Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CEP ELEFONU VE TEKNOLOJİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CEP ELEFONU VE TEKNOLOJİLERİ"— Sunum transkripti:

1 CEP ELEFONU VE TEKNOLOJİLERİ

2 CEP TELEFONU NEDİR? Cep telefonu, kolayca taşınabilen, geniş kapsama alanlı, kablosuz telefon sistemini kullanan bir iletişim ve multimedya aygıtı. Cep telefonu ile sağlanan hizmetler, telefon modeline ve servis sağlayıcıya göre değişmekle beraber en yaygın olarak kullanılanları, sesli görüşme ve kısa mesaj hizmetidir.. Sesli ve yazılı görüşmenin yanı sıra görüntülü görüşme, görüntülü mesaj, müzik çalar, video oyunları, internet, veri transferi ve hatta ofis uygulamaları gibi tüm diğer bilgisayar işlevlerini kullanıcısına ulaştırabilir. İnternet ve telefon bankacılığı hizmetlerinde kullanılabilir. Paypal gibi çevrimiçi hesapları kullanarak, sms aracılığıyla, satın alınan mal ve hizmetlerin ücretlerinin ödenmesi amacıyla kullanılabilir.

3 CEP TELEFONU ÇEŞİTLERİ
Normal (düz) telefonlar: Normal veya düz telefonlar, ekran ile aynı düzlemde bulunan tuş takımına sahiptir. Tuş takımını ya da ekranı kaplayan, koruyan herhangi bir parça ihtiva etmezler. İlk cep telefonları modellerinin tamamı bu şekildedir. Tuş kilidini aktif hale getirmek için genellikle birkaç tuştan oluşan bir kombinasyonu kullanmak gerekir. Kapaklı telefonlar: Kapaklı cep telefonlarında tuş takımını, ekranı veya her ikisini kaplayan koruyucu bir kapak bulunur. Genellikle bir çift menteşe etrafında dönen kapak, elle veya bir düğme yardımı ile açılıp kapanır. Kapaklı cep telefonlarında ekran ve tuş takımı dış etkenlerden korunurken, tuş kilidi kullanımına da gerek kalmaz.

4 CEP TELEFONUN İCADI

5 Motorola firmasının CEO'su (bir numaralı yöneticisi) eşiyle birlikte Karayip'teki el değmemiş küçük adalardan birine tatile gitmiş. CEO'nun eşi otele yerleştikten sonra çocuklarını arayıp konuşmak istemiş. Ama adada telefon falan yok. Birden çok sinirlenmiş. Oysa ki el değmemiş bir adaya maceralı bir gezi yapmalarını isteyen kendisiymiş. Eşine "Koskoca Motorola'nın başındasın. Portatif bir telefon yapmayı neden bugüne kadar başaramadın?" demiş. Ve CEO tatil bitip de Motorola'daki koltuğuna oturduktan hemen sonra cep telefonuyla ilgili çalışmalara başlamış.

6 İlk cep telefonunu 1973'te Michael Cooper çalıştığı Motorola firmasında geliştirmiştir. Modeli Motorola Dyna-Tac'dir. GSM Tarihçesi 1973 yılında ilk cep telefonunun mucidi olan Martin Cooper GSM teknolojisinde pek çok yenilik bekliyor. İlk cep telefonunu 30 yıl önce üreten Martin Cooper bugün 74 yaşında. Motorola'da mühendis olarak çalışırken ürettiği cep telefonunun son on yılda hızla yayılmasını ve 850 gram ağırlığındaki bir tuğla görünümünden gram ağırlığındaki teknoloji ürünlerine dönüşmesini ilgiyle izliyor.

7 CEP TELEFONU ZARARLARI
Finlandiya'da insan hücreleriyle ve canlı farelerle yapılan iki yıllık bir deneyin sonuçlarına göre cep telefonları zararlı maddelerin beyine kan yolu ile girmesini engelleyen kan bariyerlerine zarar vermektedir. Küçülen bariyerler beyne ulaşan zararlı molekülleri filtreleme görevini tam olarak yerine getirememektedir.

8 Selçuk Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, cep telefonu kullanımı alzheimer ve parkinson gibi hastalıkların oluşma riskini artırmaktadır. Cep telefonu ve kanser arasındaki ilişkiyi araştıran günümüze kadar ki en kapsamlı çalışma Danimarka'da yapılmıştır. Aralarında 10 yıldan fazladır cep telefonu kullanan kişilerin de bulunduğu 420 bin kişinin katıldığı bu araştırma da cep telefonu ile hiçbir kanser tipi arasında bağlantı kurulamamıştır. Bunun haricindeki araştırmaların çoğunda da cep telefonunun kanser riskini artırdığına dair bir bulguya ulaşılamamıştır

9 GSM OPERATÖRLERİN TARİHÇESİ
Turkcell, Türkiye'nin ilk 2G ve GSM operatörüdür. Şubat 1994'te Turkcell'in hizmete girmesiyle başladı. 27 Nisan 1998'de T.C. Ulaştırma Bakanlığı ile 25 yıllık GSM lisans anlaşması imzalamıştır. GSM 900 teknolojisini kullanarak hizmet verir

10 Turkcell, Türkiye'nin ve bölgenin lider operatörü konumuyla 2003 yılı başında GSM Association Yönetim Kurulu'na girmiştir. 217 ülkeden 700'den fazla üyesi ve bu üyelerin temsil ettiği 2 milyarı aşkın aboneyle, dünya mobil iletişim piyasasını temsil eden GSMA'nın 23 kişilik yönetim kurulunda Turkcell ile birlikte Orange, NTT DoCoMo, Vodafone, AT&T Wireless gibi dünyanın dev GSM operatörleri de bulunmaktadır. Turkcell, uluslararası GSM sektörünü yönlendiren, koordine eden ve operatörlerle cep telefonu üreticilerini, uygulama geliştiricilerini ve içerik/servis sağlayıcılarını aynı platformda buluşturan GSMA'deki konumuyla, küresel gelişmeleri çok yakından takip etme ve yeni küresel stratejilerin belirlenmesinde aktif rol alma olanağı bulmaktadır.

11 GSM (Küresel Mobil İletişim) sektöründe hizmet sunmak amacıyla 1994 yılında faaliyete geçen Telsim, 24 Mayıs 2006 tarihinde Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ticari unvanıyla Vodafone Grubu bünyesine dahil olmuştur. Vodafone, İngilitere'de kurulan ilk GSM operatörü olarak 1 Ocak 1985 tarihinde İngiltere'nin ilk mobil görüşmesini yapmıştır. Şebekenin adı, cep telefonları üzerinden ses ve veri servislerinin sunulmasını simgelemek amacıyla Vodafone olarak seçilmiştir.

12 Vodafone beş kıtada, 27 ülkede faaliyet yürüten, 31 Aralık 2008 itibariyle yaklaşık 289 milyon müşterisi ve 40'tan fazla şebeke ortaklığı bulunan, dünyanın en büyük mobil iletişim şirketidir Vodafone, sahip olduğu küresel tecrübelerini kullanarak mobil iletişim dünyasındaki en yeni hizmet ve teknolojileri Türkiye'deki abonelerinin hizmetine sunmaktadır.

13 10 milyon abonesi ile yüzde 16 pazar payına sahip olan ve Türkiye'nin hızla büyüyen mobil iletişim operatörü yenilikçi hizmetlerini bireysel ve kurumsal müşterilerin hizmetine sunmaktadır TT&TİM İletişim Hizmetleri A Ş , Türk Telekom'un GSM Operatörü, %51 İş Bankası Grubu ve %49 TİM ortaklığı ile kurulmuş olan İş-TİM ile birleşmesi sonucu, 19 Şubat 2004 tarihinde resmen kurulmuştur

14 Birleşmeden sonra Aria ve Aycell markalarının TT&TİM çatısı altında devam ettiği kısa bir süreç yaşanmıştır 23 Haziran 2004 tarihi itibariyle ise birleşmeden doğan sinerjinin ifade edildiği yepyeni "Avea" markası, bu iki markayı temsilen piyasaya sunulmuştur 15 Ekim 2004 tarihi itibariyle "TT&TİM İletişim Hizmetleri A Ş" ticari ünvanı "Avea İletişim Hizmetleri A Ş " olarak değişmiştir

15 VINN 3G MODEM NEDİR VE NASIL KULLANILIR:

16 Vınn 3G Modem; bilgisayarınızdan internete her an her yerde 3G hızında ulaşmanızı sağlar.* Dizüstü ya da masaüstü bilgisayarınızın USB bağlantısına takılan bu cihaz sayesinde kolayca internete bağlanabilirsiniz. Evde, okulda, işte, parkta, arabada, tatilde… Yapmanız gereken sadece Vınn 3G Modem’i dizüstü bilgisayarınıza takmak. Vınn 3G Modem’i, Kurumsal Çözüm Merkezleri ve Yetkili Zincir Mağazalardan satın alabilirsiniz. İnternetinizi tek başınıza kullanmak istemiyor ve sevdiklerinizle paylaşmak istiyorsanız, VINN 3G Modem’in yanında alabilirsiniz. Böylece 3G İnternetinizi kablosuz ağ ile paylaşıma açabilirsiniz.

17 AKILLI CEP TELEFONU NEDİR?
Sıradan cep telefonlarına kıyasla çok daha ileri düzeyde işletim sistemine sahip olan ve çok sayıda uygulamayı çalıştırabilen portatif iletişim cihazlarıdır. Büyük dokunmatik ekranlı ve fiziki qwerty klavyeli olmak üzere iki ana kategorisi var. Dokunmatik ekranlı olanlarının ekran boyutu aşağı yukarı 3.5 inç (8.8 cm) civarında, ancak son aylarda daha büyük ekranlı modeller de türemeye başladı. Biraz daha genişlerse pekala tablet bilgisayar kategorisiyle kesişebilir. Dokunmatik ekranlı olanları esasen internette gezinmek, sosyal ağlara bağlanmak, e-posta alıp göndermek, MP3 ve müzik dinlemek ve basit oyunlarla zaman geçirmek gibi ihtiyaçları karşılar. Mutlaka Wi-Fi ve/veya 3G bağlantı özelliğine sahiptir.

18 AKILLI CEP TELEFONLARI
iPhone akıllı cep telefonu markaları arasında en çok tercih edilen ve en çok bilineni.Bu tercihi değiştirecek yeni akıllı telefonları iPhone egemenliğine son verecek.iPhone teknolojisinin önüne geçen ve bir çok faklı avantaj sağlayan akıllı cep telefonları gün geçtikçe daha büyük kullanıcı kitlesine hitap ediyor.

19 iPhone’a rakip 5 yeni akıllı cep telefonu…
1 Motorola Droid X 2 Samsung Galaxy S 3 Motorola Droid 2 4 HTC EVO 4G 5 HTC Droid Incredible

20 1. Motorola Droid X

21 Motorola’nın Droid X akıllı telefonu sağlam ve güçlü bir cep telefonu olarak dikkat çekiyor.4.3 inçlik kocaman bir ekranı ve süper hızlı 1 GHz işlemcisi bulunmakta. Ayrıca Motorola Droid X, 720p HD video kaydedebilen cep telefonu Android 2.2′ye geçiyor.

22 2. Samsung Galaxy S

23 Samsung Galaxy S ilk önce Amerika’da fırtına gibi esti şimdide dünyada…Bir çok üstün özellikleri ile inanılmaz bir popülerlik kazanan Samsung Galaxy S akıllı telefon dünyasının yeni gözdesi…  Samsung Galaxy S farklı modeller arasında klavyeli olanları da mevcut. Cep telefonlarının çok irileştiğini düşünen ama akıllı özelliklerden vazgeçemeyenler için en uygun seçim olacak.

24 3. Motorola Droid 2  

25 Motorola Droid’den sonra çıkan Motorola Droid 2 en son Android akıllı cep telefonu.Motorola’nın son gözdesi… Motorola Droid 2′nin ekran boyutu 3.7 inç. Yeniden tasarlanan bu telefon kayan bir QWERTY klavyeye sahip. Android 2.2 ile birlikte çıkması da ayrı bir avantaj. Sonradan güncellemede oluşabilecek sorunlar yok. Ayrıca Motorola Droid 2, 1 GHz işlemciye, daha fazla belleğe ve tek bir şarjda 9.6 saat konuşma süresine sahip.

26 4. HTC Evo 4G

27 HTC’nin Evo 4G, multimedya özellikleri ile ön plana çıkıyor
HTC’nin Evo 4G, multimedya özellikleri ile ön plana çıkıyor.Bu yüzden multimedya tercihi olanlar için en uygun seçeneklerden birisi…HTC’nin Evo 4G  4.3 inçlik dev bir ekrana sahip ve 720p HD kalitesinde video kayıt imkanı sunuyor. HTC’nin Evo 4G ön taraftaki kamerası ile 3G üzerinden görüntülü görüşme imkanı sunan bu cep telefonu HTC özellikleriyle zenginleşiyor. Bunlar arasında HTC’nin popüler Sense arayüzü de yer alıyor.

28 5. HTC Droid Incredible Piyasaya yeni çıkan telefonların biraz gerisinde kalmış olsa bile hala çok etkileyici ve çok ince…Incredible da ince telefon sevenlere hitap etmesi ile birlikte çok güçlü bir telefon.

29 SON MODEL CEP TELEFONLARI
N73 sahip olduğu kamera yeteneklerini kompakt tasarımıyla birleştirmiş. 3.2MP otomatik odaklamalı kamerası ile N90'ı geride bırakıyor. Fark sadece aradaki megapiksel (2'ye 3.2) kaynaklanmıyor. N73 ilave olarak sensör ile lens arasına konan mekanik objektif kapağına sahip. Bu sayede lens N73 kamerasının hızlı haraketleri daha başarılı yakalamasını sağlıyor. Sürgülü kamera koruyucu ile Carl Zeiss lensleri korunmuş. Aynı zamanda açılıp kapandığında telefondaki kamera özelliğinide aktif/pasif yapıyor

30  Nokia N95 :

31 N95 Nokia'nın ilk 3. 5G mobil telefonu olarak öne çıkıyor
N95 Nokia'nın ilk 3.5G mobil telefonu olarak öne çıkıyor. Ancak sahip olduğu Wi-Fi, WCDMA, dört-band GSM, A2DP'li Bluetooth, Kızılötesi, USB 2.0, 5 megapiksel kamera, dahili GPS, Tv-Çıkış, 3.5mm kulaklık girişi, FM Radyo, microSD kart yuvası ve 150 MB dahili hafıza özellikleriyle de göz kamaştırıyor. Çift taraflı sürgülü kapağıyla N95'in bir tarafında multimedya kontroller, diğer sürgüsünde ise tuş takımı bulunuyor. 5 megapiksel Carl Zeiss Optic lensli, otomatik odaklamalı, dijital yakınlaştırmalı ve telefonun yanında 2 aşamalı fotoğraf çekme tuşu ile kamera fonksiyonları oldukça başarılı. DVD kalitesine yakın video kayıt imkanı da var

32 LG Prada KE850: KE850, LG Prada adını alarak resmi olarak duyuruldu. 98.8×54×12 mm boyutlarında olacak telefon Schneider-Kreuznach lensli 2.0 Megapiksel kameraya sahip olacak. Medya oynatıcıya sahip olacak LG Prada, Mp3 ve Video dosyalarını oynatabilecek. Harici bellek kartı olarak microSD uyumu sağlanmış Prada, Macromedia Flash tabanlı kullanıcı arayüzüne sahip olacak. Avrupada'ki Prada mağazalarından da temin edilebilecek telefonun Şubat ayında 600euro fiyatla çıkması bekleniyor. (bu paragraf yeni gelişmelerle ilgilidir)

33 NOKIA N97 Nokia N97 dünyanın en gelişmiş mobil bilgisayarı olarak lanse edildi. QWERTY klavyeye ile 3.5” dokunmatik ekrana sahip internet bağlantısı ve paylaşım özellikleriyle dikkat çekiyor. Tanıtımındaysa vurgulanan konu “social location”. Bütünleşik A-GPS algılayıcısı ve elektronik pusulasıyla konumunuzu tespit ediyor. Nokia N97 kolayca sosyal ağlardaki bilgilerinizi, durumunuzu güncellemenize ve arkadaşlarınızla gerek konumunuz gerekse de fotoğraf, video gibi dosyalarınızı paylaşmanıza olanak verir.

34 NOKIA X6 16GB : Kapasitif dokunmatik ekran Ebat: 3.2"
Çözünürlük: 640 x 360 piksel (nHD) 16,7 milyon renge kadar Ekran yönlendirmesi için otomatik yön sensörü (İvme ölçer) 16:9 geniş ekran en/boy oranı

35 Nokia N8 özellik ve Fiyatı
Ekran ve kullanıcı arayüzü Ekran boyutu: 3,5 inç Çözünürlük: 16:9 nHD (640 x 360 piksel) AMOLED 16,7 milyon renk CKapasitif dokunmatik ekran Yönlendirme sensörü (İvmeölçer) Pusula (Manyetometre) Yakınlık sensörü Ortam ışığı dedektörü Tuşlar ve giriş yöntemleri Fiziksel tuşlar (Menü tuşu, Güç tuşu, Kilit tuşu, Ses tuşları, Kamera tuşu) Metin girişi ve kullanıcı arayüzü denetimi için parmakla dokunma desteği Alfanümerik ekran tuş takımı ve tam klavye Özel kamera ve ses ayar tuşları Kapasitif işaretleme kalemi kullanma şansı Çince için el yazısı tanıma

36 KDV Dahil YTL Fiyatı : 1.049,00 TL Renkler
Eloksallı alüminyum kasa şu renklerde mevcuttur: Beyaz gümüş Koyu gri Turuncu Mavi Yeşil 2 YIL GARANTİ KDV Dahil YTL Fiyatı : 1.049,00 TL

37 İPHONE 3G 16GB:

38 iPhone 3G 8GB Telefon Özellikleri:
UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100MHz)  GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz)  EDGE  iPhone 3G 8GB Genel Özellikleri: E-Posta    Microsoft Exchange ile push e-posta ve kurumsal e-postalara erişim    Apple MobileMe push mail ve depolama alanına erişim    Yahoo, Gmail ve diğer POP hesaplarına erişim    Safari internet tarayıcısı / Google ve Yahoo’ya hızlı erişim iPod Youtube SMS Dahili GPS ve Google Maps iTunes müzik mağazasına erişim ve müzik indirme App Store ile yüzlerce uygulamaya erişim Takvim/Ajanda Fotoğraf Makinası ve Fotoğraflar Online borsa bilgileri ve Hava Durumu Notlar, gelişmiş hesap makinası, dünya saatleri 2 Yıl Garanti

39 Dahili GPS ve Google Maps
iPod Youtube SMS Dahili GPS ve Google Maps iTunes müzik mağazasına erişim ve müzik indirme App Store ile yüzlerce uygulamaya erişim Takvim/Ajanda Fotoğraf Makinası ve Fotoğraflar Online borsa bilgileri ve Hava Durumu Notlar, gelişmiş hesap makinası, dünya saatleri 2 Yıl Garanti Fiyat Güncelleme Tarihi En Uygun Fiyat 1.058,47 TL + KDV  KDV Dahil YTL Fiyatı 1.249,00 TL

40 APPLE İPHONE4 ÇEŞİTLERİ

41 Apple’ın yeni oyuncağında 2 kamera bulunuyor
Apple’ın yeni oyuncağında 2 kamera bulunuyor. Bunlardan arkada olan kamera 5 MP çözünürlüğe sahip ve 5x dijital zum yapabiliyor. LED flaşlı bu kameranın en kayda değer özelliği ise 30fps hızında 720p HD video çekebilmesi. Yeni iPhone sadece video çekmekle kalmıyor. Kullanıcılara çektikleri videoları düzenleyebilmeleri için iMovie isimli bir uygulama da sunuyor. Maalesef sunulan bu uygulama ücretsiz değil. Fiyatı 9 TL civarında olacak. Ayrıca iPhone 4’ün ön yüzünde de görüntülü konuşma yapmaya olanak tanıyan bir kamera daha var.

42 2.Retina Ekran Bu ekran 3.5 inç boyutunda ve 960 x 640 piksel çözünürlükte. Retina olarak adlandırılan bu ekran Steve Jobs’ın esprili anlatımıyla bir inç’te insan gözünün görebileceğinden daha fazla piksel barındırıyor. Kontrast değeri 800:1 olan ekran Apple iPhone 3GS’ye nazaran 4 kat daha fazla çözünürlüğe sahip.

43 Apple iPhone 4 16 GB İndirimli 2, TL Apple iPhone 3GS 8 GB 1, TL Apple iPhone 4 32 GB İndirimli 2,589.99TL

44 GELECEĞİN CEP TELEFONU TEKNOLOJİLERİ
Cep telefonlarınızın 10 yıl içinde yapabileceği 10 yeni şey. Cep telefonlarının ana görevi adından da anlaşılabileceği gibi telefon görüşmeleri yapmak, fakat artık o günler çok geride kaldı. Geçtiğimiz on yıl içinde cep telefonları, İsviçre çakıları gibi bir çok işe yarayan cihazlar haline dönüştüler. Artık cep telefonlarımız ile fotoğraf ve video çekebiliyor, e-posta gönderebiliyor, müzik dinleyebiliyor hatta televizyon bile izleyebiliyoruz.

45 Neredeyse bir tuğla büyüklüğünde olan kullanmadığımız zamanlarda arabamız için takoz olarak kullanabileceğimiz "cep" telefonlarının piyasaya hakim olduğu günler artık çok geride kaldı. İki sene önce yapılan bir araştırmaya göre 2010 yılında dünyada 3 milyar adet cep telefonu kullanıcısı olması bekleniyordu fakat şimdilerde 3 milyar sınırının bu sene sonunda aşılacağı düşünülüyor.

46 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKÜR EDERİM…


"CEP ELEFONU VE TEKNOLOJİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları