Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KOCAELİ ARSLANBEY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2013 YILI İŞ PROGRAMI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KOCAELİ ARSLANBEY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2013 YILI İŞ PROGRAMI."— Sunum transkripti:

1 KOCAELİ ARSLANBEY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2013 YILI İŞ PROGRAMI

2 GİRİŞ

3 9 Nisan 2003 yılında T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 211 sicil nosu ile tescil edilerek tüzel kişiliğini kazanan Kocaeli Arslanbey OSB sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amaçlarına hizmet etmektedir.

4 İlk İmar planı çalışmalarına 2005 yılında başlanılmış olup, mevcut tesislerin bu kısmının dışarıda kalmasından ötürü gecikmeye uğramıştır. T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrası yeni bir yer seçimi süreci ve plan sınırlarının düzenlenmesi için çalışmalara başlanılmıştır. Bölgenin halihazır haritaları 2009 yılında ilave alanda dahil edilerek güncellenmiştir. 2010 yılında Proje müellifi tarafından hazırlanan imar planları Bakanlık onayına sunulmuş, Bakanlık tarafından uygun görülmüş ve onaylanan planlar İl İdare kurulu kararı ile yürürlüğe girmiştir.

5 Bölgemizde yapılaşmanın OSB olmadan önce kısmen bitmiş olması, arazilerinin özel mülküyete ait olması ve yeni oluşacak parselasyon planlarının OSB Uygulama Yönetmenliklerine Uygun hale getirilmesi için 2011 yılı sonunda Revizyon İmar Planı Tadilatına gidilmiş olup, 22.12.2011 tarihinde askıdan indirilerek Bakanlık onayına sunulmuştur. İmar Planlarının 2012 yılı Ocak ayında onaylanmasıyla hazırlanan 1/1000 Uygulama İmar Planları (parselasyon) için Bakanlığa başvurulmuş olup, OSB ilanından önce kısmen sanayi alanı olarak planlanmış, yapılaşmanın bulunduğu, arazilerin özel mülkiyete ait olması ve OSB Bütçe imkanları nedeniyle kamulaştırma işlemi gerçekleştiremeyen Organize Sanayi Bölgemiz Bakanlığın ön izni ile 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. maddesi uyarınca İmar Uygulamasına gitmiş olup, Bakanlık onayı, İl İdare Kurulu kararı ve askı işlemlerinin bitirilmesine müteakip, 09.08.2012 tarihinde Tapu Tescil İşlemlerinin bitirilmesiyle İmar Uygulamamız yürürlüğe girmiştir. Organize Sanayi Bölgemizde İmar Uygulamasının bitirilmesiyle yapılaşmanın önü açılmıştır.

6 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI :

7 1- ALT YAPI YAPIM İŞLERİ : Alt Yapı Uygulama projeleri kapsamında 2012 yılında tesislerimizin yoğun olduğu bölgelerde 3322mt yağmur suyu şebekesi, 3370 mt Atıksu şebeke inşaatı tamamlanarak %80 oranında Alt Yapı çalışmaları bitirilmiştir. 2012 yılında açılan ham yolların Atıksu ve yağmur suyu şebeke yapımları 2013 yılında tamamlanacaktır.

8 2- ASFALT YOL YAPIM İŞLERİ : Alt yapısı bitirilen (atıksu, yağmur suyu, Yer altı elektrik hatlarının yapımı ve Doğalgaz dağıtım hatları) 2. cadde 5. ve 8. sokaklarda bordur ve tretuvar çalışmaları devam etmekte olup, 4000 ton asfalt serimi gerçekleştirilecektir.

9 3- AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI : 2012 yılında 995 adet top akasya ve ligistrüm ağacı dikilmiş olup, yeni açılan yol güzergahlarında ağaç dikme çalışmalarına devam edilecektir.

10 4- BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNASI YAPIMI : Mülkiyeti Bölge Müdürlüğümüze ait 218 Ada 7 parselde 300 m² taban alanlı 3 kat hizmet binamızın kaba inşaatı devam etmekte olup, 2013 yılı Nisan ayında tamamlanacaktır.

11 5- KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI : Bölge Müdürlüğümüz batı kısmında bulunan Sağlık Koruma Bandı (PARK) toplam 63.113 m² olup 26 parseli kapsamaktadır. OSB İmar Planı sınırları tesbitinde oluşturulan Sağlık Koruma Bandının OSB İmar Uygumlamasının (parselasyon) tescilinden sonra Teknik Alt Yapı parsellerinin sınır olduğu kısımlardan kaldırılması, bütçe imkanlarımızın kısıtlı olmasından dolayı 50 mt olan genişliğinin yeniden değerlendirmesi kapsamında 04.01.2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne yazı ile başvurulmuş olup, Sağlık Koruma Bandının yeniden değerlendirilmesi talep edilmiştir.

12 Sağlık Koruma Bandının talebimiz doğrultusunda değerlendirillmesi ve Bakanlık onayı sonrası Sağlık Koruma Bandında kalan parsellerin kamulaştırılması için Müteşebbis Heyet kararı ile Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu 5. maddesi gereğince Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Kamu Yararı kararı verilmesi talep edilerek Kamulaştırma Çalışmalarına başlanılacaktır. 2013 yılı bütçemizde en büyük pay kamulaştırılmaya ayrılmıştır.

13 6- Suadiye Arslanbey OSB Yolları : Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Suadiye kavşağı ve Suadiye yolunun ihalesi yapılmış olup, 2013 yılında bitirilmesi öngörülmektedir. Yapılan protokolle proje bedelinin %25’şi Arslanbey OSB tarafından karşılanacaktır.


"KOCAELİ ARSLANBEY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2013 YILI İŞ PROGRAMI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları