Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Günümüz yoğun iş temposunda bankalarda, postanelerde veya diğer resmi kuruluşlarda fatura ödemek için sıra beklemek bizlere büyük zaman kayıplarına neden.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Günümüz yoğun iş temposunda bankalarda, postanelerde veya diğer resmi kuruluşlarda fatura ödemek için sıra beklemek bizlere büyük zaman kayıplarına neden."— Sunum transkripti:

1

2 Günümüz yoğun iş temposunda bankalarda, postanelerde veya diğer resmi kuruluşlarda fatura ödemek için sıra beklemek bizlere büyük zaman kayıplarına neden olmakta idi, bu zaman kayıplarının önüne geçmek ve yeni bir iş ve istihdam alanı sağlamak üzere, OASİS ONLİNE programını yazarak geliştirdik. OASİS ÖDEME NOKTASI OLUŞUM NEDENİ

3 ŞİMDİ KISA BİR SÜRE FATURA ÖDEMELERİ İÇİN NE KADAR ZAMAN KAYBETTİĞİMİZİ VE BU YÜZDEN NE KADAR PARA HARCADIĞIMIZI DÜŞÜNÜN GÜNÜMÜZDE ZAMANIN DEĞERİ PARAYLA DAHİ ÖLÇÜLEMEYECEK DÜZEYDEDİR. İŞTE İLK AMACIMIZ BU ZAMAN KAYBINI ORTADAN KALDIRMAKTIR. OLDUKÇA FAZLA DEĞİL Mİ?

4 Gelen müşterilerinizin faturasını alıp bankada bulunan kendi hesabınızdan müşterinizin faturasını yatırıyorsunuz, bunun karşılığında (1 ile 3 YTL arasında sizin belirleyeceğiniz tutar) bir hizmet bedeli alıyorsunuz ve müşterinizin faturasını yatırdığınıza dair kendisine matbuu ve sürekli form halinde hazırlanmış bilgisayar çıktısı olarak makbuz kaşeleyip veriyorsunuz. OASİS ÖDEME NOKTASI ÇALIŞMA SİSTEMİ

5 İŞTE BURADAKİ KAŞELEME İŞLEMİ İLE SORUMLULUĞU ALIP; İŞİN RESMİLEŞMESİNİ SAĞLIYORSUNUZ.

6 MALİYE TARAFINDAN VERGİLENDİRİLMENİZ SADECE ALMIŞ OLDUĞUNUZ HİZMET BEDELLERİ ÜZERİNDEN OLACAKTIR. İŞTE BU SEBEPTEN DOLAYIDIR Kİ; DEKONTLARIMIZDA ALINAN HİZMET BEDELİ FATURA TUTARI HARİCİNDE AYRICA BELİRTİLMİŞTİR.

7 OASİS ONLİNE OASİS ONLİNE programını satın alıp Oasis Online fatura ödeme noktası kuran bir girişimci olarak müşteriden fatura başına aldığınız hizmet bedeli üzerinden vergilendirileceksiniz. Açacağınız işyerlerinizin “Online Fatura Ödeme Merkezi” veya “Online İletişim Merkezi” adı altında resmi açılışlarını yapabilmektesiniz. Oasis Ödeme noktasının kuruluşu,OASİS ONLİNE programının oluşturulması ve yazımı esnasında muhasebecilerin ve avukatların görüşlerini de dikkate alarak gelirin vergilendirilmesi ve yasallık konusunda gayri resmiliğe yer vermedik. ÖDEME NOKTASI MALİYE AÇILIŞI

8 Online Ödeme Merkezlerinde Yapılan İşlemler Yasal mıdır ? (Hukuki Görüş) Kurulmuş olan ONLINE ÖDEME MERKEZİ faaliyet alanı; müşterilerinin telefon, elektrik,su, doğalgaz faturaları, sigorta primi, trafik cezası, vergi ödemeleri ile kredi kartı ödemelerini yapmak ve bu hizmetin karşılığında komisyon ücreti almaktır. Şirket bu hizmeti çeşitli bankalarda kendi adına açtırdığı hesaplar üzerinden havale veya EFT yoluyla yapmak istemektedir, şirket bu faaliyetini bankaların müşterilerine vermekte olduğu internet bankacılığı aracılığıyla yürütecektir. ÖDEME NOKTASI HUKUKİ DEĞERLENDİRİLMESİ

9 OASİS İLETİŞİM ONLİNE FATURA ÖDEME SİSTEMİ

10 İNTERNET BANKACILIK SİSTEMİNİ HERKES KULLANABİLİR Mİ? EVET, BU ANAYASAL BİR HAKTIR.BU HAKKIN KULLANIMI HİÇ BİR ŞEKİLDE YASAKLANAMAZ VE BİRİLERİNE İZİN VERİLİP BİR DİĞERİNE İZİN VERİLMEMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. İNTERNET BANKACILIĞI HİZMETİNİ KULLANABİLMEK İÇİN BANKADA HESABINIZ OLMASI VE BİR İNTERNET BANKACILIĞI ŞİFRESİNE SAHİP OLMANIZ YETERLİDİR.

11 FAALİYETİN HUKUKİ ZEMİNİ VE HUKUKİ DEĞERLENDİRMESİ ONLİNE ÖDEME MERKEZİNİN Yürütmek istediği ticari faaliyetin hukuki veya cezai bir sakıncasının olup olmadığı hususlarını iki yönden ele almak gerektirmektedir; CEZAİ AÇIDAN DEĞERLENDİRME Mezkur ilke, kanunda suç olarak gösterilmeyen bir fiilden dolayı hiç kimsenin cezalandırılamayacağını hükme bağlamaktadır. Anayasanın m.38 ve (TCK m.2) ile öngörülen kanun ilkesi çerçevesinde yapılan aracılık hizmetinin hukuka aykırı bir yönü bulunmamaktadır. Mezkur ilke, kanunda suç olarak gösterilmeyen bir fiilden dolayı hiç kimsenin cezalandırılamayacağını hükme bağlamaktadır. Bankalar kanununda münhasıran bankalara özgü olduğu ifade edilmeyen ve bankacılık hizmeti olduğu açıkça belirtilmeyen “internet aracılığı ile üçüncü kişilere ticari amaçlı olarak fatura tahsilatı hizmeti”nin bankalar dışında üçüncü kişilerce suç sayılmayacağı açıktır. Online Fatura Ödeme Merkezleri piyasadan Mevduat toplamamakta yalnızca ticari bir hizmetin karşılığı olarak komisyon almaktadır, hizmetini internet bankacılığı üzerinden vermekte ve bedelini de banka aracılığı ile değil peşin olarak tahsil etmektedir (kaynak:hukuki.net) FATURA ÖDEME NOKTALARI HUKUKİ DEĞERLENDİRİLMESİ

12 Anayasanın m.38 ve (TCK m.2) ile öngörülen kanun; Mezkur ilke; kanunda suç olarak gösterilmeyen bir fiilden dolayı hiç kimsenin cezalandırılamayacağını hükme bağlamaktadır. YUKARDAKİ MADDE DE BELİRTİLEN ŞUDUR; BİR SUÇ OLUŞMASI İÇİN O SUÇUN KANUNDA BELİRLENMESİ GEREKMEKTEDİR. FATURA ÖDEME MERKEZLERİ KURMAK VE İŞLETMEKLE ALAKALI KANUNDA BİR CEZA MADDESİ BULUNMADIĞI İÇİN YAPILAN İŞ TAMAMEN YASALDIR.

13 fatura tahsilatı konusunda bir hukuki engel bulunmadığı fatura tahsilatlarının internet bankacılığı hizmetleri yapılabilmesine dair sözleşme metnine onay vereceklerini bildirmiştir. ONLINE ÖDEME MERKEZLERİ nin faaliyetine yasal engel olmadığı hususunda idari makamlarca teyidi için İTO ticaret sicil memurluğu ile görüşme yapılmıştır. Sicil memuru fatura tahsilatı konusunda bir hukuki engel bulunmadığı fatura tahsilatlarının internet bankacılığı hizmetleri yapılabilmesine dair sözleşme metnine onay vereceklerini bildirmiştir. yapılması düşünülen faaliyetin hukuka aykırı hiçbir yönünün bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Online Fatura Ödeme merkezlerinin faaliyetleriyle ilgili, alakalı olabileceği diğer hukuk dalları açısından da değerlendirilmiştir. Ancak, Türk Ceza kanunu, özel Finans kurumları mevzuatı, ikrazat kurumları mevzuatı, ve borçlar kanununun incelenmesi neticesinde de, yapılması düşünülen faaliyetin hukuka aykırı hiçbir yönünün bulunmadığı sonucuna varılmıştır. OASİS ONLİNE HUKUKİ DEĞERLENDİRİLMESİ

14 L İ M İ TED VE ANON İ M Şİ RKETLER DE KEND İ BÜNYELER İ NE,ONL İ NE FATURA ÖDEME MERKEZ İ İŞİ N İ EKLEYEB İ L İ YORLAR LİMİTED VE ANONİM ŞİRKETLERİN YASAL ONAY MERCİİ OLAN TİCARET ODALARINCA DA ONAYLANMASI BU TİP İŞYERLERİNİN HUKUKA HİÇ BİR AYKIRILIĞININ OLMADIĞINI GÖSTERMEKTEDİR. TİCARET ODALARINCA ONAYLANMIŞ BU ŞEKİLDE TÜRKİYE’NİN HEMEN HEMEN HER İLİNDE BİR ÇOK FATURA ÖDEME MERKEZİ BULUNMAKTADIR.

15 Kurduğunuz işyeri ile yaptığınız işlem, müşterinin ayağına hizmet götürülmesidir ve sizin kazancınız da müşteriye sağladığınız bu hizmetin karşılığıdır.Her faturadan hizmet bedeli olarak alınan ( 1 – 3 YTL ) sizin gelirinizi oluşturmaktadır.Faturaların dışındaki işlemlerden de (Kredi kartı ödemesi, SSK-Bağ Kur pirim ödemesi vs.) ortalama olarak 3 YTL hizmet bedeli alınmaktadır. OASİS ONLINE Bayisi olduğumda nasıl gelir elde edeceğim ?

16 OASİS ONLINE Ortalama gelirim ne kadar olmaktadır ? Oasis Online son ödeme tarihi geçmemiş faturalardan 1YTL, son ödeme tarihi geçmiş faturalardan 1,5 YTL ücret almaktadır. Bir bayiinin günde ortalama aldığı fatura sayısını en az 100 adet ve ortalama fatura başına 1,1 YTL gelir düşünürsek günde 110 YTL, ayda 3300 YTL sadece fatura tahsilatlarından elde edeceği gelirdir. Bunun yanı sıra;kredi kartı ödemeleri, EFT, Havale vb. işlemlerden günde 10 ödeme varsayarsak,en az 2,5 YTL den günde 25 YTL ayda 750 YTL gibi bir gelir elde edilmektedir. Ayda bir bayi toplam en az; 4,000 YTL. Gelir elde etmektedir.

17 KAZANÇ KONUSUNU AÇARSAK; ONLINE ÖDEME MERKEZLERİ GENELDE 500-1000 m. YARIÇAPINDAKİ BİR BÖLGEYE HİTAP ETMEKTEDİRLER VE BU YARIÇAPTAKİ BİR BÖLGEDE NÜFUS ORTALAMA 20.000 KİŞİ CİVARINDADIR. 20.000 NUFUSLU BİR YERDE ORTALAMA KONUT BAŞINA 4 KİŞİ OLDUĞUNU VARSAYAR İSEK; 5000 ADET KONUT HER KONUT’TA ELEKTRİK, SU, TELEFON, DOĞALGAZ, ADSL, CEP TELEFONU VS. OLARAK EN AZ 6 FATURA OLDUĞU ORTAYA ÇIKMAKTADIR. BULUNDUĞUNUZ BÖLGEDE 5.000 ADET EVDE 6 FATURADAN AYDA TOPLAM 30.000 FATURA DEMEKTİR.

18 30.000 FATURA 1 YTL HİZMET BEDELİNDEN 30.000 YTL YAPAR. BİZ 3300 YTL HESAPLAMIŞTIK YANİ GERÇEK MİKTARIN %10’UNU HESAPLADIK. DEMEK Kİ KAZANCI HESAPLARKEN HİÇTE ABARTMAMIŞIZ. YUKARDAKİ FATURA TAHSİLATLARININ YANISIRA; kredi kartı ödemeleri, EFT, Havale vb. GİBİ ÖDEMELERDEN AYDA ENAZ 750 YTL. GELİR ELDE EDİLECEĞİNİ HESAPLARSAK TOPLAM GELİR 4000 YTL. OLACAKTIR. SİZDE BİR HESAP YAPARSANIZ İYİ BİR İŞLETMECİNİN AYLIK KAZANCININ 4000 YTL’NİN ÇOK ÜZERİNDE OLABİLECEĞİNİ GÖRECEKSİNİZ.

19 OASİS ONLINE Fatura Ödeme Noktaları Farklı Düşünün!!! Kendiniz için bir iyilik yapın ve minimum sermaye ile İyi Bir İş ve Gelir Sahibi Olun!!


"Günümüz yoğun iş temposunda bankalarda, postanelerde veya diğer resmi kuruluşlarda fatura ödemek için sıra beklemek bizlere büyük zaman kayıplarına neden." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları