Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tek hücreli,radiyer yada bilateral bakışımlı yapıda, koloni oluşturmayan alglerdir. Çıplak yada pelikula adı verilen özel bir örtü ile çevrilidirler. Serbest.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tek hücreli,radiyer yada bilateral bakışımlı yapıda, koloni oluşturmayan alglerdir. Çıplak yada pelikula adı verilen özel bir örtü ile çevrilidirler. Serbest."— Sunum transkripti:

1 Tek hücreli,radiyer yada bilateral bakışımlı yapıda, koloni oluşturmayan alglerdir. Çıplak yada pelikula adı verilen özel bir örtü ile çevrilidirler. Serbest olarak yüzerler,bazen endofitik (hayvan içinde yaşarlar ) tirler. En önemli özelliği iki tane kamçısı vardır. EUGLENOPHYTA

2 Hücrelerinde belirgin kamçı ve vokuol bulunur. Vokuolun taban kısımında bazal cisimciklerden çıkan iki kamçı vardır. Bunlardan biri uzun diğeri kısadır. Ana vakuolun yan kısmında kırmızı renkli göz lekesi (stigma) bulunur.

3 Kromatofor disk, şerit yada yıldız şeklinde olup, yeşil bazen kırmızıdır. Klorofil a ve b, ksantofil içerir. Kamçı, stigma ve sentrozom taşımaları, zaman zaman heterotrof beslenmeleri kamçılı alglerin hayvansal hücrelere benzer yönleridir. Kloroplast ve hücre çeperi taşımaları onların bitkisel özelliklerindendir.

4 Beslenmeleri ototrof, saprofitik yada holozoiktir. Asimilasyon ürünü olarak tanecikler halinde bir polisakkarid olan paramilum ve yağlar oluşur. Nemli yerlerde, tatlı sularda ve acı sularda yaşamaktadırlar. Sularda özelikle çürümekte olan yaprak artıkları arasında bulunmaktadırlar.

5 Eşeme bağlı üremeleri kesin olarak görülmemiştir. Eşemsiz üreme ile çoğalmaktadırlar Uygun olmayan ortam koşullarında kist oluştururlar. Şimdiye kadar 25 cins 400 türü tespit edilmiştir.

6 Classis : Euglenophyceae 1.Ordo : Euglenales Familya : Euglenaceae 1.Genus : Euglena 2.Genus : Phacus 3.Genus : Trachelomonas 2. Ordo : Peranematales Euglenaphytanın Sınıflandırılması

7 Euglena

8 Phacus

9

10 Trachelomonas

11


"Tek hücreli,radiyer yada bilateral bakışımlı yapıda, koloni oluşturmayan alglerdir. Çıplak yada pelikula adı verilen özel bir örtü ile çevrilidirler. Serbest." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları