Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilim ve Teknoloji haftası

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilim ve Teknoloji haftası"— Sunum transkripti:

1 Bilim ve Teknoloji haftası
Bilimin Görüldüğü Alanlar Bilim Toplumu Teknoloji Özlü Sözler Bilim ve Teknoloji Haftası

2 Bilim Bilim, dış dünyaya, nesnel gerçekliğe ve bu gerçeklikte yer alan olgulara ilişkin tarafsız gözlem ve sistematik; deneye dayalı zihinsel etkinliklerin ortak adıdır.

3 İnsanoğlu, tarihin çok eski dönemlerinden beri doğaya egemen olmak istemiştir. Bu nedenle, insan var oluşundan beri doğayla savaşmaktadır. Gök gürlemesi, şimşek çakması, ay ya da güneşin tutulması, hastalıklar, afetler, vb. doğa olayları insanın ilgisini çekmiş; kimi zaman da onu korkutmuştur. Öte yandan, yaşamını sürdürebilmek için korkusunu yenmeye çalışan insan, doğa olayını bilmek ve ona egemen olmak zorunda olduğunu kavramıştır.

4 Bilimin Görüldüğü Alanlar
Bilim, insanlık tarihi boyunca, kuruluşu, işlevleri ve içeriği yönünden birçok değişim geçirmiş, toplumdaki öteki kurumlarla olan ilişkisinde sayısız başkalaşımlar göstermiştir. Bu nedenle, bilimin ortaklık ve süreklilik gösteren ve bugünkü bilgi birikimini sağlayan niteliği daha çok doğa bilimlerinde kendini göstermiştir. Bunun dışında, insan davranışlarını topmsal ve kültürel anlamda inceleyen bilim dallarıysa toplum bilimleri olarak adlandırılır.  Bilimin konusu, insanla ve çevresiyle ilgili olan her tür olaydır. Kısaca: insanoğlu, bu olayları bilmek ve bunları kendi yararına yönlendirmek için varoluşundan beri bitmek tükenmek bilmeyen bir tutkuyla çalışmakdır.

5 Bilimin konusu, insanla ve çevresiyle ilgili olan her tür olaydır
Bilimin konusu, insanla ve çevresiyle ilgili olan her tür olaydır. Kısaca: insanoğlu, bu olayları bilmek ve bunları kendi yararına yönlendirmek için varoluşundan beri bitmek tükenmek bilmeyen bir tutkuyla çalışmakdır.

6 Bilim Toplumu Bilime ve bilgiye önem veren bilimsel verileri ve teknolojiyi hayatında kullanabilen toplumlara bilgi toplumu adı verilir.

7 Teknoloji Teknoloji, herhangi bir endüstri dalıyla ilgili tasarım ve yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgiler bütünüdür. Teknoloji terimi Yunanca "sanat" ya da "beceri" anlamına gelen "tekhne" ve "çalışma alanı" anlamına gelen "logia" sözcüklerinden türemiştir.

8 ÖZLÜ SÖZLER - Bilenle bilmeyen bir olmaz.  - Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.  - Ha okulsuz köy, ha susuz çeşme.  - Kalem kılıçtan keskindir.  - Dünya bir okuldur. Doğumdan ölüme durmadan öğrenelim. 

9 Bilim ve Teknoloji Haftası
Bilim ve teknoloji haftasının kutlanmasındaki amaç, Türkiye’de bilgi toplumu yaratmaktır. Öğrencilerin bilme, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, bilhassa bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmaktır.

10 Bu amaçları gerçekleştirirken okullarda hafta süresince bilginin, bilimin insan hayatına katkılarını anlatan konferanslar verilir. Yazılar okunur. Film ve slayt gösterileri yapılır. Teknoloji kullanımının bilgi edinmedeki yardımları anlatılır. Teknolojideki yenilikler tanıtılır. Özellikle öğrencilere teknolojiden nasıl yararlanabilecekleri anlatılır. Teknolojinin eğitime, bilime katkıları ve bilgiye ulaşmada sağladığı yararlar uygulamalı olarak öğrencilere gösterilir. Varsa, yakın çevredeki teknoloji fuarı, bilim merkezi vb. yerler gezilir.

11 Hazırlayanlar-Bilgiler
Büşra Güleçer 8/B


"Bilim ve Teknoloji haftası" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları