Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doğa içi yön bulma programı (ASELSAN sponsorluğunda…)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doğa içi yön bulma programı (ASELSAN sponsorluğunda…)"— Sunum transkripti:

1 Doğa içi yön bulma programı (ASELSAN sponsorluğunda…)

2 Taslak Arama Kurtarma Ekipleri Arayüz Örnekleri Demo FTL ‘in “Benzerlerinden” Farkları Gelecek Planları

3 Arama kurtarma ekipleri Performansları ‘hayatî’ önemde! Zamana, istihbarata ve istikamete ihtiyaçları var. Kaybolan kişinin yaşama şansı her saat başı %50 düşüyor.

4 Muhsin yazicioglu kazasi Enkazın bulunması iki günü buldu. İlk gün yanlış yerde arandığı ortaya çıktı. Arama kurtarma ekiplerinin yöntemleri tartışma konusu oldu. FTL onlara yardım edecek, doğa içinde izlenmesi gereken “en hızlı” yolu gösterecek.

5 kayip sahis bilgileri

6 Ekip bilgileri

7 Kaybolan kisinin bulundugu muhtemel bölge %50 %30 %20

8 “en hizli” yol

9 Akilli telefon versiyonu

10 Benzerlerinin Yaptıkları: Google Maps gibi programlar, sistemde önceden tanımlanmış yollar üzerinde hesaplama yapıyor.

11 FTL ‘in Yapacakları: FTL, arama kurtarma ekiplerine bulacağı yolu önceden tanımlanmış yollar üzerinden değil, direk olarak arazi şartlarına göre buluyor.

12 Benzerlerinin Yaptıkları: Google Maps gibi programlar, sistemde önceden tanımlanmış yollar üzerinde yol buluyor. Kullanıcı için bulunan yol, sadece trafik ve yolun uzunluğu gibi değişkenlere bağlı olarak hesaplanıyor.

13 FTL ‘in Yapacakları: FTL, arama kurtarma ekiplerine bulacağı yolu önceden tanımlanmış yollar üzerinden değil, direk olarak arazi şartlarına göre buluyor. Yol bilgisi, hem arazi şartlarına ve yükseltiye; hem de hava durumuna, zamana, kullanılacak araç türü ve özelliklerine bağlı olarak hesaplıyor.

14 Benzerlerinin Yaptıkları: Google Maps gibi programlar, sistemde önceden tanımlanmış yollar üzerinde yol buluyor. Kullanıcı için bulunan yol, sadece trafik ve yolun uzunluğu gibi değişkenlere bağlı olarak hesaplanıyor. Hiçbir mobil program 3 B haritayı desteklemiyor. Ayrıca bu programların çalışması için internet bağlantısı gerekiyor.

15 FTL ‘in Yapacakları: FTL, arama kurtarma ekiplerine bulacağı yolu önceden tanımlanmış yollar üzerinden değil, direk olarak arazi şartlarına göre buluyor. Yol bilgisi, hem arazi şartlarına ve yükseltiye; hem de hava durumuna, zamana, kullanılacak araç türü ve özelliklerine bağlı olarak hesaplıyor. FTL, internet bağlantısı gerektirmeksizin 3 B haritalar üzerinde çalışabiliyor; çünkü gerekli bölgenin haritası, programın içerisinde yüklü olacak.

16 AKUT uygulamamızın verimliliğini arttırabil- mek için işbirliği ve saha çalışması önerdi. gazetesi FTL uygulamasıyla ilgili röportaj yaptı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilim Şenliği proje yarışmasında programımız Türkiye çapından gelen 55 farklı bilişim projesi arasından 2. seçildi. Projenin gelecegi

17 Gelecege donus Program konsepti birçok amaçlar için de işlevsellik gösterebilir. Örneğin; Dağcılık (en yakın yerleşim yerine giden yol) İtfaiye (orman yangınına ulaşmak için izlenmesi gereken yol) Ambulans (sarp köyde yaşayan acil hastaya ulaşmak için paletli ambulansın izlemesi gereken en hızlı yol) Askerî (farklı noktalara en hızlı şekilde piyade transferi) Program hava araçlarına uygun hale getirilebilir. Telefon versiyona GPS özelliği eklenebilir. Görselliği çok daha arttırılabilir.

18 This is the end beautiful friend(s) /* This is the end beautiful friend(s) */ The Doors


"Doğa içi yön bulma programı (ASELSAN sponsorluğunda…)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları