Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUNUM. BAŞKANLIK ZOR ZANAAT Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının organ seçimleri ile yönetim kurulu başkanlarının seçimi 5362 sayılı kanunun 49.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUNUM. BAŞKANLIK ZOR ZANAAT Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının organ seçimleri ile yönetim kurulu başkanlarının seçimi 5362 sayılı kanunun 49."— Sunum transkripti:

1 SUNUM

2 BAŞKANLIK ZOR ZANAAT

3 Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının organ seçimleri ile yönetim kurulu başkanlarının seçimi 5362 sayılı kanunun 49. maddesindeki ifadesiyle tek dereceli olarak yargı gözetiminde gizli oyla ve açık tasnifle yapılır. Biz bu sunumumuzda esnaf ve sanatkârlar odaları başkan ve yöneticilerinin sorumluluğu ve ağırlığından bahsetmek istiyoruz.

4 SEÇİLEN KİŞİ OLMAK ZORDUR Sabır ister, özveri ister, cesaret ister. Genel kurul üyelerinin lideri olmak, seçilmek, her ne kadar ayrıcalık gibi görünmüş olsa da, aslında seçilmiş olmak, görev ve sorumlulukları, beklenen hizmetleri yerine getirmek için verilen süreyi en iyi şekilde değerlendirmek ve seçen kişilere karşı verilen sözleri, vaatleri, projeleri uygulamaktır.

5 Seçilmiş kişiler, geldikleri makamları ve yerleri en iyi şekilde temsil etmeyi, oturdukları koltuğun hakkını vermeyi ve görev süreleri boyunca üstlendikleri sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeyi kendilerine bir görev ve sorumluluk olarak görmelidirler. Asla unutmamalıdırlar, o koltuklar ve makamlar kendilerine ait değildir. Sadece emanetçilerdir. Emaneti en iyi şekilde koruyup, teslim zamanında da en iyi şekilde teslim etmek gerekmektedir.

6 Seçilmiş olmak, sorumluluk ve özveri gerektirir demiştik. Evet, gün gelir kendine, evine, ailesine zaman ayıramaz. Konuşmasından, oturmasından, gezmesinden tutun da her türlü hareketinden sorumludur. Başkaları gibi rahat olamazlar, onların yükleri ve sorumlulukları ağırdır. Gözler onların üzerindedir. Yaptıkları hareketleri, söyledikleri sözleri herkes tarafından takip edilir. Onları seçenler, onlardan sadece ve sadece yanlarında olmalarını, sorunlarını çözmelerini ister.

7 Makamlar ve koltukların emanetçileridir. Sadece seçenlerin istediği kadar orada kalırlar. Asla ama asla unutmamalıdırlar ki kendilerini farklı yerlerde görmeye başladıklarında, seçen kişiler de emaneti geri alırlar. Öyleyse koltuktan güç almak değil, koltuğa güç vermek gerekir. Lider olmak, seçilmek her ne kadar güzel olsa da o güzelliği taşımak bir o kadar zordur.

8 Konumuzu ilgilendiren özlü sözlerle sözümüzü tamamlayalım: Eğer en yüceye ulaşmak istiyorsan, en aşağıdan başlamalısın.(SYRUS)Eğer en yüceye ulaşmak istiyorsan, en aşağıdan başlamalısın.(SYRUS) Hiç kimseye faydalı olmamak, tam manasıyla kıymetsiz olmak demektir. (DESCARTES)Hiç kimseye faydalı olmamak, tam manasıyla kıymetsiz olmak demektir. (DESCARTES) Hiç kimse senden iyi değildir. Ama sen ortaya bir şey koymazsan sen de hiç kimseden iyi değilsin. (Donald LAIRD)Hiç kimse senden iyi değildir. Ama sen ortaya bir şey koymazsan sen de hiç kimseden iyi değilsin. (Donald LAIRD)

9 Ya bir yol bul, ya bir yol aç ya da yoldan çekil. (Mümin SEKMAN)Ya bir yol bul, ya bir yol aç ya da yoldan çekil. (Mümin SEKMAN) Olgun insan, güzel söz söyleyen değil, söylediklerini yapan ve yapabileceklerini söyleyen insandır. (KONFÜÇYÜS)Olgun insan, güzel söz söyleyen değil, söylediklerini yapan ve yapabileceklerini söyleyen insandır. (KONFÜÇYÜS) Yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz. (EMERSON)Yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz. (EMERSON)Saygılarımızla

10 TEŞEKKÜR EDERİZ İSTESOB EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Müdürü: Metin İÇTEM Eğitim Müd. Asistanı: Ahmet Z. GÜNDOĞDU


"SUNUM. BAŞKANLIK ZOR ZANAAT Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının organ seçimleri ile yönetim kurulu başkanlarının seçimi 5362 sayılı kanunun 49." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları