Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Baklagil Yeşil Yemleri Baklagil otlarının diğer kaba yemlere göre artıları 1.Protein, kalsiyum ve karoten 2.Birim alandan elde edilen ot miktarı 3.Toprak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Baklagil Yeşil Yemleri Baklagil otlarının diğer kaba yemlere göre artıları 1.Protein, kalsiyum ve karoten 2.Birim alandan elde edilen ot miktarı 3.Toprak."— Sunum transkripti:

1 Baklagil Yeşil Yemleri Baklagil otlarının diğer kaba yemlere göre artıları 1.Protein, kalsiyum ve karoten 2.Birim alandan elde edilen ot miktarı 3.Toprak verimliliği 4.Tat / Tüketilebilirlik

2 Bazı Kaba Yemler İçin Birim Alan Başına Elde Edilen KM, SHP ve TSBM Miktarları YemBir dekardan, kgKM, kgSHP, kgTSBM, kg Yonca (kuru)2.2001.8002061.000 Tırfıl (kuru)1.4101.13060654 Hasıl mısır8.0002.000901.330

3 Baklagil Yeşil Yemleri Yonca Fiğ Korunga Üçgül Taş yoncası Burçak Lüpen Yemlik bezelye

4 Baklagil Yeşil Yemleri Yonca (Adi yonca / Kaba yonca / Mavi çiçekli yonca) Biçim zamanı – Vejetasyon dönemi Bitkinin farklı kısımlarındaki besin madde miktarları Alıştırma dönemi uygulamadan taze yoncanın fazla miktarda yedirilmesi  Pektin metil esteraz Buzağılar, süt inekler, besi sığırları ve atlar için yonca

5 Yoncanın Biçim Zamanının Bazı Ham Besin Madde Miktarları ve Sindirilme Derecesi Üzerine Etkisi Ham Besin Maddeleri, % HBM’nin Sindirilme Dereceleri, % HPHSOMHPHS Çiçekten önce4.45.1677853 Çiçek başlangıcı4.66.2677751 Çiçekte4.47.2627445 Çiçekten sonra3.88.7547241

6 Vejetasyon Dönemine Göre Yoncanın Besin Madde Miktarları Vejetasyon DönemiKM, %HP, %HS, % Tomurcuklanma öncesi15.04.03.5 Tomurcuklanma19.05.45.0 Çiçeklenme başlangıcı22.54.46.4 Çiçeklenme24.03.97.6 Çiçeklenme sonrası29.03.411.2

7 Yoncanın Yaprak ve Saplarındaki Besin Madde Miktarları HP, %HK, %HS, % Yapraklar 28 11 16 Sap ve gövde 10 7.5 32

8 Baklagil Yeşil Yemleri Fiğ  Çiçeklenme dönemi öncesi biçim  Acımsı tat (-) Çiçeklenme sonrası biçilmiş fiğ  Sütte acımsı tat Fiğ + Yulaf / Arpa Korunga  Çorak toprak, soğuk ve kurağa dayanıklılık Üçgül  Beyaz üçgül  Siyanoglikozid Çayır üçgülü  Geç biçimde hızlı lignifikasyon Japon üçgülü + Yulaf Taş yoncası  Kumarin  Dikumarol  Antikoagulan Buzağı, genç dana  Taş yoncası hastalığı

9 Baklagil Yeşil Yemleri Lüpen  Alkaloidler ve glikozidler  Lupinozis Yemlik bezelye Biçim zamanları Yeşil / taze kullanımları Tek yönlü kullanımları

10 Fiğ Türlerinde Kuru Ot ve Ham Protein Verimi, kg/da TürKuru OtHam Protein Adi fiğ803160 Tüylü fiğ703143 Koca fiğ704140 Macar fiği41473

11 Yonca(Medicago sativa L.) Mavi çiçekli yonca Sarı çiçekli yonca

12 Üçgül (Trifolium spp.) Ak üçgül

13 Çayır üçgülü (Trifolium pratense L.)

14 Ak üçgül (Trifolium repens L.)

15 Korunga (Onobrychis sativa L.)

16 Fiğ (Vicia L.)

17 Bakla (Vicia faba L.)

18 Mürdümük (Lathyrus sativus L.)

19 Yem bezelyesi (Pisium arvense L.)

20 Bazı baklagil otlarının besin maddeleri bileşimi (g/kg, KM) Yem maddesi Kuru Madde Ham Selüloz Ham Yağ Ham Kül Ham Protein Metabolik Enerji MJ/kg Çayır üçgülü 190274378417910,2 Ak üçgül190232421162379,0 Yonca240300171001718,2 Korunga230209266119610,3 Yemlik bezelye 17035335712058,5 Fiğ18029028831788,6


"Baklagil Yeşil Yemleri Baklagil otlarının diğer kaba yemlere göre artıları 1.Protein, kalsiyum ve karoten 2.Birim alandan elde edilen ot miktarı 3.Toprak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları