Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı"— Sunum transkripti:

1 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı
CIAPE Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı 24-26 Eylül 2009 Pekin

2 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
1 Neden Çin? 2 Çin Hükümeti neden CIAPE’yi düzenliyor? 3 Neden CIAPE’ye katılmalısınız? 4 4 CIAPE 2008’e bakış 5 5 CIAPE 2009

3 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
一个开放的市场 Çin Otomobil ve Otomotiv Yan Sanayi Pazarının Özellikleri Serbest bir pazardır. Çok hızlı büyüyen bir pazardır. Kazan-kazan türü bir pazardır. Hızla gelişmekte olan bir pazardır. Potansiyeli çok büyük bir pazardır.

4 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
一个开放的市场 Çin Otomobil ve Otomotiv Yan Sanayi Pazarının Özellikleri Serbest bir pazar 1970’lerin sonlarında reform ve dışa açılma politikaları sayesinde, özellikle de Çin’in 2001’de DTÖ’ne girişiyle, Çin Hükümeti taahhütlerini ve ilgili gereklilikleri yerine getirerek tüm diğer sektörleri olduğu gibi otomobil ve oto parçalar sektörünü de serbest bir pazara kavuşturdu.

5 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Serbest bir pazar Otomobil vergileri hızla azaltıldı 1 Haziran 2006’dan beri Çin Hükümeti, tüm taşıtlara uygulanan ithalat vergilerini %25 azalttı. Oto yedek parçalarında ise, ithalat vergileri %10 aşağıya çekildi. Otomobile uygulanan ithalat kotası kaldırıldı 1 Ocak 2005’te, Çin Hükümeti, 20 yıl önce uygulamaya konulmuş olan otomobil ithal kotası sistemini yürürlükten kaldırdı. Tüm firmalar ithal lisansı başvurusu yapabilmeye başladı. Bu da çokuluslu şirketlerin Çin pazarına girmesine olanak tanıdı.

6 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Serbest bir pazar Dünya Ticaret Örgütü’nün Politikaları ile uyuşmayan uygulamalara son verildi. Çin Hükümeti, politikalarını TRIM’ın (Ticaret Bağlantılı Yatırım Önlemleri Anlaşması) gereklilikleri ile uyumlu hale getirdi. Çin hizmet sanayini de yabancı sermayeli firmalara açtı Çin’de yabancı şirketlerin dış ticaret yapabilmelerine 2005 yılından beri hak tanınmakta. Otomotiv satış ve dağıtım sektörü de yavaş yavaş dışa açıldı ve büyüdü. Çin Hükümeti, yabancı sermayeli; banka haricindeki finansal kuruluşların otomotiv sanayinin hizmet kısmında çalışmasına artık izin vermektedir. Ayrıca yabancı sermayeli sigorta şirketleri de otomotiv ticari nakli, taşınması,tamiri gibi alanlarda çalışabilmektedirler.

7 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Serbest bir pazar Yerli marka otomobil satışına ilişkin yönetmelikler yürürlüğe girdi. Çin Hükümeti,1 Nisan 2005’te yerli marka otomobil satış ve satış sonrası hizmetler ile ilgili yönetmelikleri uygulamaya koymuştur. Bu doğrultuda, bu tarihten itibaren, yerli marka otomobillerin satış ve satış sonrası hizmetlerini sadece otomobil üreticileri ya da onların distribütörleri tarafından lisans alan firmalar yapabileceklerdir. Yabancı şirketler de Çin’li şirketlerle aynı avantajlara sahiptirler. 2006 yılında Ticaret Bakanlığı ve Milli Gelişme ve Reform Komisyonu tarafından yayımlanan, otomotiv ve otomotiv yedek parça ihracatı yapan en büyük 160 ihracatçı firma listesinde, 61 yabancı sermayeli şirket bulunmaktaydı. Bu rakam %39’a karşılık gelmektedir. Bu 61 şirketin 5 tanesi ise %100 yabancı sermayeli şirketti.

8 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Dünyanın tanınan bir çok otomotiv üreticisi Çin’de ortaklıklar kurdular ve büyük başarılara imza attılar. Honda Fiat Toyota Ford General Motors Nissan Çin Pazarı Mercedes-Benz Volkswagen PSA Peugeot Citroën Hyundai Daimler-Chrysler Renault BMW Mitsubishi

9 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
一个开放的市场 Çin Otomobil ve Otomotiv Yan Sanayi Pazarının Özellikleri Hızla büyüyen bir pazar Çin Halk Cumhuriyet’inin kurulduğu 1949 yılından başlayarak bu güne değin; nispeten olgun bir otomotiv üretim ağı oluşturuldu. Otomobil üretim ve satış hacmi yıllık % 26’lik büyüme oranıyla 2008’de 934 milyon parçayı aştı. Çin, artık dünyadaki 3. en büyük otomobil üretim merkezi, 2. en büyük otomotiv tüketim merkezi ve en büyük otomotiv pazarıdır.

10 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Hızla büyüyen bir pazar Çin, dünyanın en büyük 3. ekonomisi ve en büyük 2. ticaret hacmine sahip ülkesidir. Çin , 2003’ten 2008’ya kadar yıllık % 10.7 GYH büyüme oranını sabit olarak sürdürebilmiştir. 2008’de ise GYH %9’lük bir artış göstermiştir. Bu rakamın dünya ortalaması % 4.2’dir. Çin, şu anda dünyadaki en hızlı büyüyen ekonomilerden biridir. 10.9 4.2 0% 2% 4% 6% 8% 10% 12% China Dünya Ortalaması

11 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Hızla büyüyen bir pazar 2008’de Çin’in GYH’sı 5.7 trilyon dolara ulaşmıştır. Bu rakam, dünya ticaret hacminin %11’una denktir. Çin’in toplam ticaret hacmi 2002 yılında, milyon Amerikan Doları iken, 2008 yılında 2.34 trilyon Amerikan Dolarına yükselmiştir Bu yıllık ortalama %30.6’lik bir artış oranını yansıtmaktadır. Dış ticaret hacminin artış hızı açısından Çin, dünyadaki en güçlü beş ülke içinde 3.sıradadır. Çin’e yapılan direk yabancı yatırım (FDI) miktarı 2008 yılında, USD 82.7 milyar amerikan dolarıdır. Bu rakam, bir önceki yıla göre artışın % 8.8 olduğunu göstermektedir. Çin, son on yıl içinde yabancı sermaye girişi açısından dünyadaki birinci ülkedir. No.3 rank No.5 2002 2008 $2.17trillion İthalat ve İhracat Hacmi $620.7billion

12 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Hızla büyüyen bir pazar 2008’de Çin otomobil endüstrisinin katma değeri , yıllık %35’lük büyüme ile 49.6 milyar Amerikan Doları’na ulaşmıştır. Bu, ülkenin toplam milli sanayi katma değerinin %4.3’sine karşılık gelmektedir.

13 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Çin Otomobil ve Otomotiv Yan Sanayi Pazarının Özellikler Kazan-Kazan türü bir pazar Çin’in hızla gelişen otomobil ve oto parçaları pazarı, hem Çin’li hem de yabancı otomobil üreticisi firmalar için çok ciddi bir rekabet platformudur ve çok önemli olanaklar ve kazançlar sunabilir. Otomotiv endüstrisi, yabancı yatırımcılara açılan Çin’deki ilk endüstrilerin biridir. Yabancı firmalarla ortaklıklar kurulması, yabancı sermayeden yararlanılması ve işbirliği yapılması, ihracatın ciddi şekilde artması ile Çin’in yerli otomotiv ürünlerinin yapısı, otomotiv sanayinin üretim becerileri ve yönetim seviyesi uluslararası standartlara getirilmiştir. Aynı zamanda çokuluslu şirketlerin kendileri de hızlı gelişmeyi yakalamışlar ve takip eden slaytlarda belirtilen şekilde büyük kazançlar elde edilmiştir.

14 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Kazan-Kazan türü bir pazar * Çin Otomotiv Pazarı Yabancı Firmalar Çin otomotiv pazarında yabancı şirket ve yabancı markaların payı %68’i geçti ve bu yabancı markalar Çin’de çok ilgi görmekte. 68%

15 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Kazan-Kazan türü bir pazar * Çin Oto Yedek Parça Pazarı Yabancı Firmalar 62% Çin’de Oto yedek parça sektöründe yabancıların payı %62’ı geçmiş durumdadır.

16 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Çin’in oto yedek parça ihracat hacmi 2008 yılında milyar dolara ulaştı. Bu geçen yıla göre %30’luk bir artışı işaret etmektedir. İhracatın %60’ı Çin’de üretim yapan yabancı firmaların mallarıdır. 2008’de Dünya otomobil devleri 50 milyar dolarlık oto yedek parçası aldı. Bu miktarın %68’ini Çin malları oluşturuyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde, Çin otomobil ve otomobil yedek parça ihracat hacminin, dünyada bu sektörde yapılacak ihracat hacminin %10’una denk düşeceği tahmin ediliyor. Çin otomotiv sanayi gelişmekte olan diğer tüm ülkelerin otomotiv sanayisini geride bırakmıştır. Çin’deki bu otomobil endüstrisinin bu tamamlayıcı özelliğinin dünyada bir örneği daha yoktur.

17 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Kazan-Kazan Türü Pazar Sonuç olarak, Çin sanayi ile işbirliği yaparak büyümeyi hedefleyen ve uygulamaya koyan yabancı firmalar için durum kazan ve kazan şeklindedir. Uluslararası şirketler güç kazanırken, Çin’li şirketler de gelişimlerini ilerletmektedirler. Dolayısı ile her iki tarafında kazandığı bir ilişki söz konusudur. Bu sebeple Çin her zaman yabancı yatırımcıyı davet etmektedir, yabancı yatırımı desteklemektedir.

18 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Çin Otomobil ve Otomotiv Yan Sanayi Pazarının Özellikleri Gelişmekte olan bir pazar Çin otomotiv sanayinin toplam hacmi açısından durum değerlendirildiğinde; Çin’in gelişmiş ülkeler ile aynı düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak sanayinin yapısı gibi diğer unsurlar da değerlendirmeye sokulduğunda Çin otomotiv sanayinin halen gelişmekte olan bir sanayi olduğunu görmek mümkündür. Çin otomotiv pazarı ise, aslında farklı özellikte (yeni gelişen, gelişmekte olan ve gelişmiş) olan üç pazar türünün kombinasyonudur. Bu denli büyük ve farklı özellikleri olan bir pazar çok uluslu firmalara inanılmaz olanaklar sağlayabilmektedir.

19 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Gelişmekte Olan Bir Pazar Gelişmekte olan tüm pazarlarda, uzun vadede otomotiv satışları artar. Bu Çin için de geçerlidir. Çin otomotiv sanayi açısından serbest bir pazardır, gümrük vergileri çok düşüktür. Çin’de kaliteli ve ucuz işgücü olanağı mevcuttur. Çin, özellikle teknik personel açısından büyük bir şanstır. Dünya otomotiv pazarında rekabet edebilmenin en önemli unsurlarından biri düşük üretim maliyetidir. İşte büyük uluslararası firmaların Çin’i seçmesinin en büyük nedenlerinden biri de budur. Gelişmekte olan Çin pazarı, doymuş ve karlılığı giderek azalan Kuzey Amerika ve Avrupa pazarları ile karşılaştırıldığında; tüm otomotiv sektörü üreticilerine büyük olanaklar sağlayabileceği görülecektir.

20 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Çin Otomobil ve Otomotiv Yan Sanayi Pazarının Özellikleri Potansiyeli büyük bir pazar Uluslararası rekabet teorileri göz önüne alındığında, Çin’deki otomotiv firmalarının sürdürülebilir bir büyüme için her türlü imkana sahip oldukları görülür. Büyüme için gereklilikler talep, üretim elemanları, bağlantılı sanayilerin var olması, rekabet koşullarının var olması ve devlet desteğidir ki; bu şartların hepsi Çin’de mevcuttur.

21 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Büyük potansiyel pazar Çin’de otomobile talep hızla artıyor Çin ekonomisinin hızlı büyümesi ile, kentleşme ve yaşam standartları artarken, otomobile olan talep de günbegün artmaktadır yılının sonu itibari ile, Çin’de 160 milyon adet araç vardır. Dünyadaki araç sayısı ise 850 milyon adettir. Dünyadaki tüm araçların %80’i otomobil iken, Çin’de sadece %40’ı otomobildir. Çin’deki ailelerin sadece %3’ünün otomobili vardır sonunda Çin’de özel otomobil sayısının 80 milyona çıkacağı belirtilmektedir. Böyle olsa dahi Çin’de 100 kişiye düşen otomobil sayısı, Amerika’da 1925 yılında 100 kişiye, İngiltere’de ise 1950 yılında 100 kişiye düşen araba sayısına eşittir.

22 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Potansiyeli büyük pazar Çin’de otomotiv sanayinin bu gün geldiği nokta;bu sanayideki bağımsız keşiflere bir temel oluşturmaktadır. Çin’in bağımsız araştırma geliştirme çalışmaları yapabilme, teknolojik buluşlar yapabilme kapasitesi her geçen gün artmaktadır. Çin’de üretilen mekanik ve elektronik ürünler uluslararası ileri teknoloji standartlarına çok yakındır. Çin aynı zamanda üretim sürecinde enerji tasarrufu, çevre korunması ve gerekli güvenlik koşullarının sağlanması konularında da büyük ilerleme kaydetmiştir. Yeni enerji kaynakları ile çalışan taşıtlar üretme konusunda da Çin’de kayda değer gelişmeler olmuştur. Günümüzde dünya uluslar arası ticaret hacminin %10’unu otomotiv sektöründeki uluslararası ticaret oluşturmaktadır. Buna karşın, bu %10’luk oran içinde Çin’in payı sadece %1.5’dir yılında, Çin otomotiv sanayisinin satış hacmi 800milyar RMB’dir ve bu rakamın da 50milyar doları ihracata aittir.

23 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Çin Hükümeti neden CIAPE’yi düzenliyor? 2 Çin Dünya Ticaret Örgütü’ne dahil olduğu tarihten itibaren (9 yıl önce) otomotiv sanayinde ciddi gelişme kaydetti.Özellikle otomotiv yedek parça sanayinde Çin’in dünyada çok önemli bir rolü vardır. Çin Hükümeti bu gelişmiş sanayideki Çinli ve uluslararası firmaları biraraya getirecek bir platformun gerekliliğinin farkına vardı ve CIAPE’yi düzenlemeye karar verdi. Yılda bir kere düzenlenmekte olan CIAPE, hem Çin’li hem de yabancı yedek parça firmalarının, kendilerini gösterebilecekleri, ticaret yapabilecekleri, teknoloji ve bilgi paylaşımı gerçekleştirebilecekleri bir platformdur. CIAPE çok uluslu firmalar arasındaki iletişimi kuvvetlendirecektir, Çin’in ticaret dengesini düzenleyecektir ve fikri mülkiyet haklarının korunmasını destekleyecektir.

24 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Neden CIAPE’ye katılmalısınız? 3 Milli ve Uluslararası Katılım Platformu Tek sektöre odaklı emsalsiz fuar Kapsamlı Şovlar Çok farklı ölçeklerde firma katılımları Katılan Çin’li firmaların bir takım standartlara sahip olma zorunluluğu var Organizasyon komitesinde Çin Merkezi yönetiminden, Çin Yerel Yönetimlerinden ve tüm dünyadaki Çin Büyükelçilikleri ve Konsolosluklarından temsilciler bulunmaktadır. Çin’de üretilen ve Çin markaları taşıyan ürünler de görücüye çıkacaktır.

25 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Yerel ve Uluslararası Platform CIAPE Çin Hükümeti (Çin Ticaret Bakanlığı) tarafından düzenlenmektedir. Yerel hükümetler de organizasyon komitesine dahil edilmektedir. Çin otomotiv sanayisinin dünya sanayisi ile entegrasyonunu tanıtmak isteyen hem merkezi hem de yerel Çin yönetimleri, fuar boyunca katılımcılara ve ziyaretçilere her imkanı sağlamaktadırlar. Her türlü iş toplantıları ve fabrika ziyaretleri kolaylıkla organize edilebilmektedir.

26 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Uluslararası Katılım CIAPE uluslararası katılımın yoğun olduğu bir etkinliktir. Dünyanın birçok ülkesinden otomotiv sanayi ile ilgili dernekler bu etkinliği desteklemekteler ve çoğu bizzat planlama aşamasından itibaren aktif olarak dahil olmaktadırlar. Seçkin bir topluluk Dünyanın en önde gelen oto yan sanayi firmaları ve dünyanın en önemli 9 otomotiv üreticisi firması CIAPE’nin co-organizatörleri arasındadır ve CIAPE’de düzenlenen etkinliklere bizzat dahil olmuşlardır.

27 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Uluslararası Katılım Geniş Uluslararası Etki Dünyanın birçok ülkesindeki 150 Çin Büyükelçiliği ve Konsolosluları, Çin’de bulunan 100’ün üzerinde büyükelçilik ve konsolosluk CIAPE’nin tanıtımına destek verdiler. 113’ün üzerinde ülke ve bölgeden katılım CIAPE 2009’u 115 ülkeden ’in üzerinde ziyaretçinin takip edeceği tahmin ediliyor.

28 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Emsalsiz İhtisas Fuarı CIAPE sadece otomotiv yedek parça sektörüne yönelik profosyonel bir platformdur. Auto China fuarı ile karıştırılmamalıdır. Çünkü bu fuar, sadece araçlara,genelde de otomobillere odaklanmıştır. Oysa CIAPE’de yedek parça üreticileri, otomobil üreticileri yanında destekleyici bir rol üstlenmemektedirler. Tam tersine, CIAPE’nin asıl yıldızları yedek parça üreticileridir.

29 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Emsalsiz İhtisas Fuarı CIAPE küresel otomotiv sanayinin en son yönelişlerini gözler önüne serer, ileri düzey üretim elemanlarını ve teknolojilerini, yeni araştırma- geliştirme tekniklerini, çevre koruma, üretirken zarar vermeme formüllerini tanıtır. Bunun yanında otomotiv üretiminde en son yönetimsel stratejileri de sergiler: Küresel satınalma ve modülarize tedarik metodu. İleri düzey üretim teknikleri: Yalın üretim ve sıfır stok gibi.

30 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Fuarın Özellikleri CIAPE’de hem Çin’li hem de yabancı otomotiv yedek parça sanayicileri ve araba üreticileri en son ürünlerini sergilerler. CIAPE otomotiv yedek parça sektöründeki ticareti, ithalatı ve ihracatı, yeni pazarların gelişimini ve bu sektörde Çin’de ve Çin dışında yapılacak yatırımları destekler. Fuara katılan tüm yedek parça üreticileri gerekli tanıtımı yapabilmek için tüm ürün gamları ile fuara katılırlar. CIAPE 2009 çerçevesinde forumlar, seminerler yapılmaktadır. TUCEM, katılımcılar için birebir iş görüşme toplantıları düzenleyecektir.

31 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Fuarın Özellikleri Geniş Katılımcı Yelpazesi Fuar ziyaretçileri dünyanın en önemli yedek parça üreticileri ile doğrudan temas kurabilir ve tedarik kaynaklarını genişletebilirler. Tayvan dahil olmak üzere otomotiv yan sanayi üretimi yapılan Çin’in tüm bölgelerindeki firmaların ürünlerini bulmak mümkündür. CIAPE, Çin’in ve dünyanın otomotiv sanayindeki tüm gelişmelerini yansıtmaktadır.

32 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Fuarın Özellikleri Alım yapmak isteyen firmalar dünyanın önemli tedarikçilerine ulaşabileceklerdir. Taiwan’ın da dahil olduğu Çin’in 30 farklı eyaletinden oto yedek parça sektöründe faaliyet gösteren firmalar katılacaktır. Kapsamlı Bir Vitrin CIAPE, Çin oto yedek parça sanayisini ve bu sanayinin gelişme eğilimlerini detaylı olarak yansıtır, tüm ürünlerin kalitesi ve fiatları ve detaylı özellikleri tanıtılır.

33 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Katılımcı Firmalar İçin Gerekli Olan Standartlar CIAPE çok üst düzey bir uluslararası platformdur.Çin Ticaret Bakanlığı, 6 Nisan 2007 tarihinde bir sirküler yayınlayarak CIAPE’ye katılabilecek Çinli firmaların sahip olması gereken standartları belirledi: Her katılan kurumun mutlaka yasal bir temsilcisi fuar da bulunmalıdır. Yıllık ülke içi satış hacmi en az 10 milyon RMB yada yıllık ihracat hacmi en az 1 milyon dolar olan firmalar CIAPE’ye katılabilmektedir. Ticari dolandırıcılık, mülkiyet haklarının ihlali gibi suç geçmişi olan firmalar fuara katılamamaktadır.

34 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Çin Oto Yedek Parça Sanayisi Rehberi CIAPE 2008 organizasyonu ile bağlantılı olarak, bir de Çin Oto Yedekparça firmaları rehberi yayınlanacaktır. Bu fura katılan Çin’in tüm eyaletlerinin belediye ticaret birimleri, kendi eyaletlerindeki oto yedek parça firmalarını bir süzgeçten geçirerek hangi firmaların bu rehbere girmeye hak kazanacağına, ciddi bir seçim süreci sonunda karar vermişlerdir.

35 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Çin’in yerel yönetimleri de fuarda temsil ediliyor CIAPE 2008 dahilinde, Çin’in otomotiv yan sanayi üretiminde gelişmiş bölgelerinin yerel yönetimleri stantlar kuracaklar, kendi bölgelerindeki otomotiv sanayini tanıtıp, kendi bölgelerinin ekonomik özelliklerini, yatırım olanaklarını,sanayi altyapısını sergileyeceklerdir. Bu sayede CIAPE’yi ziyaret eden firmalar, Çin gibi çok büyük bir ülkenin otomotiv yedek parça sanayini, seyahat etme gerekliliği olmadan, bölge bölge öğrenebileceklerdir.

36 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Çin Markalı Otomobiller Sergilenecek Özellikle uluslararası ziyaretçilerin ve katılımcıların yoğun talebi üzerine, CIAPE 2009’de otomotiv yedek parçaların yanı sıra Çin markalı otomobiller de sergilenecektir.

37 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
4 CIAPE 2008’e bakış CIAPE 2008’ye fuar katılımcısı, 2,405 stant ve toplam 70,000 metre kare alanda katıldı. Fuarı, 113 farklı ülkeden 50,100 kişi ziyaret etmiştir. CIAPE 2008’de 400 kişinin katıldığı bir zirve düzenlenirken, 200 kişinin katıldığı “Uluslararası Teknoloji Gelişimi Forumu”, 500 kişinin katıldığı “Uluslararası Küresel Ticaret Forumu” ve otomotiv yedek parça sanayine ilişkin 9 farklı seminer ve eşleştirme çalışmaları düzenlenmiştir.

38 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
4 CIAPE 2008’e bakış CIAPE 2008 hem Çin medyasının hem de uluslararası medyanın büyük önem vererek takip ettiği bir etkinlik olmuştur. Katılımcıların çoğu etkinliğin benzersiz olduğunu ve dünya çapındaki tedarikçilerle ve ithalatçılarla temasa geçebilmek için çok önemli bir düzlem oluşturduğunu belirtmişlerdir. CIAPE 2008 Çin Hükümeti tarafından organize edilen bir uluslararası ihtisas platformu olarak kabul görmüş ve büyük başarı kazanmıştır.

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48 Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı (CIAPE)
Fuar Tarihleri: Eylül 2009 Yer: Yeni Çin Uluslararası Fuar Merkezi, Pekin, Ç.H.C Toplam Alan: 70,000 metre kare Katılımcı Sayısı: 2,500 Ziyaretçi Sayısı: 120 ülkeden 60,000 kişi

49 CIAPE Teşekkür Ederiz!


"Çin Uluslararası Otomotiv Yedek Parça Fuarı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları