Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)"— Sunum transkripti:

1 1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)

2 2  Öğrenci Staj Hareketliliği programı nedir ?  Hangi kuruluşlara başvuru yapılabilir ?  Kimler başvuru yapabilir ve Staj süresi nedir ?  Ön hazırlıklar / Gerekli belgeler ?  Değerlendirme Süreci nedir ?  Avrupa Birliği nasıl destekler ?  Kategori ve Ülkeler nedir ?  Hibe Miktarları Nasıl Yapılır ? ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ (Student Placement)

3 3 Öğrencilerin; AB ve aday ülkelerde mesleki olarak kendilerini geliştirmek ve çalışma deneyimi kazanmak amacıyla başvurdukları bir uluslararası staj programıdır. Öğrenci Staj Hareketliliği Programı Nedir ?

4 4  Tüm İşletmeler  Tüm Eğitim Merkezleri  Tüm Araştırma Merkezleri  Diğer Kuruluşlar Ancak; Avrupa Topluluğu Kurumları, AB programlarını yürüten kuruluşlar ve misafir olunan ülkedeki ulusal diplomatik temsilcilikler bu faaliyet kapsamında evsahipliği yapamazlar. Hangi Kuruluşlara Başvuru Yapılabilir ?

5 5  Evsahibi kurumdan 3 aylık kabul belgesi alan,  Gerekli not ortalamasını sağlayan; (Lisans için en az: 2.0 / L.üstü için en az: 2.5) Kimler Başvuru yapabilir ve Staj Süresi Nedir?

6 6  Staj konusunu belirleyerek, ilgili kuruluşlarla irtibata geçilmesi,  Staj ayları için (Temmuz, Ağustos, Eylül) evsahibi kurumdan 3 aylık staj kabul belgesinin alınması,  Transcript ve  CV’lerin hazırlanması, Ön Hazırlık / Gerekli Belgeler ?

7 7  Başvuruların belgelerle birlikte “staj ofisine” yapılması, Son başvuru tarihi: 10 Nisan 2009  Seçim Komitesinin belirlenmesi ve ön değerlendirme,  Uygun adaylarla mülakatların yapılması,  Sonuçların tüm adaylara yazılı olarak bildirilmesi. Değerlendirme Süreci ?

8 8 Erasmus Öğrenci Staj hareketliliği için ön görülen hibe rakamları, ülkelerin kategorilerine göre ayrılması ve buna göre aylık hibe tutarlarının uygulanması esasına göre belirlenmiştir. Avrupa Birliği Nasıl Destekler ?

9 9 Kategori ve Ülkeler ? Kategori Ülkeler I Letonya, Litvanya, Polonya, Slovenya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Estonya, Bulgaristan, Romanya -- 488 II Slovak Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Portekiz, Yunanistan, Malta--772 III Hollanda, Lüksemburg, İtalya, İspanya, Belçika, Fransa, Almanya, Avusturya--864 IV Finlandiya, Danimarka, İsveç, İrlanda, Birleşik Krallık--968

10 10 Hibe Ödemeleri Nasıl Yapılır ? Seçilmiş öğrencilere max. hibe tutarının % 80’ini teşkil edecek şekilde ön ödeme yapılır. Öğrencilerin döndükten sonra hazırlayacağı rapor sonucunda da ödemenin kalan kısmı yatırılır.

11 11 Daha Fazla Bilgi için: Staj Ofisi, Kurumsal Gelişme İrtibabat: Aslı Kiper Sucuğ: 9692 aslikiper@sabanciuniv.edu staj@sabanciuniv.edu


"1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları