Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOĞALGAZ KULLANMANIN KONFORUNU YAŞAYIN Evinize Doğalgaz Tesisatı alırken mutlaka uzman ve yetkili belgeli firmalara iş yaptırılmalı, tabi ki ekonomik çözümler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOĞALGAZ KULLANMANIN KONFORUNU YAŞAYIN Evinize Doğalgaz Tesisatı alırken mutlaka uzman ve yetkili belgeli firmalara iş yaptırılmalı, tabi ki ekonomik çözümler."— Sunum transkripti:

1 DOĞALGAZ KULLANMANIN KONFORUNU YAŞAYIN Evinize Doğalgaz Tesisatı alırken mutlaka uzman ve yetkili belgeli firmalara iş yaptırılmalı, tabi ki ekonomik çözümler araştırılmalı ama ucuzu veya daha ucuzu yerine,daha güvenli,daha kaliteli ve daha konforlu araştırması yapılmalıdır. Evinize Doğalgaz Tesisatı alırken mutlaka uzman ve yetkili belgeli firmalara iş yaptırılmalı, tabi ki ekonomik çözümler araştırılmalı ama ucuzu veya daha ucuzu yerine,daha güvenli,daha kaliteli ve daha konforlu araştırması yapılmalıdır.

2 Bu ilkeyle yola çıkan firmamız AYTES MÜHENDİSLİK, tedbirsiz kullanılan doğalgazdan zarar görülmemesi için insanları bilgilendirmeyi bir görev olarak görmektedir.

3 Doğalgaz zehirli değildir.Havadan hafiftir ve açık havada uçucu özelliğe sahiptir. Kontrolü son derece kolaydır. Uygun tedbirler alındığında diğer yakıtlara göre son derece kullanımı kolay ve emniyetlidir.

4 Bu Tedbirler Nelerdir? Tabiki; GAZ ALARM CİHAZLARI ve CO (KARBONMONOKSİT) ALGILAYICILAR

5 Doğalgaz olan yerlerde gaz alarm cihazı veya karbon monoksit algılayıcısı bulundurmak büyük felaketleri engeller. Doğalgaz vakaları hep bu emniyetlerin olmamasından kaynaklanıyor. Mutfakta ocakta yemek pişerken yemek taşıp, ocağı söndürüyor ve mutfakta gaz sıkışıyor. Evde bulunan kişi gaz kokusunu fark edince mutfağa gidiyor ve lambayı yakar yakmaz doğalgaz patlaması meydana geliyor. Doğalgaz havadan hafif olduğundan yukarıda sıkışır. Fakat bir doğalgaz dedektörü veya selenoid vana olsaydı, sirenle haber verip, dairenin gaz girişini keser ve çok kolay bir şekilde doğalgaz patlamasını önlenebilirdi.

6 MODEL GD 401 Gaz Alarm Cihazı,doğalgaz kullanılan ev,iş yerleri,kazan daireleri vb. gibi gaz kaçağı ve birikimi oluşabilecek yerlerde güvenle kullanılır.Gaz alarm cihazına kumanda edilen selenoid vana gaz kaçağı durumunda daire girişinden gaz akışını keser.

7 MODEL GD 901 CO Algılama cihazı,zehirli ve yanıcı gazları algılamak için son teknoloji ile üretilmiştir.Gaz yoğunlaşması tehlike alt sınırına ulaştığında cihaz gazı algılayıp gerekli önlemi almanız için sesli ve ışıklı uyarı verir.

8 C AN G ÜVENLİĞİMİZDEN S ONRA İ KİNCİ S IRADA G ELEN D ÜŞÜK G AZ S ARFİYATI İ ÇİN N ELER Y APABİLİRİZ ?

9 Radyatörlerinizin üstü sıcak altı soğuk ise radyatör sistemindeki su, çeşitli nedenlerden dolayı iyi devir daim yapamamaktadır. Zira kombiden çıkıp peteklere giden su aynı hızda kombiye geri gelmelidir, aksi halde iyi ısınma sağlanamaz.

10 Isıtma sisteminiz içerisinde bulunan kireçli su zamanla radyatörde çamura neden olur ve suyun akışını yavaşlatır.Tıkanık radyatör ısı transferini iyi yapamadığından olması gerekenden yüksek yakıt tüketir.

11 Ev, iş yeri v.b. yerlerin ısınmasında kullanılan kombi cihazları uzun süredir çalıştırılmadığından, kontrol ve bakım yapmadan önce çalıştırılması cihazın performansını ve ömrünü olumsuz yönde etkiler. Kombi cihazı çalıştırılmadan önce cihazın ve tesisatının kontrol ve bakımı yapıldıktan sonra cihazın çalıştırılması önerilir. Bunun nedeni cihazın verimli çalışması, performansını koruması, yakıt tasarrufu ve oluşabilecek arızaları önceden tespit etme ve bunu önlemektir.

12 Az ısınan petekler genelde tesisatın en son noktasında kalan peteklerdir.Bunun nedeni kombinin su sirkülasyonunu sağlayan pompanın yakın peteklerdeki su sirkülasyonu, diğer petekler kadar yapmamasıdır.Yakın peteklerde suyu 10 kez sirkülasyon ederken uzaktaki peteklerde bunu ancak 2 veya 3 kez yapabilmesidir.Bu da kombinin zorlanması ve dolayısıyla faturanızın cebinizi yakması anlamına gelir.

13 SONUÇ OLARAK: Böyle önemli bir hususta kombi ve radyatör bakımının aksatılması maalesef ki müşterimize fazla maliyetle dönmektedir.


"DOĞALGAZ KULLANMANIN KONFORUNU YAŞAYIN Evinize Doğalgaz Tesisatı alırken mutlaka uzman ve yetkili belgeli firmalara iş yaptırılmalı, tabi ki ekonomik çözümler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları