Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİL A EDEBİYAT DERSİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİL A EDEBİYAT DERSİ."— Sunum transkripti:

1 DİL A EDEBİYAT DERSİ

2

3 OKUNACAK KİTAP SAYILARI:
SL: 10 KİTAP HL: 13 KİTAP

4 SL ÖĞRENCİLERİNİN SORUMLU OLDUĞU KİTAPLAR:
1. BÖLÜM KİTAPLARI: C. BRONTE, “JANE EYRE” J. STEİNBECK, «BİTMEYEN KAVGA» 11. SINIFTA OKUNACAK KİTAPLAR, BUNLAR OLACAKTIR. ÇEVİRİ EDEBİYAT ÖDEVLERİ, BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN HAZIRLANACAKTIR.

5 2. BÖLÜM KİTAPLARI: SABAHATTİN ALİ, «KUYUCAKLI YUSUF» ATTİLÂ İLHAN, «BEN SANA MECBURUM» 12. SINIFTA YAPILACAK VE IB’YE GÖNDERİLECEK OLAN SÖZLÜ SUNUMLAR, BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR.

6 3. BÖLÜM KİTAPLARI FERİT EDGÜ, «HAKKARİ’DE BİR MEVSİM» ORHAN PAMUK, «SESSİZ EV» YUSUF ATILGAN, “ANAYURT OTELİ” 12. SINIFIN SONUNA DOĞRU YAPILACAK «PAPER 2» SINAVINDA BU KİTAPLARDAN SORUMLU OLUNACAK.

7 4. BÖLÜM KİTAPLARI ÖZDEMİR ASAF, «YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ» (SEÇKİ DAĞITILACAK) OĞUZ ATAY, «KORKUYU BEKLERKEN» SAMUEL BECKETT, «GODOT’YU BEKLERKEN» 11. SINIFTA OKUNACAK KİTAPLAR, BUNLAR OLACAK. SINIF İÇİ SÖZLÜ SUNUM DEĞERLENDİRMELERİ BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN YAPILACAK.

8 HL ÖĞRENCİLERİNİN SORUMLU OLDUĞU KİTAPLAR:
1. BÖLÜM KİTAPLARI: GORKİ, «ANA» J. STEİNBECK, «BİTMEYEN KAVGA» CHARLOTTE BRONTE, «JANE EYRE» 11. SINIFTA OKUNACAK KİTAPLAR, BUNLAR OLACAKTIR. ÇEVİRİ EDEBİYAT ÖDEVLERİ, BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN HAZIRLANACAKTIR.

9 2. BÖLÜM KİTAPLARI: SABAHATTİN ALİ, «KUYUCAKLI YUSUF» ATTİLÂ İLHAN, «BEN SANA MECBURUM» MEMDUH ŞEVKET ESENDAL, «EV ONA YAKIŞTI» 12. SINIFTA YAPILACAK VE IB’YE GÖNDERİLECEK OLAN SÖZLÜ SUNUMLAR, BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR.

10 3. BÖLÜM KİTAPLARI FERİT EDGÜ, «HAKKARİ’DE BİR MEVSİM» ORHAN PAMUK, «SESSİZ EV» YAŞAR KEMAL, «YER DEMİR GÖK BAKIR» YUSUF ATILGAN, “ANAYURT OTELİ” 12. SINIFIN SONUNA DOĞRU YAPILACAK «PAPER 2» SINAVINDA BU KİTAPLARDAN SORUMLU OLUNACAK.

11 4. BÖLÜM KİTAPLARI ÖZDEMİR ASAF, «YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ» (SEÇKİ DAĞITILACAK) OĞUZ ATAY, «KORKUYU BEKLERKEN» SAMUEL BECKETT, «GODOT’YU BEKLERKEN» 11. SINIFTA OKUNACAK KİTAPLARIMIZ BUNLAR OLACAK. SINIF İÇİ SÖZLÜ SUNUM DEĞERLENDİRMELERİ BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN YAPILACAK.

12 ÇEVİRİ EDEBİYAT ÖDEVİ %25
1.BASAMAK: SINIF İÇİ TARTIŞMA (etkileşimli sözlü) 2.BASAMAK: ÖZELEŞTİREL DEĞERLENDİRME ( sözcük) 3.BASAMAK: GÜDÜMLÜ YAZI Makale biçiminde yazılması gerekmiyor! Amaç makale için fikir üretilmesini sağlamak. Bunlar listelenebilir de. Önemli olan fikirlerin derli toplu ifade edilmesi ve içinin dolu olması.

13 BİREYSEL SÖZLÜ YORUM SUNUMU %15
12. SINIFTA 2. BÖLÜM KİTAPLARINDAN YAPILACAKTIR. STANDART DÜZEY: 8dk sunum + 2dk soru cevap

14 BİREYSEL SÖZLÜ YORUM SUNUMU
YÜKSEK DÜZEY: ’ar dakikalık iki ayrı bölümden oluşuyor. Ancak arada kayıt durdurulmuyor. Birinci bölüm standart düzeyle aynı: 8 dk. sunum + 2dk soru cevap Tek fark burada seçilen eser mutlaka şiir olacak. (BEN SANA MECBURUM) İkinci bölüm şiir dışındaki iki metinden biriyle ilgili tartışma. (EV ONA YAKIŞTI, KUYUCAKLI YUSUF)

15 SINIF İÇİ SÖZLÜ SUNUM % 15 ÖZDEMİR ASAF, «YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ» OĞUZ ATAY, «KORKUYU BEKLERKEN» SAMUEL BECKETT, «GODOT’YU BEKLERKEN» Öğrenci sunum konusu ve izleyeceği yöntem konusunda önceden öğretmenle görüşerek bir taslak hazırlamalı.

16 YAZILI SINAV % 45 Birinci Sınav (Paper 1): GÖRÜLMEMİŞ BİR METİN ÜZERİNE ELEŞTİRİ YAZISI %20 Bu sınavda bir düzyazı bir de şiir verilecek. İki metinden biri seçilecek ve seçilen metin üzerine eleştiri yazısı yazılacak.

17 İkinci Sınav (Paper 2): EDEBİ MAKALE %25
HAKKARİ’DE BİR MEVSİM SESSİZ EV YER DEMİR GÖK BAKIR (SL BUNDAN SORUMLU DEĞİL ! ) ANAYURT OTELİ “Roman ve kısa öykü” olarak tek bir başlık ve 3 soru olacak. Bu başlık altından bir soru seçilecek. Bu soru üzerinden iki eserin karşılaştırmasına dayanan bir makale yazılacak.


"DİL A EDEBİYAT DERSİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları