Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAN BAĞIŞÇISI BİLGİLENDİRME, KAYIT VE SORGULAMA FORMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAN BAĞIŞÇISI BİLGİLENDİRME, KAYIT VE SORGULAMA FORMU"— Sunum transkripti:

1 KAN BAĞIŞÇISI BİLGİLENDİRME, KAYIT VE SORGULAMA FORMU

2 KAN BAĞISÇISININ BİLGİLENDİRİLMESİ
BAĞIŞ ÖNCESİ BAĞIŞÇIYA SÖYLENMESİ GEREKENLER: Tıbbi Özgeçmisinin ve Yasam Tarzının Neden Sorgulandığı - Bağısçının Verdiği Bilgilerden Dolayı Hukuken Sorumlu Olduğu - Tıbbi Değerlendirme Neticesinde Red Listesine Alınabileceği - Kanında Bazı Tıbbi Testlerin Yapılacağı ve Test Sonucunun Pozitif Bulunması Halinde Kendisinin ve Sağlık Bakanlığının Bilgilendirileceği - Bağıstan Elde Edilen Ürünlerin Bir Hastada Kullanılabileceği - Bağıs İsleminin Süreci ve Eslik Eden Riskler - İstedikleri Zaman Soru Sorabilecekleri - İstedikleri Zaman Kan Bağısından Vazgeçebilecekleri - Bağıs Sırasında Veya Sonrasında Yetkili Personelin Tıbbi Tavsiyelerine Uyması Gerektiği - Kisisel Bilgilerinin ve Test Sonuçlarının Gizli Tutulacağı - Bağısçının İmzasının Ne Anlama Geldiği

3

4

5

6

7

8

9

10

11 GEÇİCİ RED : Çeşitli enfeksiyon solunum sistemi hastalıkları, kalp damar hastalıkları, gastrointestinal sistem hastalıkları, hematolojik ve immünolojik hastalıklar, cerrahi reaksiyonlar, bazı aşılar doktor tarafından değerlendirilerek uygun zaman dilimleri içerisinde geçici olarak red edilir.

12 Kan bağış formundaki ’’Hiç yurt dışında bulundunuz mu
Kan bağış formundaki ’’Hiç yurt dışında bulundunuz mu?’’ sorusunun amacı da yurt dışındaki çeşitli hastalık etkenlerini kapmış olma ihtimalidir. Örneğin Afrika’daki ebola virüsü. Bu virüsün belirli bir kuluçka dönemi olduğu için kuluçka süresi dolmadan hastalık belirti vermez dolayısıyla test sonuçları temiz görünür bu sebeple yurt dışında bulunmuş kişi kuluçka süresi dolmadan bağışçı olamaz.

13

14

15

16

17 FORMUN DEĞERLENDİRİLMESİ, MUAYENE VE Hb TAYİNİ :
Donör formunun doldurulmasının arkasından donörün kan değerlerinin normal sınırlar dahilinde olup olmadığını tespit edebilmek için hemogram yapılmaktadır. Donör hemogram sonucu ve donör formu ile birlikte doktor muayenesine alınır. Donörün aynı zamanda tansiyon, nabız, ağırlık ölçümü ve ateş ölçümü yapılır. Donörün dış görünüşü ile birlikte tüm parametreler doktor tarafından onaylandığı takdirde donör kan bağış salonuna yönlendirilir. Bu arada alınan tüm veriler donöre ait numara ile otomasyonda kaydedilir. Hemşire bankosunda yapılan kontrollerden sonra kan torbası ile beraber donör donör salonuna geçilir.

18 MERAL YILDIRIM


"KAN BAĞIŞÇISI BİLGİLENDİRME, KAYIT VE SORGULAMA FORMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları