Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKIŞ ŞEMASI Akış şeması belirli bir işin yapılabilmesi için, basit işlemlerle şema halinde gösterilmesidir. Kısaca algoritmanın şemalarla gösterilmesidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKIŞ ŞEMASI Akış şeması belirli bir işin yapılabilmesi için, basit işlemlerle şema halinde gösterilmesidir. Kısaca algoritmanın şemalarla gösterilmesidir."— Sunum transkripti:

1 AKIŞ ŞEMASI Akış şeması belirli bir işin yapılabilmesi için, basit işlemlerle şema halinde gösterilmesidir. Kısaca algoritmanın şemalarla gösterilmesidir.

2 AKIŞ ŞEMASI Algoritmanın daha iyi anlaşılması
AVANTAJLARI Algoritmanın daha iyi anlaşılması Programlama dillerine aktarımı daha kolay olması Çözüm basamakları, birbirleri ile ilişkileri ve bilgi akışı daha kolay görülebilmesi Yanlışlıkların görülüp düzeltilebilmesi

3 ÖNCE RENKLENDİRELİM

4 Başla ve Bitir: Sarı Girdi(İnput): Mor Çıktı(Output): Yeşil İşlem:Mavi
İşlem Basamaklarını Renklendirelim Başla ve Bitir: Sarı Girdi(İnput): Mor Çıktı(Output): Yeşil İşlem:Mavi Karar verme: Kırmızı

5 ALIŞTIRMALAR Soru 1 Başla. Anahtarını çantandan/cebinden çıkar.
Anahtarını kapıya tak. Anahtarı çevir ve kapıyı aç. Dur.

6 ALIŞTIRMALAR Soru 2 Başla. Klavyeden birinci sayıyı gir.
Klavyeden ikinci sayıyı gir. İki sayıyı topla. Sonucu ekrana yaz. Dur.

7 ALIŞTIRMALAR Soru 3 Başla. Tahtadan sınav bitiş saatini oku.
Sınavın bitmesi için kalan süreyi hesapla (Bitiş saati- şu anki saat) Kalan süreyi tahtaya yaz. Dur.

8 ALIŞTIRMALAR Soru 4 Başla. Yolun soluna bak. Otobüs geliyor mu?
Evet ise, otobüsün numarasını oku. Hayır ise, 30 sn bekle ve tekrar kontrol et. Beklediğin otobüs bu mu? Evet ise, otobüse bin. Dur.

9 ALIŞTIRMALAR Soru 5 Başla. Alarmını Kapat. Yatakdan Kalk.
Başla. Alarmını Kapat. Yatakdan Kalk. Elini, yüzünü yıka. Kahvaltı yap ve dişini fırçala. Okul kıyafetlerini giy. Çantanı al ve evden çık. Servise bin Dur.

10 Akış Şeması Şekilleri Başla & Bitir Girdi (Input) Çıktı (Output) İşlem
Koşul & Karar

11 ALIŞTIRMALAR AKIŞ ŞEMALARI

12 SORU 1 Başla Dur Anahtarını çantandan/cebinden çıkar
Anahtarı kapıya tak. Anahtarı çevir ve kapıyı aç Dur

13 SORU 2 Başla Klavyeden birinci sayıyı gir Klavyeden ikinci sayıyı gir.
İki sayıyı topla Sonucu ekrana yaz Dur

14 SORU 3 Başla Tahtadan sınav bitiş saat oku
Sınavın bitmesi için kalan süreyi hesapla Kalan süreyi tahtaya yaz. Dur

15 SORU 4 Başla Yolun soluna bak 30 sn bekle ve tekrar kontrol et
Otobüs geliyor mu? Hayır Evet Otobüsün numarasını oku Beklediğin otobüs bu mu? Hayır Evet Otobüse bin Dur

16 SORU 5 Başla Dur Alarmını Kapat. Yatakdan Kalk. Elini, yüzünü yıka.
Kahvaltı yap ve dişini fırçala. Çantanı al ve evden çık. Servise bin. Dur

17 ALIŞTIRMALAR 2

18 Çay Demleme Algoritması
9 Çay demini aldı ve su kaynadı mı? 2 Çaydanlığa su doldur. 11 Dur 3 Çaydanlığı ocağa koy ve altını yak 6 Çayı ekle ve demle. (Kaynadı ise) 7 Çaydanlığa su ilave et. 1 Başla 8 Çaydanlığı tekrar ocağa koy. 4 Su kaynadımı? 5,10 Kaynamadı ise 5 Dk bekle, tekrar kontrol et. (2 defa)

19 ÇAY DEMLEME ALGORİTMASI
Başla Çaydanlığı tekrar ocağa koy Çaydanlığa su doldur Çay demini aldı ve su kaynadı mı? Hayır 5 Dk Bekle ve tekrar kontrol et Çaydanlığı ocağa koy ve altını yak Evet Su kaynadı mı? Dur 5 Dk Bekle ve tekrar kontrol et Hayır Evet Çayı ekle Çayı demle ve çaydanlığa su ilave et

20 Makarna Yapma 12 Makarna sosu ilave et. 2 Tencereye su koy
6 Makarnaları ilave et. (Su kaynadı ise) 13 Makarnayı sosun üzerine ekle ve karıştır. 3 Tencereyi ocağa koy ve altını yak 11 Tavaya yağ ekle. 1 Başla 10 Makarnayı süz ve tabağa koy (Makarna pişti ise) 14 Dur 4 Su kaynadı mı? 5 Kaynamadı ise 5 Dk bekle, tekrar kontrol et 7 Tuz İlave et. 8 Makarna pişti mi? 9 Pişmedi ise 3 Dk bekle, tekrar kontrol et

21 MAKARNA YAPMA ALGORİTMASI
Makarnaları ve tuzu ilave et Başla Makarna pişti mi? Hayır 5DkBekle tekrar kontrol et Tencereye su doldur Evet Makarnayı süz ve tabağa koy Tencereyi ocağa koy ve altını yak Hayır Su kaynadı mı? 5DkBekle tekrar kontrol et Yağı ve Sosunu ekle. Evet Dur

22 SORU 3 Karşıdan Karşıya Geçme Algoritması
Karşıdan Karşıya Geçme Algoritması 3,7 Araba geliyor mu? (2 defa) 2 Yolun soluna bak. 4,8 Araba geliyor ise geçmesini bekle ve tekrar kontrol et.(2 defa) 5 Araba gelmiyor ise Refüje yürü. 1 Başla. 6 Yolun sağına bak. 10 Dur. 9 Araba gelmiyor ise karşıya geç.

23 KARŞIDAN KARŞIYA GEÇME ALGORİTMASI
Yolun sağına bak. Başla Araba geliyor mu? Evet 5DkBekle tekrar kontrol et Yolun soluna bak. Hayır Karşıya geç. 5DkBekle tekrar kontrol et Araba geliyor mu? Evet Hayır Dur Refüje yürü.

24 Çamaşır Makinesini Çalıştırma Algoritması
 2 Kapağı Aç 7 Makina Durmuş mu? 3 Makinayı Doldur 9 Makine durmamış ise 20 dk bekle ve tekrar kontrol et. 10 Dur 4 Detarjan ekle ve derecesini ayarla. 6 Makineyi Çalıştır 1 Başla  5 Kapağı Kapat 8 Makine durmuş ise kilidi aç.

25 ÇAMAŞIR MAKİNESİ ÇALIŞTIRMA ALGORİTMASI
Başla Kapağı aç Makine durmuş mu? Hayır 20 Dk Bekle ve tekrar kontrol et Makineyi doldur. Evet Detarjanı ekle ve derecesini ayarla. Kilidi aç. Kapağı kapat.. Dur Makineyi çalıştır.


"AKIŞ ŞEMASI Akış şeması belirli bir işin yapılabilmesi için, basit işlemlerle şema halinde gösterilmesidir. Kısaca algoritmanın şemalarla gösterilmesidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları