Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayarda Ofis Programları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayarda Ofis Programları"— Sunum transkripti:

1 Bilgisayarda Ofis Programları
BİÇİMLENDİRME Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında Sunu Görünümü'nde bu notları görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizimler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin. Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ

2 BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi yapmamız gerekir. Bu dersimizde metin biçimlendirme işlemlerinin nasıl yapıldığına bakacağız. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

3 Yazı Tipi İletişim Penceresi
Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

4 YAZI TİPİ İLETİŞİM PENCERESİ
Yazı tipi penceresinde yazdığımız veya yazacağımız metnin şekil özelliklerini değiştirmemiz veya ayarlamamız için kullanabileceğimiz araçlar mevcuttur. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

5 YAZI TİPİ İLETİŞİM PENCERESİ
Bu pencereyi GİRİŞ sekmesinde bulunan Yazı Tipi gurubunun alt köşesinde bulunan ikonuna tıklayarak açıyoruz. 1 Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. 2

6 YAZI TİPİ İLETİŞİM PENCERESİ
1 2 3 4 5 6 Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

7 YAZI TİPİ İLETİŞİM PENCERESİ
Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Yazımızın yazı tipinin ne olacağını belirlediğimiz araçtır. Bu kısımdan istediğimiz yazı tipinin üzerine gelerek tıklarız. Örneğin, Arial seçtiysek yazımızın tipi arial olarak yazılacaktır ( ARİAL YAZI TİPİ ).

8 YAZI TİPİ İLETİŞİM PENCERESİ
2- YAZI TİPİ STİLİ Normal Seçeneği İtalik Seçeneği Kalın Seçeneği Kalın İtalik Seçeneği Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Yazımızın stilinin ne olacağını belirleyeceğimiz araçtır. Bu kısımdan istediğimiz stil üzerine fare ile gelerek tıklarız. Örneğin italik seçersek yazımız eğik olarak yazılacaktır. Kalın ve Kalın İtalik seçenekleri mevcuttur.

9 YAZI TİPİ İLETİŞİM PENCERESİ
3- Boyut 10 punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto 20 Punto 24 Punto 28 Punto 32 Punto Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Yazımızın büyüklüğünün kaç olacağını belirleyeceğimiz araçtır.

10 YAZI TİPİ İLETİŞİM PENCERESİ
4- Yazı Tipi Rengi KIRMIZI MAVİ SİYAH YEŞİL TURUNCU Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Yazımızın rengini açılan renk kutusuyla seçtiğimiz kısımdır.

11 YAZI TİPİ İLETİŞİM PENCERESİ
5- Alt Çizgi Stili DENEME Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Yazımızın altının çizili olmasını istiyorsak bu kısımdan alt çizgi stilimizi seçebiliriz.

12 YAZI TİPİ İLETİŞİM PENCERESİ
6- Alt Çizgi Rengi DENEME Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Eğer yazımızın altını bir stil çizgisiyle çizdiysek bu kısım aktifleşir ve çizgi rengini kırmızı, siyah veya istediğimiz başka bir renk olarak belirleyebilmemizi sağlar

13 KARAKTER ARALIĞI 1 2 Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Karakter aralığı, yazdığımız metinde karakter boşlukları ve satırda aşağı yukarı pozisyonlarını ayarlamak için kullanacağımız araçtır. Bu bölümü yazı tipi iletişim penceresinden gelişmiş sekmesine tıklayarak açabiliriz

14 KARAKTER ARALIĞI ÖLÇEK
Yazdığımız veya yazacağımız metinde metnin hangi ölçekte yazılacağını ayarlamamızı sağlar. Ölçek %100: Ölçek % 50: Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Gördüğünüz gibi yazıyı her yönden %50 küçültmüş oluyoruz.

15 KARAKTER ARALIĞI ARALIK
Harfler arası mesafeyi daraltmaya ya da genişletmeye yarayan aracımızdır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. DAR GENİŞ Gördüğünüz gibi yazıyı her yönden %50 küçültmüş oluyoruz.

16 KARAKTER ARALIĞI KONUM
Yazılan yazıda yazımızın satırda aşağı veya yukarı yazılmasını sağlar. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Gördüğünüz gibi yazıyı her yönden %50 küçültmüş oluyoruz.

17 KARAKTER ARALIĞI YAZI TİPİ ARALIĞI
Kutucuk işaretlenerek seçilen nokta ve yukarısı yazı tipindeki aralık mesafesi değiştirilebilir. ( Yazı tipinin izin verdiği ölçüde harflerin arasındaki boşluk mesafesi ayarlanabilir ) Çok ince bir ayardır aradaki fark ancak uzun yazılarda görülebilir. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

18 Gelişmiş Yazı Tipi Özellikleri
Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Gelişmiş yazı tipi özelliklerini yazı tipi penceresindeki Efektler kısmından ayarlayabiliriz. Yazımıza değişik efektler vermemizi sağlayan araçlardır.

19 Gelişmiş Yazı Tipi Özellikleri
Üstü çizili: Seçtiğimiz veya yazacağımız metnin üzeri çizili olarak yazılmasını istiyorsak kutu işaretlenir. ( DENEME ) Üstü çift çizili: Seçtiğimiz veya yazacağımız metnin üzeri çift çizili olarak yazılmasını istiyorsak kutu işaretlenir. ( DENEME ) Üst simge: Üstel sembolleri yazmamız gerektiğinde veya bir metnin üst kısmına bir yazı yazılması gerektiğinde kullanacağımız seçenektir (a2 b3 x Denemedeneme). Alt simge: Alt sembolleri yazmamız gerektiğinde veya bir metnin alt kısmına bir yazı yazılması gerektiğinde kullanacağımız seçenektir (H2O3 – Denemedeneme). Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

20 Gelişmiş Yazı Tipi Özellikleri
Küçük büyük: Seçtiğimiz metindeki küçük harflerin büyük harfe dönüşmesini sağlar. Bu sayede tek tek büyük harf yazmak veya düzeltmek yerine otomatik olarak kelime işlemci editörünün bu işi yapmasını sağlarız. Tümü büyük: Seçtiğimiz metinde veya yazacağımız yazıda bu kutucuk işaretledikten sonra Caps Lock hangi durumda olursa olsun yazacağımız tüm yazılar büyük harf olarak yazacaktır. Gizli: Yazdığımız veya yazacağımız metinde yazılması gereken ama kâğıt veya belgede görünmesini istemediğimiz yalnızca kendimize ilişkin tutulmasını istediğimiz kısımların gizlenmesi ve görünmemesini sağlar. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

21 Gelişmiş Yazı Tipi Özellikleri
Daha gelişmiş efektler istiyorsak gölgelendirmeler, kabartmalar, renk geçişleri vb. gibi, Yazı Tipi Penceresindeki Metin Efektleri butonuna tıklayarak istediğimiz ayarı yapabiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

22 MİNİ ARAÇ ÇUBUĞU Metin değiştirmek için kullanabileceğiniz diğer bir yol da mini araç çubuğudur. Giriş sekmesinde yer alır. Mini araç çubuğu sadece seçilmiş olan metinler üzerinde değişiklik yapmamızı sağlar ve herhangi bir metni seçtiğimiz anda aktif olur. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

23 Paragraf Biçimlendirme
Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

24 Paragraf Biçimlendirme
Yazdığımız metindeki paragraflarda istediğimiz ayarlamaları paragraf biçimlendirme araçlarıyla yaparız.

25 Paragraf Biçimlendirme
Paragraf Hizalama Giriş sekmesindeki Paragraf hizalama, Seçili veya yazacağımız paragrafın sayfa düzeninde sırasıyla sola yaslı, ortasına hizalı, sağa yaslı veya her iki yana yaslanmasını sağlayan araç kutusudur. Sola Yasla Sağa Yasla Ortala İki yana Yasla

26 Paragraf Biçimlendirme
Girinti Oluşturma Paragrafımızın başındaki girinti ayarlarını değiştirmek için Giriş sekmesinde paragraf grubunda bulunan girinti oluşturma aracını kullanmamız gerekir. Bu araçla, yazacağımız veya seçtiğimiz paragrafın sayfa üzerinde sağ ve sol boşluk ayarlamalarını yapmak mümkündür.

27 Paragraf Biçimlendirme
Girinti Oluşturma Girinti ayarı yapılmamış paragraf Sağa 1 kademe girinti ayarı yapılan paragraf

28 Paragraf Biçimlendirme
Paragraf Aralığı Paragraflardan önce ve sonra eklenen boşluk miktarını bu seçenek ile özelleştirebiliriz. Bu seçeneği Giriş Sekmesinde bulunan Paragraf bölümündeki ikonuna basarak açabiliriz.

29 Paragraf Biçimlendirme
Paragraf Aralığı Aşağıdaki örnekte iki paragraf arasındaki boşluğun 42 nk olarak ayarlandığını görebiliriz. 42 nk boşluk

30 Paragraf Biçimlendirme
Satır Aralığı Oluşturma Metin satırları arasındaki boşluğu ayarlama görevini yapar. Satır aralığı değerlerini ayarlamak için Metinimizi seçtikten sonra Giriş sekmesinden satır aralığı oluşturma aracına tıklarız.

31 Paragraf Biçimlendirme
Satır Aralığı Oluşturma Aşağıda satır aralığı 2 olarak ayarlanmış örneği görmekteyiz. Satır aralığı 0 Satır aralığı 2

32 Paragraf Biçimlendirme
Satır ve Sayfa Sonu Ayarları Yazdığımız metinde bazı özel durumlarda ne yapılması gerektiğini Paragraf Satır ve Sayfa Sonu penceresinden ayarlayabiliriz.

33 Paragraf Biçimlendirme
Satır ve Sayfa Sonu Ayarları Örneğin paragrafın ilk satırı 3. sayfanın altında ve devamı bu sayfaya sığmadığı için 4. sayfanın başındadır. Ama biz paragrafı bir bütün olarak görmek istiyorsak..

34 Paragraf Biçimlendirme
Satır ve Sayfa Sonu Ayarları Açılan pencereden sonraki ile birlikte tut seçeneğini işaretleyerek paragrafın bölünmesini önlemiş oluruz.

35 Paragraf Biçimlendirme
Kenarlık ve Gölgelendirmeler Yazdığımız metinde belli kısımları veya sayfayı daha özel hâle getirmek, vurgu yapmak için Kenarlık ve Gölgelendirme kullanabiliriz.

36 Paragraf Biçimlendirme
Kenarlık ve Gölgelendirmeler Paragraf ve sayfada kenarlık ve gölgelendirme uygulamak için paragraf seçilir ve Giriş sekmesinde bulunan Paragraf bölümündeki kenarlık ikonuna tıklanarak istenen uygulanır.

37 Paragraf Biçimlendirme
Madde İşaretleri ve Numaralandırma

38 Paragraf Biçimlendirme
Madde İşaretleri ve Numaralandırma Madde işaretlerini ve numaralandırmayı uygulamak için metnimiz seçilir ve Giriş sekmesinde bulunan Paragraf bölümünden ikonlarına tıklayarak açılan pencereden istediğimiz seçeneğe tıklayarak uygulayabiliriz.

39 Paragraf Biçimlendirme
Çok Düzeyli Listeler Kitap, dergi veya yazılarımızda içiçe geçmiş alt madde başlıklarına çok sık rastlanır. Böyle durumlarda yardımcımız çok düzeyli listelerdir. Giriş sekmesinde çok düzeyli liste aracımıza ( ) tıkladığımızda karşımıza Çok Düzeyli Listeler penceresi çıkacaktır.

40 Paragraf Biçimlendirme
Çok Düzeyli Listeler Kitap, dergi veya yazılarımızda içiçe geçmiş alt madde başlıklarına çok sık rastlanır. Böyle durumlarda yardımcımız çok düzeyli listelerdir. Giriş sekmesinde çok düzeyli liste aracımıza ( ) tıkladığımızda karşımıza Çok Düzeyli Listeler penceresi çıkacaktır. ÖRNEK

41 Dinlediğiniz İçin Teşekkürler
Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ


"Bilgisayarda Ofis Programları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları