesi C AT&T laboratuarlarında 70’li yıllarının başında Dennis Ritchie tarafından tasarlanmıştır. Ritchie o yıllarda B adlı programlama." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları