Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI"— Sunum transkripti:

1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Ağ ve Sistem Yönetimi Şube Müdürlüğü LYNC altyapısı Salih ERTUĞRUL Sistem Yöneticisi

2 İçerik Lync nedir? OCS ile Lync arasındaki farklar.
Lync kullanmadaki avantajlar. Lync’in sağladığı kolaylıklar. Lync 2013 ayarlamaları. Akıllı telefonlar ve Lync 2013 Lync ile toplantı yapma. Lync 2013 Uygulama.

3 Lync Nedir? Microsoft Lync Server, sesli iletişimi, anlık mesajlaşma (IM), sesli - görüntülü iletişimi ve çevrimiçi konferansları daha zengin bir hale getiren tek bir ara yüz sunar. Lync, çalıştığınız kişilerle aranızdaki sanal bağlantıdır. İster anlık mesajlaşmayla, ister sesli ve görüntülü görüşerek, ister web konferansıyla üzerinden iletişimin her yöntemi Lync ile mümkündür. videosu Lync ile neler yapabileceğimizi göstermektedir.

4 Lync Kullanmadaki avantajlar.
1-Maliyetleri düşürme -         Mesajlaşma maliyetlerini düşürme -         Seyahat masraflarını azaltma -         Telefon ve sesli konferans masraflarını düşürme -         Emlak ve tesis masraflarını azaltma -         İletişim Sistemleri Giderlerini azaltma 2-İş Sonuçlarını İyileştirme -         Birey ve ekip üretkenliğini geliştirme -         Projeleri daha hızlı tamamlama -         Hizmet döngüsünü kısaltma -         Talep ve sorunlarını daha hızlı çözme

5 Lync Kullanmadaki avantajlar.
Temel Avantajlar 1- Kullanım kolaylığı ve microsoft office hızlı adaptasyon 2- İletişimin birleşmesiyle azalan masraflar 3- Diğer sistemlerle birlikte çalışabilme olanaklarıyla kolaylaşan yaygınlaştırma ve geçiş Temel Özellikler 1- Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi 2- Sesli,görüntülü konferans ve web konferansı 3- Kurumsal ses ve telefon altyapısı

6 Lync’in sağladığı kolaylıklar.
Sağladığı Kolaylıklar -          Lync ile kullanıcıların durum ve yer bilgilerini görebiliriz.. -          Contact card ile kullanıcının bütün iletişim bilgilerini görebiliriz. -          Her kullanıcı hangi iletişim bilgilerini kimlerle paylaşabileceğini seçebilmektedir. -          Anlık mesajlaşmalar sürekli loglanmakta, ve trafik https üzerinden yapılmaktadır. -          İletişim geçmişi görüntülenebilip, kalındığı yerden devam edebilmektedir. -          Var olan santrallerle entegre edilebilmekte, sıfırdan Lync için santral kurulabilmektedir. -          Sesli e-posta alıp – gönderebiliyoruz. -          Çağrı iletme imkanımız bulunmaktadır. Cep telefonumuza gelen bir çağrıyı lync aramasına yönlendirebiliyoruz. Aynı şekilde lync aramalarını cep telefonuma yönlendirebiliyoruz. -          Gelen bir çağrıyı birisini davet ederek konferans araması haline getirebiliyoruz.

7 Lync’in sağladığı kolaylıklar.
Lync üzerinden HD standart ile görüntülü konuşma yapabiliyoruz. -          Görüntülü konuşma sırasında bir powerpoint sunumunu lync üzerinden katılımcılarla paylaşıp bu görüşmeyi canlı konferans haline getirebilmekteyiz. -          Konferans sırasında katılımcılara yetkiler verip sunumu yönetmesine izin verebilmekteyiz. -          Sürükle – bırak yöntemi ile konferansa istediğimiz kişileri dahil edebiliyoruz. -          Konferansı kayıt edebiliyoruz. Kayıtları sharepoint, file server da yayınlayabiliyoruz. -          Konferans sırasında beyaz tahta uygulaması ile katılımcılar istediği şekilde fikirlerini paylaşabilmektedir. -          Konferans sırasında anket uygulaması oluşturup sonuçlarını alabiliyoruz. -          Kurum isterse Lync ile Windows Live Messenger,Gtalk gibi programlarla entegre edebilir. -          İki farklı kurumun Lync e sahip olduğunu düşünürsek aynı ortamdaymış gibi Lync kullanabiliyorlar. -          Oluşturduğunuz toplantılara-konferanslara istenilirse dışarıdan bir katılımcı katılabilmektedir.

8 Lync 2013 ayarlamaları. Lync 2013 programını ftp://ftp.ormansu.gov.tr/BID/LisansliProgramlar/LYNC2013/ adresinden indirebilirsiniz. BT Sorumluları öncelikle bulundukları bölge veya ilde lokal bir bilgisayara bu dosyayı çekip oradan diğer bilgisayarlara kurulum yapacaklardır. Bilgisayarınızın sahip olduğu işletim sistemi versiyonuna göre kurulum yapılmalıdır.

9 Kurulum yaptıktan sonra ayarlamalara geçebiliriz.
Lync 2013 ayarlamaları. Kurulum yaptıktan sonra ayarlamalara geçebiliriz.

10 Lync 2013 ayarlamaları. Sağ üst tarafta bulunan seçenekler kısmından,araçlar,seçenekler takip edilerek

11 Genel ayarlar penceresine ulaşılır.
Lync 2013 ayarlamaları. Genel ayarlar penceresine ulaşılır.

12 Lync seçeneklerinden en önemli kısımlardan birisi Arama İletmedir.
Lync 2013 ayarlamaları. Lync seçeneklerinden en önemli kısımlardan birisi Arama İletmedir.

13 Akıllı telefonlar ve Lync 2013
Gerek lync 2010 ve gerekse de lync 2013 client uygulamalarının IOS ve Android uygulamaları vardır. Bu uygulamalar cep telefonlarına yüklendiğinde kişiler cep telefonları arasında sesli,görüntülü ve mesajlı iletişime geçebilirler. Santral entegrasyonu yapılan ortamlarda kişiler ortamdaki masa telefonlarına gelen aramaları cep telefonlarından yanıtlayabilirler. Cep telefonlarındaki Lync uygulaması açık olduğu sürece iş yerlerindeki bütün aramalarını cepten cevaplayabilirler. Cep telefonundaki lync uygulamasından Bakanlık merkezdeki birisinin masa telefonunu arayabilmek için 4 haneli telefonun numarasının çevrilmesi yeterlidir. Örneğin 5000

14 Akıllı telefonlar ve Lync 2013
Lync ekranında telefon sekmesinde bakanlıkta yada santral ektegrasyonu yapılmış başka bir yerdeki kişi numarası çevrilerek aranabilir.

15 Lync ile toplantı yapma. .
Aynı şekilde kontak listesindeki bir kişi direk olarak sesli ve görüntülü görüşme yapılmak üzere aranabilir.

16 Lync ile toplantı yapma. .
Lync 2013 to Lync2013 aramalarda sesli ve görüntülü görüşülebilir istenirse mail ile istenilen kişilerde görüşmeye katılabilirler.

17 Lync ile toplantı yapma.
Görüşmelerin yapılabilmesi için her iki bilgisayarda da ses kartı, mikrofon ve kamera sisteminin olması gereklidir. Lync 2013 ile toplantı da yapılabilir. Bunun için Microsoft Outlook’tan yeni öğeler kısmından Lync Toplantı seçilerek devam edilir.

18 Lync ile toplantı yapma.
Lync Toplantı seçeneğinden devam edildiğinde kime toplantı isteği göndermek istediğimiz, hangi saatler için istediğimiz şeklinde bilgiler sorulur. Gönderilen toplantı isteğinde kişiye bir mail gider. Mailde toplantının olduğu odaya yönlendirilen bir link bulunur.

19 Lync ile toplantı yapma.
Toplantı yapılmak üzere kişiye gönderilen maildeki linki tıklayan kişinin bilgisayarında eğer daha önceden kurulu Lync 2013 varsa direk olarak açılıp ilgili toplantı salonuna bağlanılır. Toplantı salonuna bağlanmadan önce lobiye giriş yapılarak toplantı isteğini gönderen kişinin toplantı odasına kabul etmesi beklenir. Eğer toplantı isteği organizasyon dışında bir kişiye gönderilmiş ise ve kişinin bilgisayarında Lync yüklü değilse toplantı linki tıklandığında bilgisayarına yaklaşık 7 mb’lık bir program yüklenerek toplantı için gerekli ortam oluşturulur.

20 Lync Uygulaması Bu uygulamada cep telefonu ile, masa üstünde bulunan Lync Client’larının öncelikle sesli ve görüntülü konuşma yapması sağlacak, Masa üstünden gönderilecek toplantı isteği ile masaüstü ve cep telefonu arasında toplantı katılımı sağlanacaktır.

21 Soru ve Cevaplar Teşekkür Ederim.


"ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları