Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Genetik Mühendisliği İyi seyirler….

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Genetik Mühendisliği İyi seyirler…."— Sunum transkripti:

1 Genetik Mühendisliği İyi seyirler…

2 İçindekiler Tanım ve Amaç Uygulamalar Tarihçe
Genetik Mühendisliği Galeri

3 Tanım ve Amaç Genetik mühendisliği, genetik analiz yapmak ya da istenilen özellikte canlıları geliştirmek amacıyla, bir tür içinde veya farklı türlere ait organizmaların genleri üzerinde planlı olarak yapılan işlemleri kapsamaktadır. İnsanlar göçebe yaşam tarzından kurtulduktan sonra, hiçbir bilimsel bilgi olmadan sadece gözlemleriyle doğada meydana gelen mutasyonlar ve çeşitlilikler sonucu ortaya çıkan değişik özellikteki bitki ve hayvanlar içinde amaçları için en uygun özellikteki olanlarını bulmuş ve ıslahını yapmışlardır.

4 Uygulamalar DNA’nın istenilen bölgesinin kesilip çıkarılması ve kesilen parçanın ligaz enzimi kullanılarak “vektör” adı verilen taşıyıcıya yapıştırılması işlemleri uygulanır. Daha sonra plazmid bakteri içine yerleştirilerek rekombinant DNA’nın normal hücresel aktivitesine devam etmesi sağlanır. Ligaz : İki büyük molekül arasında bir kimyasal bağ oluşturarak onları birleştiren bir enzimdir

5 Tarihçe Islah ile ilgili ilk uygulamaların yaklaşık yıl kadar önce Nil vadisinde başladığı sanılmaktadır. Çağlar boyu süregelen, önceleri tamamen gelenek ve görgüye dayanan, sonraları da özellikle genetiğin ilerlemesiyle, bu bilim dalından elde edilen bilgiye dayanarak yapılan uygulamalar sadece doğal çeşitlenme işleyişlerini temel almış ve kontrollü döllenmeyi ardışık seçilime bağlamıştır.

6 Galeri Karikatürler :

7

8

9

10 Yapan ve Sunan: Taha Enes ASLANTÜRK 8-E
İzlediğiniz için teşekkürler!!! Yapan ve Sunan: Taha Enes ASLANTÜRK E


"Genetik Mühendisliği İyi seyirler…." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları