Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Polimer Morfolojisi. Polimer Morfolojisi Kristallenme ve Kristallik Derecesini Artıran Parametreler Kristallenmenin doğası tam olarak anlaşılamamasına.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Polimer Morfolojisi. Polimer Morfolojisi Kristallenme ve Kristallik Derecesini Artıran Parametreler Kristallenmenin doğası tam olarak anlaşılamamasına."— Sunum transkripti:

1

2 Polimer Morfolojisi

3 Kristallenme ve Kristallik Derecesini Artıran Parametreler
Kristallenmenin doğası tam olarak anlaşılamamasına karşın bu konudaki araştırmalar hala sürmektedir. Düzenli Zincir Yapısı Hidrojen Bağları, Güçlü Dipol Etkileşmeleri Amorf polimer içindeki moleküller pişmiş makarna tabağındaki makarnalar gibi görünürlerdir.

4 Saçaklı Misel Modeli Gözlenen Kristallik özelliklerini açıklamak için kullanılan ilk model saçaklı misel modelidir. Bu modele göre amorf matriks içinde miseller ve kristalize bölgelerin bulunduğu bir modeldir. Kristal bölgelerin boyutu 10 nanometreler kadardır. Polimer içinde amorf ve kristalik bölgelerin herikisi de aynı anda bulunur. Polimer çekilerek kristallik derecesini yükseltir.

5 Polimer Tek Kristaller
Lameller Kristaller Polimerlerin kristalliği üzerine ilk gözlemler seyreltik çözeltilerden tek kristallerin büyütülmesi ile gerçekleştirilmiştir. İşlem için çözgen ya soğutulur yada buharlaştırılır. Kristallerin büyüklükleri 10 mm büyüklüğünde ve 0.01 mm (50-60 karbon atomu) kalınlığındadır. Düz lameller Yapı Piramidal Lameller Yapı Polimer Tek Kristaller

6 Eriyikten Kristallendirilmiş Kütle
Polimerizasyonu Örneklerinde Kristalizasyon Lameller arası amorf zincirlerle birlikte saçaklı zincir lameller birlikte bulunurlar.


"Polimer Morfolojisi. Polimer Morfolojisi Kristallenme ve Kristallik Derecesini Artıran Parametreler Kristallenmenin doğası tam olarak anlaşılamamasına." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları