Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Bilgilendirme Toplantısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Bilgilendirme Toplantısı"— Sunum transkripti:

1 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Bilgilendirme Toplantısı
10 Mayıs 2012

2 Farabi Programı Nedir? Mevcut durumumuz (Sayısal Bilgiler) Süreç nasıl işlemektedir? (Değişim süreci )

3 Farabi Programı Nedir? Farabi Değişim Programı, öğrenci/öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumları dışında anlaşmalı başka bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

4 Kimler Katılabilir? Farabi Değişim programı çerçevesinde değişime katılan öğrencilere karşılıksız burs verilmektedir.

5 Mevcut Durumumuz Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. 20 üniversite ile protokol anlaşmasıyla başlayan program şuan 51 üniversite bulunmaktadır.

6 ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ İLE FARABİ PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE PROTOKOLÜ OLAN ÜNİVERSİTELER
1. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 29. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 30. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 3. GAZİ ÜNİVERSİTESİ 31. BİLECİK ÜNİVERSİTESİ 4. KMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİV. 32. MUĞLA ÜNİVERSİTESİ 5. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 33. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 6. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ 34. EGE ÜNİVERSİTESİ 7. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 35. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ 8. ORDU ÜNİVERSİTESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 9. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 36. MARMARA ÜNİVERSİTESİ 10. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 11. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 12. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ 13. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ 14. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ 15. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SİİRT ÜNİVERSİTESİ 16. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ 17. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ 18. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 19. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 20. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 21. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ RİZE ÜNİVERSİTESİ 22. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KONYA ÜNİVERSİTESİ 23. AMASYA ÜNİVERSİTESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ 24. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 51. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ 25. HARRAN ÜNİVERSİTESİ 26. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 27. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ 28. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ

7 Başvurular ve Kabul Oranları

8 Gitmeden önce yapılması gerekenler
Eğitim Öğretim yılında karşı üniversite olunacağından 30 Mayıs’a kadar aşağıdaki evrakların öğrenciler tarafından hazırlanması gerekmektedir. Öğrenim Protokolü (3 nüsha) (bölüm koordinatörü ile birlikte) Öğrenci başvuru formu (2 nüsha) Öğrenci Bilgi formu (2 nüsha) Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi (2 nüsha)

9 ÖĞRENİM PROTOKOLÜ (3 Nüsha)
Öğrenim protokolü, Farabi öğrencisinin gideceği üniversiteden alacağı derslerle öğrenim gördüğü üniversitedeki derslere karşılık getirilen bir formdur. Öğrenci ve bölüm koordinatörünün beraber doldurması gereken bir formdur. Öğrenci diğer üniversiteye gitmeden doldurmalıdır

10

11

12 Öğrenim protokolündeki bölümler
I. BÖLÜM: Öğrenci Bilgileri

13 II. BÖLÜM: Alınması gereken dersler

14 Gidilen Üniversitede Alınacak Dersler
Gönderen Üniversitede Sayılacak Dersler Kodu Dersin Adı Kredi 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplam Kredi

15 ÖNEMLİ!!!!! Öğrenim Protokolünde dersler eşleşmelidir. Bir dersten kalınca, hangi ders veya derslerin alınacağı Bir dersten geçince, hangi ders veya derslerden geçmiş sayılacağı Öğrenim Protokolünde açık olarak belirtilmelidir.

16 Gidilen Üniversitede Alınacak Dersler
Gönderen Üniversitede Sayılacak Dersler Kodu Dersin Adı Kredi 1 Analitik Kimya 4 Analitik Kimya 6 2 Elektroanalitik 3 Fizikokimya Korozyon 5 NOT? 7 AĞIRLIKLI 8 ORTALAMA 9 10 Toplam Kredi

17 III. BÖLÜM: İmza bölümü

18 Öğrenim Protokolünü imzalayan öğrenci;
Öğrenci kaydı, ders kaydı ve ekle/sil uygulamasını gidilen üniversitenin Akademik Takvimi’ne göre yapacağını, Ders geçme notunun, gidilen üniversitenin ilgili Yönetmelik hükümlerine göre belirleneceğini, Kaldığı derslerin karşılığı olan dersleri, kendi üniversitesine döndüğünde yeniden almak zorunda olduğunu, Devamsızlıktan kalması halinde, aldığı bursları iade etmeyi, Disiplin suçları durumunda, gidilen üniversitenin ilgili Yönetmelik hükümlerinin uygulanacağını kabul etmiş sayılır.

19 ÖĞRENİM PROTOKOLÜ SONUÇ 1.Öğrenim Protokolünde dersler eşleşmelidir.
2. Bilgisayar ortamında yazılmalıdır. 3. İmzaları da içerecek şekilde, bir sayfa olmalıdır. 4. Ekle/Sil sayfası, ihtiyaç duyulduğunda doldurulmalı ve başlangıçta imzalanarak gönderilmemelidir.

20 ÖĞRENİM PROTOKOLÜ HATALAR!!!

21 Toplam Kredi 21 Gidilen Üniversitede Alınacak Dersler
Gönderen Üniversitede Sayılacak Dersler Kodu Dersin Adı Kredi 1 M202 Mimari Proje VI 5 302 Mimari Proje IV 6 2 M322 Kent Kuramları 304 Şehir Bölge ve Planlama İlkeleri 3 Seçmeli 4 Seçmeli (8.yarıyıl) 7 8 9 Toplam Kredi 21 Yanlış Protokol Örneği

22 Toplam Kredi 21 Gidilen Üniversitede Alınacak Dersler
Gönderen Üniversitede Sayılacak Dersler Kodu Dersin Adı Kredi 1 M202 Mimari Proje VI 5 302 Mimari Proje IV 6 2 M322 Kent Kuramları 304 Şehir Bölge ve Planlama İlkeleri 3 Seçmeli 1 Seçmeli Seçmeli 2 4 Seçmeli 3 Seçmeli 4 Seçmeli (8.yarıyıl) Seçmeli 5 Seçmeli 6 Seçmeli 7 Toplam Kredi 21 Düzeltilmiş Protokol

23 Öğrenci Başvuru Formu (1 Nüsha)

24 Öğrenci Başvuru Formu (2 Nüsha)

25 Öğrenci Başvuru Formu (2 Nüsha)

26 Öğrenci Başvuru Formu (2 Nüsha)

27 Öğrenci Bilgi formu (2 Nüsha)

28 Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi (2 Nüsha)

29 Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi (2 Nüsha)

30 Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi (2 Nüsha)

31 FERAGAT ETME NASIL OLUR?
Farabi değim programından yararlanmaya hak kazanan öğrenciler farklı sebeplerden dolayı haklarından feragat edebilirler Bu durumda ofise bir dilekçe ile mazeretlerini bildirmeleri gerekmektedir. Hak kazanmış ve feragat eden öğrenciler, bu programa bir daha başvuru haklarını kaybelerler

32

33 Gittiğinizde yapmanız Gerekenler
Gideceğiniz üniversitenin akademik takvimine (ders kayıt-derslerin başlaması) göre hareket edilmesi gerekiyor Gittiğinizde karşı üniversitenin farabi koordinatörlüğüne kesinlikle gidilmeli Ders kayıt işlemleri için süreç başlatılmalı Buradaki harç ücreti yatırılmalı ve boş ders kayıt yapılmalıdır.

34 Gittiğinizde yapmanız Gerekenler
Öğrenim protokolünde belirtilen derslerin haricinde yeni bir ders alma veya ders silme veya ders değiştirme işlemleri için “Ders ekle-sil” formu kullanılmalıdır. Bu formu yine buradaki bölüm koordinatörünüzün bilgisi dahilinde doldurulmalı ve 1 ay içerisinde süreç tamamlanmalıdır. Burslarınız aylık olarak banka hesaplarınıza (IBAN) farabi ofisimiz tarafından havale yapılacak (şuan 390*%70)

35 Ekle Sil İşlemleri için yapılması gerekenler

36 Ekle Sil dersleri için imza bölümü

37 Değişim dönemi tamamlandıktan sonra neler yapılmalıdır?
Öğrenimlerini tamamladıktan sonra karşı üniversiteden aldıkları; Öğrenci katılım belgesi Transkript Öğrenci nihai raporu üniversitemizin Farabi ofisine teslim edilmelidir. Öğrencilerin transkriptlerine göre bölüm aracılığıyla dekanlık/yüksekokul yönetim kurul kararıyla öğrencilerin derslerinin denkliği ve not dönüşümü yapılır ve öğrenci işlerine gönderilir.

38 e-mail: farabi@karaelmas.edu.tr
Teşekkür ederiz…. Tel:


"FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Bilgilendirme Toplantısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları