Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZVERİ DERSHANESİ VELİ SEMİNERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZVERİ DERSHANESİ VELİ SEMİNERİ"— Sunum transkripti:

1 ÖZVERİ DERSHANESİ VELİ SEMİNERİ

2 ERGENLİK; Bireyde biyolojik, psikolojik, zihinsel ve sosyal açıdan gelişme ve olgunlaşmanın (değişmenin) olduğu; çocukluktan yetişkinliğe (erişkinliğe) geçiş dönemidir.

3 -Başlangıç Dönemi kızlarda 13-15 yaş erkeklerde 15-17 yaş
ERGENLİĞİN EVRELERİ -Başlangıç Dönemi kızlarda yaş erkeklerde yaş -Orta Dönem kızlarda yaş erkeklerde yaş -Son Dönem kızlarda yaş erkeklerde yaş

4 Karşı cinse ilgisi artmıştır
ERGENLİKTEKİ GENCİN ÖZELLİKLERİ Sakardır Çabuk sinirlenir Dağınıktır Karşı cinse ilgisi artmıştır Ev dışında arkadaşları ile vakit geçirmek ister İçki ve sigara gibi maddeleri deneme eğilimi fazladır

5 Neden sonuç ilişkisini iyi kuramazlar
Güçlü olduklarına ve zarar görmeyeceklerine ilişkin inançları yüksektir. Bağımsızlık isteği artar, aile ile çatışma eğilimi fazladır Gizliliğe önem verir Dış görünüşüne önem verir Kontrolün kendi elinde olmasını ister, kontrolü elde ettiğinde ise nasıl kullanacağı konusunda güçlük çeker.

6 Sevgi ve güven ihtiyacı yüksektir
Kesinlikle yargılanmak istemezler Düşünce ve duygularının kabul gördüğü ortamlarda vakit geçirmek isterler Kendi kendisini çok eleştirir bu yüzdende herkes tarafından sürekli eleştirildiğini düşünür. En doğrunun kendi düşüncesi olduğunu sanır.

7 Genellikle aile dışından birini rol modeli olarak alır
Kendini ispat ve kimlik arayışı içindedir Duygusal gel git ve ikilemler yaşar Kırılgandır, en ufak bir eleştiriyi kişiliğine saldırı sayar Acımasız eleştiriler yapar Yalnız kalma isteği fazladır Ders çalışma isteği azalır

8 ERGENLERİN EN SIK YAŞADIKLARI DUYGULAR
KORKU ENDİŞE ÖFKE SEVGİ

9 Ergen ve Ailesi Arasında Sık Görülen Tartışma Nedenleri

10 Saç sakal uzatmak Eve geç gelme Farklı giyim tarzı Arkadaşları ile fazla vakit geçirme Karşı cinsle arkadaşlık kurma Yeteri kadar ders çalışmama Fazla para harcama Meslek seçimi

11 ERGENLİKTE ANNE-BABA TİPLERİ

12 Tüm yaşamları çocuk üzerine kuruludur. Aileyi çocuk yönetir.
1. TİP AİLE Tüm yaşamları çocuk üzerine kuruludur. Aileyi çocuk yönetir. Çocukların bağımlı, bencil, kendine güvensiz, tek başına bir işi yapamayan kişilik geliştirmelerine neden olur

13 2. TİP AİLE Çocuklarına karşı sevecen, ilgili ve düşkündür ancak hata yapmasını kabullenemezler. Çocuklarının arkadaşlık ilişkisi zayıf, çekingen, sürekli ana-babadan onay bekleyen, kendi başına karar veremeyen,karşıyı suçlayan kişilik geliştirmesine neden olurlar.

14 3. TİP AİLE Ortamın sürekli gergin olduğu, eleştiri, azar ve dayağın yoğun yaşandığı ailedir. Çocuklarının benlik saygısı düşük, güvensiz, tedirgin, düşmanca duyguları yoğun, saldırgan davranışlara yatkın kişilik geliştirmesine neden olurlar.

15 Sevgi ve sevecenliğin yetersiz olduğu, denetimi gevşek ailedir.
4. TİP AİLE Sevgi ve sevecenliğin yetersiz olduğu, denetimi gevşek ailedir. Çocuklarının başına buyruk, tutarsız, dikkat çekmek isteyen, sosyal ilişkilerde başarısız kişilik geliştirmesine neden olurlar.

16 5. TİP AİLE Çocuklarını seven, benimseyen, saygı ve sevginin yoğun olduğu sorunların konuşularak çözüldüğü ailedir. Çocuklarının olumlu, ılımlı, kendine güvenen, yanlış yapmaktan korkmayan, sosyal ilişkileri güçlü kişilik geliştirmeleri sağlarlar.

17 ANNE BABALARA ÖNERİLER

18 Çatışmaların doğal olduğunu kabul edin, soğuk kanlı ve sakin olun
Çatışmaların doğal olduğunu kabul edin, soğuk kanlı ve sakin olun. Fevri davranışlardan kaçının. Arkadaşları hakkında direkt olumsuz yargılarda bulunmayın Ergen, ana-baba kontrolüne karşı çıksa da, otorite desteğine ihtiyacı vardır. Ona istediği her zaman yanında olduğunuzu hissettirin, söyleyin.

19 Sıkıcı ve öğüt veren konuşmalardan kaçının.
Disiplin konusunda eşinizle görüş birliğinde olun, gencin yanında tartışmamaya özen gösterin. Sizinle paylaşmak istemediği şeyler konusunda baskı yapmayın Takip ve kontrol edin ama bunu çok belli etmeyin

20 Onu iyi dinlemeye özen gösterin
Ona güvendiğinizi ve sevdiğinizi hissettirin ve söyleyin Onlardan mükemmel olmalarını beklemeyin Onun ayrı bir birey olduğunu kabul edin Asla onun sorumluluğunu kendi üzerinize almayın Akranları veya kardeşleri ile kıyaslamayın.

21 ÖĞRENCİ KURALLARI Binada öğrencilerin sigara içmesi kesinlikle yasaktır. Sigara içenler veliye bildirilecektir. Öğrenciler telefonlarını ilk ders zili çalmadan sekreterlik kısmına bırakacaktır. Öğrenci telefonla yakalanırsa telefon öğrenciye ilk yakalanışında 1 hafta verilmeyecektir. 2. kez yakalandığında yıl sonuna kadar verilmeyecektir. Öğrencilerin sınıflara su dışında yiyecek ve içecek getirmesi yasaktır.

22 İlk dersin 10 dakikasından sonra geç kalan (bina içinde kalmak şartıyla) derse alınmayacaktır. Velisi bilgilendirilecektir. Ders saati ya da sınav anında etüt alınamaz. Öğrenci dersi varken herhangi başka derse veya etüde giremez. Öğrencilerin sınavlara katılmak zorundadır ve belirtilen sınav kurallarına uyacaktır. Öğrenci ders süresince sınıftan çıkamaz.

23 Öğrencilerin balkonlara çıkmaları yasaktır.
Ödev kontrolleri için testler dosyalanacaktır ve ödevlere itiraz edilmeyecektir. Kurallara uymayan dershanenin huzurunu bozan öğrenciler önce uyarılacak, bu tavır ve rahatsızlıklar devam ederse dershane ile ilişkisi kesilecektir. Dershane içinde aşırı şakalaşmalar ve gereksiz samimi hareketlerde bulunulmayacaktır. Öğrencinin idareden izin almadan dışarıdan arkadaş getirmesi yasaktır.

24 Rehberlik görüşmelerine düzenli gidilecek, gelmeyen öğrencilerin velisine haber verilecektir.
Derslerde mutlaka not tutulacaktır. Derslere kalem, defter ve ödevlerle hazır gelinecektir. Öğrenci idaredeki telefonları özel durumları için kullanmayacak ailesi ile görüşmesini idare kısımda yapacaktır. Öğrenciler binaya ve eşyalara zarar vermeyecekler.

25 Öğretmenlerine, arkadaşlarına, çalışanlara karşı saygılı olunacaktır.
Öğrenci bir kez geç kaldığında, gelmediğinde ya da kurallardan birine riayet etmediğinde önce Rehber Öğretmenimiz Deniz Hoca daha sonra Orhan Hoca’yla görüşecektir. Etütlere hazırlıksız deftersiz, kitapsız gelinmeyecektir. Etüde mazeret bildirmeden gelmeyen öğrenci dershanemizden 10 gün etüt alamayacaktır. Velisi bu konuda bilgilendirilecektir.

26 VELİLERİMİZDEN BEKLENTİLERİMİZ
Öğrenci ile ilgili sizinle paylaştığımız özel bilgileri öğrenciye yansıtmayınız.Aksi takdirde öğrencinin dershaneye ve öğretmenlerine güveni sarsılıyor Etütünü kendisinin alma sorumluluğunu öğrenciye bırakınız. Lütfen telefonda etüt istemeyiniz. Öğrencilerin dershane kurallarına riayet etmelerinde bize destek olunuz.

27 Rehberlik tarafından öğrenciye yapılan ve her hafta değişen ders çalışma programına ve öğretmenlerin verdiği ödevlere miktar ve zamanlama anlamında müdehale etmeyiniz. Deneme sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencinin netlerinde artış ya da düşüş olacaktır. Bu anlamda öğrenciyi destekleyici olunuz. Öğrenciler dershane binasına ve eşyalarına zarar vermeyecek; zarar öğrenci velisi tarafından karşılanacaktır.

28 Öğrenciyi ders saatinde lütfen aramayınız
Öğrenciyi ders saatinde lütfen aramayınız. Zaten öğrenciler derse cep telefonlarıyla giremedikleri için ulaşmanız mümkün olmayacaktır. Dershane telefonuna not bırakırsanız öğrencinin size geri dönmesi mutlaka sağlanacaktır. Öğrenci ders esnasında sınıftan çıkamayacağından lütfen öğrenciyi ders saatlerinde almaya gelmeyiniz.

29 Öğrenci dershaneye gelmeyecekse lütfen önceden dershaneyi arayarak bilgi veriniz.
Tatil, gezi programı vs. etkinlikleriniz lütfen öğrencinin dersinin olduğu günlere denk getirmeyiniz.Öğrencinin keyfi devamsızlıkları için etütle telafi yapılmayacaktır. Öğrenciyi dershaneye devamsızlık yapmaya teşvik etmeyiniz.

30 Tüm öğretmenlerimiz alanında uzmandır, stajyer öğretmenimiz bulunmamaktadır. Öğrencinin öğretmen seçmesine destek olmayınız; bu konuda öğrenciyi bilinçlendiriniz. Dershaneyle ilgili eleştiri, istek ve önerilerinizi mutlaka bize bildiriniz; düzelmesi için mutlaka çalışmalarda bulunulacaktır.


"ÖZVERİ DERSHANESİ VELİ SEMİNERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları