Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANNELERE VE BABALARA. 2 BU EĞİTİMDE NELER YER ALACAK ? Okullarda Bulunan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisleri Ergenlik Dönemi ve Sorunları Aile.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANNELERE VE BABALARA. 2 BU EĞİTİMDE NELER YER ALACAK ? Okullarda Bulunan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisleri Ergenlik Dönemi ve Sorunları Aile."— Sunum transkripti:

1 ANNELERE VE BABALARA

2 2 BU EĞİTİMDE NELER YER ALACAK ? Okullarda Bulunan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisleri Ergenlik Dönemi ve Sorunları Aile İçi İletişim Problem Çözme Becerileri Okul Başarısızlığı – Başarısı Kardeş İlişkileri - Kardeş Kıskançlığı -

3 3 Sen neye hazırsan, o da senin için hazırdır. MARC VİCTOR HANSEN

4 4 Yeteri kadar nedeniniz varsa, her şeyi yapabilirsiniz.

5 YENİKENT İLKÖĞRETİM OKULU ESENYURT BELEDİYESİ 5 BU KONULARDA UZMAN YARDIMI ALINMAZSA ?

6 YENİKENT İLKÖĞRETİM OKULU ESENYURT BELEDİYESİ 6 BU KONULARDA UZMAN YARDIMI ALINMAZSA ? Herşeyden önce bu çocuğunuz ile sizin aranızdaki sevgiyi ve güveni azaltır, Kendini size açamaz, size karşı rahat konuşamaz, Sorunlarını ve onaylanmak istediği iyi şeyleri sizlerle paylaşamaz, Problemlerini çözmek için zararlı yollara başvurabilir, Zararlı madde kullanımı ve suç çetelerine katılma gibi davranışlara yönelebilir, Çok asi, hırçın ( vuran – kıran) ya da çok içekapanık olabilir. Aldığı kararlardan memnun kalmaz ve sürekli şikayetçi olur.

7 YENİKENT İLKÖĞRETİM OKULU ESENYURT BELEDİYESİ 7 BU KONULARDA UZMAN YARDIMI ALINIRSA ?

8 YENİKENT İLKÖĞRETİM OKULU ESENYURT BELEDİYESİ 8 BU KONULARDA UZMAN YARDIMI ALINIRSA ? Çocuğunuz ile sizin aranızdaki sevgiyi ve güveni arttırır, Kendini size açar, ebeveyn – çocuk arası diyalog sıcak olur, Sorunlarını ve onaylanmak istediği iyi şeyleri sizlerle paylaşıp birlikte karar alır, Problemleri olumlu şekilde çözme becerisi gelişir, Kendisine yararlı olacak arkadaş grupları seçer ve işbirliğine gider, Problemleri konuşarak – anlaşarak çözmeye çalışır. Aldığı kararlardan memnun kalır ve sorumluluğu üstlenir.

9 ERGENLİK DÖNEMİ

10 YENİKENT İLKÖĞRETİM OKULU ESENYURT BELEDİYESİ 10

11 11 KIZLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER Fiziksel Değişiklikler 1.Kalçalarda ve göğüslerde büyüme, 2.Aybaşı döngüsünün başlaması, 3.Cinsel bezler salgı çıkarmaya başlar.

12 12 KIZLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER Duygusal Değişiklikler Bedenin yapısı onun ilgi alanını oluşturur. Karşıt-çelişik değerlendirmeler yer alır. Beden yapısı-yüzün çirkinleştiğini kabul edip kaygı duyar, sıkılır–üzülür. Hatta utanır. İçe kapanır. İnsanlarla ilişkiye geçmek istemez. Öte yandan değişme ve gelişmeleri ortaya çıkarmak için yoğun çaba sarf eder.

13 13 KIZLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER Duygusal Değişiklikler Ayna karşısında saatlerce makyaj yapan, Giyinip süslenen genç kız olası beğeni ve övgü ya da kötüleme ve yergisini tasarlayabilir, Şişmanlık ve zayıflık önemli bir iletişim sorunudur. Modanın ve değişen güzellik ölçülerinin etkisi altında güzel görünmek, kilo vermek, zayıflamak için aşırı çaba altına girebilir, Yemeden içmeden kesilir, bedeninin gelişmesi için gerekli besinleri almaktan sakınabilir

14


"ANNELERE VE BABALARA. 2 BU EĞİTİMDE NELER YER ALACAK ? Okullarda Bulunan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisleri Ergenlik Dönemi ve Sorunları Aile." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları