Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sağol “Warhol”.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sağol “Warhol”."— Sunum transkripti:

1 Sağol “Warhol”

2 KİMDİR ANDY WARHOL? Amerikalı ressam, tasarımcı, film yapımcısı, yönetmen, prodüktör ve yazar Pop Art akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Warhol, popüler kültürün en önemli ikonlarından biridir Seri üretimin, seri üretim nesnelerinin sıkça kullanılması temeline dayanan sanatında Warhol, resimlerini afiş tekniği ile çoğaltmıştır Baskılama tekniğiyle çoğaltma Warhol’un önderliğinde Pop Art’ın en önemli tekniği olarak öne çıkmaktadır Bu tekniği kullanarak yaptığı Marilyn Monroe tablosu sanatçının en çok bilinen işlerindendir. Ayrıca Campbell marka çorba kutusu ve tasarımlarında kullandığı Coca Cola şişeleri de Warhol klasikleri arasındadır. "Gelecekte herkes 15 dakikalığına ünlü olacak", “Her şey poptur, pop her şeydir." söylemleriyle de tanınan Warhol'un 1966'da çektiği "Chelsea Girl" adlı filmi, ticari salonlarda gösterilen ilk underground film olarak tarihe geçmiştir

3 Özdeyişler… “En zengin ve en fakir tüketici, bu markaları ortaklaşa kullanabiliyor. Amerika başkanı da Coca-Cola içiyor, siz de içiyorsunuz. Bu, bir nevi eşitlik anlamına geliyor.” “Birisinin yazdığı kitabı okumaktansa, kendine iç çamaşır alışını seyretmeyi tercih ederim”.

4 PoP aRt Pop art, 1950'lerde, özellikle ABD ve İngiltere'de soyut dışavurumculuğa tepki gösteren genç sanatçıların 1960'larda bir akım haline getirdikleri sanat türüdür. İngiltere ve ABD'de değişik koşullarda ve birbirinden bağımsız olarak ortaya çıkmıştır. Marcel Duchamp’ın 20. yüzyıl başında hazıryapım (ready made) nesneleri bağlamları nedeniyle sanat eseri olarak sunmuş olması, pop sanatçılarının popüler kültür imgelerini benzer bir motivasyonla sunmalarında etkili olmuştur.

5 Richard Hamilton'ın "Günümüz Evleri
Richard Hamilton'ın "Günümüz Evleri..." başlıklı kolajı (1956) Pop Art’ın ilk örneği

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20


"Sağol “Warhol”." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları