Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GentleLASE PRO. GentleLASE PRO Öncü Teknoloji Yeniden Hayal Edildi ve Tasarlandı!

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GentleLASE PRO. GentleLASE PRO Öncü Teknoloji Yeniden Hayal Edildi ve Tasarlandı!"— Sunum transkripti:

1

2 GentleLASE PRO

3 Öncü Teknoloji Yeniden Hayal Edildi ve Tasarlandı!

4 “Candela’nın sahip olduğu epilasyon uygulamalarındaki en iyi laser şimdi daha da iyi. Daha hızlı olması ve daha uzun atım süreleriyle, uygulamalarınızdaki seçenekleri arttırıyor, ayrıca kullanıcı dostu arayüzü ve kademeli handpiece mekanizması sayesinde spot büyüklükleri kolayca değiştirilebiliyor. Zaten çok iyi olan bir cihaz çok daha ileri taşınmış.” Dr. Stephen W. Eubanks, Dermatoloji ve Laser Merkezi, Harvard Park, Colorado

5 Daha Hızlı ! 2 Hz’ e kadar arttırılmış tekrarlama oranı ile daha çok hastada, daha fazla uygulama yapabilmenizi sağlar. Daha Güçlü ! 150 J/cm2 ye çıkabilen fluans aralığı ile daha etkin epilasyon ve pigmente tedaviler yapabilmenizi sağlar.

6 İletim Sistemi Seçimi Birçok ergonomik tasarıma sahip hafif iletim sistemleri arasından tedavi konforunu daha da arttıracak başlık seçilmiştir. Elegan, Akıllı Tasarım Zarif ve modern çizgileri ve sistemin hafifliği cihazınızın konumunu istediğiniz gibi belirlemenizi sağlar. İstediğiniz her yerde hızlı ışın iletimiyle etkili ve konforlu tedaviler sunabilirsiniz.

7 Dokunmatik Renkli Türkçe Ekran
Tedavi parametrelerini çok daha kolay seçip kaydedebilmeniz için yeniden tasarlanmıştır. Değişen Atım Süreleri 3-300 ms atım süresinde çok hızlı ve etkin epilasyon ve çok daha geniş alanlarda epidermal pigmente tedaviler yapabilmenizi sağlar.

8 DCD Soğutma Sistemi Candela’nın patentli “Dynamic Cooling Device” soğutma sistemi değiştirilebilen ayarları ile kesintisiz ve sürekli epidermal soğutma sağlar. Daha Fazla Esneklik 6, 8, 10, 12, 15 ve 18 mm spot büyüklükleri ile daha büyük enerji seviyelerinde iletim kapasitesi sağlar.

9 GentleLASE PRO– 755nm Laser Tipi Long-Pulse Alexandrite Laser
Dalga Boyu 755 nm Pulse (Atım) 2 Hz’e kadar Spot Büyüklüğü (Çap) 6mm, 8mm,10mm, 12mm, 15mm,18mm Fluans Aralığı 150 J/cm2 Işın İletimi Çiftli-Lens , başlıkla birlikte 2.5 m optik fiber Atım Kontrolü El Butonu Boyutlar 42.6’’ Y x 19.9’’ G x 36.9’’ D Ağırlık 237 Ibs (107 kg) Elektriksel 230 V 50/60 Hz, Tek Faz, 20A veya 30A Soğutma Sistemi DCD- Hava Soğutma

10 GentleLASE PRO – 755nm Endikasyonlar Epilasyon Pigmente Lezyonlar
Vasküler Lezyonlar Cilt Gençleştirme

11 Laser Epilasyon

12 Laser Epilasyon Nasıl Tedavi Edilir?
Kıl kökü pigmentlerini hedef alır. Kök hücrelerine verilen termal hasar kalıcı tüy kaybına sebep olur. Tüy başının termal tahribatı tüy büyümesini durdurur.

13 Laser Epilasyon Çalışmalarda tedavi periyodu sonrasında tüylerde %80 azalma gözlenmiştir. 755 nm, sarı ve kızıl renkte tüylerde yüksek etkinlikte değildir. Hastalar tedavi öncesinde tüm olası sonuçlar konusunda bilgilendirilmelidir.

14 Tedavi Öncesi Uygulama bölgesi tedaviden saat önce traş edilmeli. Hastanın reçete edilebilir anti-viral bir geçmişi varsa, Pigmentasyon konusunda risk varsa, profilaktik bir ağartma kremi tedaviden önceki haftalarda kullanılabilir.

15 Tedavi Sonrası Şişliği azaltmak ve hasta konforu sağlamak için soğuk kompres Aloe vera Topikal kortizon krem SPF 50+ koruma kremi

16 Hastalar tedavi bölgesini,
Tedavi Boyunca Tedaviden 6 hafta önce ve 6 hafta sonra; Tüyleri kökünden kopartacak ağda ve cımbız gibi uygulanmalar yapılmamalı. Hastalar tedavi bölgesini, sadece traş etmeliler!

17 Tedavi Aralığı Yüz/Koltuk altı/Genital Bölge: 4-6 hafta
Gövde: 8-10 hafta Kollar & Bacaklar: hafta

18 Tedavi Tekniği Tedavi sırasında daima dikkat edilmesi gerekenler;
Mesafe ölçer deri yüzeyine düz temas etmelidir. Handpiece yüzeye her zaman dik olmalıdır. Bindirmeli tedaviyle atımlar %20-30 kesişmelidir. (Olimpiyat halkaları gibi)

19 Komplikasyonlar Laser tedavisinde riskler ve komplikasyonlar oluşabilir. DCD teknolojisi kullanımı komplikasyonları en aza indirir! Kızarıklık Morluk Yara izi Enfeksiyon Hiper-pigmentasyon Hipo-pigmentasyon Şişlik

20 En İyi Sonuçlar İçin Tedavinin etkinlik derecesi ve sonuçları hastadan hastaya değişebilir. Etkin tedavi için 4-6 seans gerekir. Daha önce uygulanmış epilasyon yöntemlerine ve cilt rengine bağlı olarak 6 ve daha fazla seans gerekebilir.

21 Klinik Sonuçlar PFE; Perifoliküler eritem: Tedavi bölgesi kırmızı renk alır. Perifoliküler ödem: Tedavi bölgesinde her kıl folikülü etrafında şişlik oluşur. Açık renkli tüy tedaviye yanıt vermeyebilir.

22 **Bulb ve bulge tüyün yeniden büyümesinde önemli yapılardır.
Tüy Folikülü Yapısı Folikül Epidermis Sebase bez Bulge Matriks Bulb Still, these lasers are primarily hair removal lasers and should be purchased on the basis of their hair removal capabilities. So how does laser hair removal work? Current research suggests the two critical areas of the hair follicle that need to be destroyed to demonstrate permanent hair reduction are the the bulge area (located mm deep in the skin) and the bulb/vascular supply area of the hair follicle (located 3-5 mm deep within the skin). **Bulb ve bulge tüyün yeniden büyümesinde önemli yapılardır.

23 Tüy Folikülü Yaşam Siklusu
3 faza ayrılır; Anajen fazı; aktif büyüme dönemi Katajen fazı; gerilme dönemi Telojen fazı; dinlenme dönemi

24 Tüy Büyüme Döngüsü Anajen Katajen Telojen

25 Nasıl Tedavi Edilir? Anajen fazda farklı bölgelerdeki tüy oranları farklıdır. Yüz, Koltuk altı, Bikini yaklaşık olarak %20-35 Kollar, Bacaklar ve Gövde yaklaşık olarak %10-20

26 Tüy Büyüme Bilgisi Bölge % Anajen Tüy % Telojen Tüy Telojen Süreci
Folikül Yoğunluğu / cm² Folikül Derinliği Koltuk altı 30% 70% 3 ay 65 mm Kaş ve Kulak 10-15% 85-90% 50 2-2.5 mm Sakal 10 hafta 500 2-4 mm Dudak üstü 65% 35% 6 hafta 1-2.5 mm Kafa derisi 80-90% 13% 3-4 ay 350 3-5 mm Gövde 10-20% 4 ay 70 2-4.5 mm Genital bölge 20-30% Kollar 20% 80% 18 hafta 80 Bacaklar & Kalça 6 ay 60 2.5-4 mm Göğüs 3-4.5 mm

27 FDA’ nin yapmış olduğu araştırmalarda;
Epilasyon uygulamaları için 60 J/cm2 den büyük fluans değerleridir. Vasküler lezyonlar için 80 J/cm2 den büyük fluans değerleri belirlenen uygun değerlerdir. GentleLASE PRO laser sistemi maksimum fluans aralığı 150 J/cm2 dir.

28 “Hekimlerden alınan geri bildirim ve hasta memnuniyetine bağlı olarak GentleLASE, laserle tüy dökmede “altın standarttır.” Kalıcı tüy dökme tedavisinde bilgi sahibi oldugumuz herhangi bir IPL teknolojisiyle karşılaştırıldığında GentleLASE laser üstün tedavi modalitesidir.” Klinik Makale No.1 Laserle Tüy Dökülmesi: Tek Dalga Boyu ile IPL Teknolojilerinin Karşılaştırması Philip L. Bailin, M.D., F.A.C.P. Baskan, Cleveland Klinik Vakfı Dermatoloji Bölümü This is the FDA’s definition of “Permanent Hair Reduction.” Electrolysis is the only methodology that can claim “Permanent Hair Removal” although those who wrote the regulations do not differentiate between the two terms. Setting patient expectations is the key, as “Permanent Hair Reduction” or “Removal” does not mean 100% elimination of hair forever.

29 Pigmente Lezyonlar

30 Pigmente Lezyonlar Pigmente lezyonlar, anormal melanin üretiminden kaynaklanır. Cilt yüzeyinde görünür haldedir.

31 Pigmente Lezyonlar Aşağıdaki pigmente lezyonlar 755nm dalga boyu ile tedavi edilebilir: Mottle ve hiperpigmentasyon Lentigolar Efelid (çiller) Epidermal melazma Café’ au lait

32 Pigmente Lezyonlar Lentigo:
Deri yüzeyinde orta kahverengi renkte görülen pigmenter cilt lekeleridir. Genellikle güneşe fazla maruz kalma sonucu oluşur. Potansiyel deri kanserleri ayırımının yapılması gerekir.

33 Lentigo

34 Efelid Çil olarak da bilinirler.
Çoğunlukla açık renkli cilt tiplerinde görülür.

35 Café’ Au Lait Doğumsal veya daha sonradan oluşan açık kahverengi çok sayıdaki pigmenter lekelerdir.

36 Pigmente Lezyonlar Epidermal pigmentasyon sorunları
Oto veya Ito Nevüsler Melanostik Nevüs Yalnızca Dermatologlar tarafından tedavi edilmeli. Blue Nevi

37 Pigmente Lezyonlar Tedavi Metodu:
Sadece I-III cilt tipi tedavi edilmelidir. DCD kullanılmamalı. Çoklu tedavi (2 – 3 seans) gerekebilir. Küçük lezyonların tedavilerinde küçük spot büyüklüğü kullanılmalıdır.

38 Pigmente Lezyonlar Pigmente lezyonları tetikleyen faktörler:
Hormonal düzensizlik Hamilelik İlaçlar Menopoz Güneşlenme

39 Pigmente Lezyonlar Potansiyel Yan Etkiler: Rahatsızlık Morarma
Kabuklanma Hiper-pigmentasyon Hipo-pigmentasyon Şişlik Enfeksiyon Yara izi Rekürans Lezyon Yan etkiler son derece nadir oluşur!

40 Pigmente Lezyonlar Klinik Sonuçlar
Tedavi esnasında laser atım sesi duyulabilir. Koyu lezyonlarda, ses daha yüksek duyulabilir. Nadir olarak lezyonda soğuma gözlenir. Sadece Tek Atım!

41 Pigmente Lezyonlar Laser tedavisinden en az 2 hafta önce ve sonra güneş ışığından kaçınılmalıdır. Her gün en az SPF 50+ güneş koruması uygulanmalıdır. Güneşe maruz kalınması hiperpigmentasyona sebep olabilir.

42 Klinik Sonuçlar Tedaviden 5-10 dakika sonra lezyon kararır ve mikro kabuk oluşur. Bu durumda merhem kullanılması önerilir. Aquaphor, basitrasin ya da vazelin, kabuk düşene kadar bölgeyi nemli tutar. Kabuk düştükten sonra alttaki cilt pembe renkte olacaktır. Zamanla normal deri rengine aşamalı bir dönüş gerçekleşir.

43 DCD Sprey / Gecikme (ms) Tekrar Tedavisi (Hafta)
Pigmente Lezyon Tedavi İlkeleri Lezyon/ Deri Türü Nokta Ebadı (mm) Atım Aralığı (ms) Dozaj J/cm2 DCD Sprey / Gecikme (ms) Tekrar Tedavisi (Hafta) Yorumlar Güneş lentijini, Bening melanositik nevüs Deri türü I-IV 10 12 3 30-40 30-60 4 hafta Deri türü V veya VI’nın tedavi edilmesi önerilmez. Dinamik soğutma gereçleri genellikle bening pigmentli lezyonların tedavisinde kullanılmazlar. Bazı hastalarda bir miktar kriyojen faydalı olabilir. Seboroik Keratozlar 8 80-100 Tedaviye önce düşük pulsla başlayın ve doku yanıtını gözleyin. Daha düşük doz gerektiren en koyu lezyon tedavisiyle başlayın. Açık renkli lekeler yüksek doz gerektirebilirler.

44 “755 nm, Alexandrite dalga boyu laser kullanılarak melanin emilimi nedeniyle epidermisin hasar görmesinin engellenmesi için Dinamik Soğutma Cihazının kullanılması koşuluyla açık tenli hastalarda bacak venlerinin tedavisi ve istenmeyen tüylerin dökülmesinde son derece etkili olduğu kanıtlandı.” Klinik Bülten No.7 GentleLASE® ile Café au Lait Tedavisi Dr Claude S. Burton, III, Direktör, Duke Dermatoloji Laser Merkezi, Durham, NC, ABD

45 “Laser teknolojisindeki gelişmeler hiperpigmentasyon tedavisinde inanılmaz sonuçlar doğurmustur. Candela GentleLASE ile elde edilen sonuçlar CO2 ile deri yüzeyinin yeniden biçimlendirilmesi (resurfacing), asitle derin peeling ve sıvı nitrojen gibi ablatif yöntemlerden çok daha güvenli ve üstündür.” Klinik Bülten No.6 GentleLASE® ile Hiperpigmentasyonun Tedavisi Jonathan S. Crane, D.O. Atlantik Dermatoloji Toplulugu, P.A., Wilmington, NC, ABD

46 “Epidermal lezyonlar GentleLASE tedavilerine hızla ve olumlu şekilde yanıt verirler. Tipik olarak, laser pulsundan hemen sonra deride hafif kabarma ve hafif beyaz-gri renk değisimi yer alır. Bu tepkileri hafif eritem takip eder.” Klinik Bülten No.13 GentleLASE® Treatment of Sun-Damaged Skin Jonathan S. Crane, D.O. Atlantik Dermatoloji Toplulugu, P.A. Wilmington, North Carolina, ABD

47 Vasküler Lezyonlar & Lineer Telenjiektazi

48 Vasküler Lezyonlar Yüz Damarları Bacak Damarları Hemanjiyomlar
Resistant PWS 48

49 Bacak Telenjiektazi ve Örümcek Damarlar
Bacak damarlarının tedavisinde skleroterapi altın standarttır. 755nm dalga boyu skleroterapinin temizleyemediği damarları temizler. 2mm den küçük damarlar tedavi edilebilir.

50 Tedavi Öncesi Cilt temiz olmalı! Bronzlaşma olmamalı!
Topikal anestezi kullanılmamalı. Topikal Alfa-hidroksi Tedaviden 1-2 hafta önce kullanılabilir. Damar boyutu ölçülmeli. Tanned skin and high fluences DO NOT MIX……..may scab/blister/hypopigment. 50

51 Tedavi Sonrası Bir kaç atım sonrasında tedavi bölgesine basınç uygulanır. Soğuk kompres Topikal Kortizon Krem 50+ SPF Güneş Koruması 3-5 gün süresince kan basıncını arttırıcak ve vazodilatasyona sebep olucak aktivitelerden kaçınılmalıdır.

52 Özel Durumlar E vitamini , aspirin, ibuprofen, balık yağı ve diğer kan sulandırıcılar derinin morarma olasılığını arttırabilir. Tedavi öncesi bir kaç gün kullanımından kaçınılmalı ve test atışı uygulanmalıdır. Diyabet hastalarının tedavileri hekim yetkisi altında gerçekleşmelidir. Koyu renkli cilt tipleri 755nm dalga boyu ile tedavi edilmemelidir. 52

53 Klinik Sonuçlar – 755nm Yüz Damarları & Bacak Damarları
Uygulama sonrası damar kahverengi renk alır. Peri-vasküler eritem oluşumu normaldir. Hemanjiyomlar Geçici purpura olabilir. Resistant PWS Derin purpura içi geçici gri renk alabilir.

54 DCD Sprey / Gecikme (ms) Tekrar Tedavisi (Hafta)
Damar Lezyonları Tedavi İlkeleri Lezyon/Deri Türü Nokta Ebadı (mm) Dozaj J/cm2 DCD Sprey / Gecikme (ms) Tekrar Tedavisi (Hafta) Yorumlar Telenjiektezi Deri Türü I-III 8 50-80 (bacak) 40-50 (yüz) 50/30 60/40 Yanıta göre Bacak: Yüz: 4 – 6 Her alana tek puls uygulayın. Tedavinin uç noktası perivasküler ödem, damarların hafif ödemi veya damarın yeniden soluk kalmasıdır. Hemanjiyom 80-100 6 - 8 Doku yanıtını dikkatle gözleyiniz.

55 “Hemanjiyom lezyon alexandrite laser ile tedavi edildikten altı hafta sonraki yapılan takip muayenesi neredeyse tam (komplet) temizlenme gösterdi. Lezyon sınırı ısrar etti ve lezyonun periferi GentleLASE laser ile yeniden tedavi edildi. Tam temizlenme altı hafta sonraki takip muayenesinde görüldü.” Klinik Bülten No.5 GentleLASE® 755 nm Alexandrite laser ile Hemanjioma Tedavisi Dr. Thomas E. Rohrer, Chestnut Hill Deri Bakım Hekimleri Chestnut Hill, Massachusetts

56 Cilt Gençleştirme

57 Cilt Gençleştirme Termal yaralanma sonucu cilt uyarılır ve kolajen oluşumu sağlanır.

58 Cilt Gençleştirmede 755 nm Kullanımı
I-IV cilt tipleri için tedavi Tedavi periyodu 1 ay ara ile devam etmelidir. Klinik sonuçlarda hafif ödem ve eritem gözlemlenmiştir.

59 DCD Sprey / Gecikme (ms) Tekrar Tedavisi (Hafta)
Cilt Gençleştirme Tedavi İlkeleri Lezyon/Deri Türü Nokta Ebadı (mm) Atım Aralığı (3 ms) Dozaj J/cm2 DCD Sprey / Gecikme (ms) Tekrar Tedavisi (Hafta) Yorumlar I-IV 12 3 40/40 50/30 2 – 4 hafta Deriyi soğutmak ve ısıyı uzaklaştırmak için tedaviden hemen sonra soğuk kompres veya soğuk jel paket uygulanabilir.

60 DCD Soğutma Sistemi Candela’nın patentli tasarımı olan Dynamic Cooling Device (DCD), sürekli ve epidermal soğutma ile hastalara benzersiz bir konfor sağlar.

61 Opsiyonel Dynamic Cooling Device
Laser cihazına entegre kriyojen soğutma sistemi ve mesafe ayarlı başlık Cryogen (Kriyojen) HFC 134a (Hava soğutma opsiyonel) DCD Püskürtme Süresi Kullanıcı tarafından ayarlanabilir aralık: ms DCD Bekleme Süresi Kullanıcı tarafından ayarlanabilir aralık: 3,5, ms DCD Sonrası Püskürtme Süresi Kullanıcı tarafından ayarlanabilir aralık: ms

62 İlave Yorumlar DCD bir seçenektir. DCD kullanılmayacaksa, diğer türde bir deri soğutması kullanılabilir. Derinin soğutulması epidermisin sıcaklığını azaltarak tahammül edilebilen dozu yükseltir ve kısmi anestezi sağlar. Deriyi soğutmak için tedaviden hemen önce ve ısıyı uzaklaştırmak için tedaviden hemen sonra soğuk kompres veya soğuk jel paket uygulanabilir.

63 “Candela’nın Dinamik Soğutma Cihazıyla (Dynamic Cooling Device™ - DCD™) donatılan cihaz epidermiste uygun koruma sağlamaktadır ve laser ışını göndermeden önce deriye kriyojen püskürterek tedavi esnasında hastanın duyduğu ağrıyı azaltmaktadır. Bu soğutma sistemi sayesinde yüksek enerjili dozda güvenli tedavi sağlamak mümkün hale gelmistir. (nokta ebadı 18 mm’ye kadar çıkan GentleLASE kullanıldıgında dozun nokta ebadına göre dikkatle belirlenmesi önemlidir.)” Klinik Bülten No.2 Uzun Pulslu Alexandrite Laserle Epidermal Pigmentli Lezyonların Tedavisi Katsumi Iwaki, M.D., Iwaki Clinic, Kyoto, Japonya

64 Teşekkürler


"GentleLASE PRO. GentleLASE PRO Öncü Teknoloji Yeniden Hayal Edildi ve Tasarlandı!" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları