Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SORULAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SORULAR."— Sunum transkripti:

1 SORULAR

2 1-) Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerinde bulunan Keçiören Vergi Dairesi Müdürlüğünde görevli memur A hastalığı sebebiyle 20 gün istirahat raporu almış olup raporunu Büyükşehir Belediye sınırları içerinde bulunan Gölbaşı ilçesindeki ikametinde geçirmektedir. Bu sırada hakkında yapılan inceleme raporuna istinaden ataması Kırıkkale ili Kaletepe Vergi Dairesi müdürlüğüne yapılmıştır. Atama emrinin kendisine tebliği için Vergi Dairesinde görevli memur B görevlendirilmiş olup, Memur B saat 9.30’da görev yerinden ayrılarak memur A’nın adresinde tebligatı yapmış ve saat 14.00’de dairesine dönmüştür Sayılı Harcırah Kanununa göre Memur B’ye yapılacak ödeme aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?   A) 1/3 gündelik ve ödediği gerçek yol masrafı ödenir, B) 2/3 gündelik ve ödediği gerçek yol masrafı ödenir, C) Memuriyet mahalli içerisinde olduğu için hiçbir şey ödenmez D) Ankara Kırıkkale arası sürekli görev yolluğu ödenir E) Gündelik ödenmez sadece mutat taşıt ücreti yol masrafı olarak ödenir.

3 1-) Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerinde bulunan Keçiören Vergi Dairesi Müdürlüğünde görevli memur A hastalığı sebebiyle 20 gün istirahat raporu almış olup raporunu Büyükşehir Belediye sınırları içerinde bulunan Gölbaşı ilçesindeki ikametinde geçirmektedir. Bu sırada hakkında yapılan inceleme raporuna istinaden ataması Kırıkkale ili Kaletepe Vergi Dairesi müdürlüğüne yapılmıştır. Atama emrinin kendisine tebliği için Vergi Dairesinde görevli memur B görevlendirilmiş olup, Memur B saat 9.30’da görev yerinden ayrılarak memur A’nın adresinde tebligatı yapmış ve saat 14.00’de dairesine dönmüştür Sayılı Harcırah Kanununa göre Memur B’ye yapılacak ödeme aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?   A) 1/3 gündelik ve ödediği gerçek yol masrafı ödenir, B) 2/3 gündelik ve ödediği gerçek yol masrafı ödenir, C) Memuriyet mahalli içerisinde olduğu için hiçbir şey ödenmez D) Ankara Kırıkkale arası sürekli görev yolluğu ödenir E) Gündelik ödenmez sadece mutat taşıt ücreti yol masrafı olarak ödenir.

4 2-) Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğünde görevli Memur X temmuz 2010 ayında 30 gün yıllık izne ayrılmış ve iznini Antalya ili Alanya ilçesinde geçirmek üzere özel otomobili ile Alanya’ya gitmiştir. Alanya’da özel otomobili ile bir yayaya çarparak yaralanmasına neden olmuştur. Kaza ile ilgili olarak hakkında dava açılmış olup memur X tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılarak izin bitimi görevine dönmüştür. Şubat 2011 ayında davayla ilgili olarak kendisine tebligat gelmiş ve memur X mahkeme gününde duruşmada olabilmek için tarihinde görev yerinden ayrılarak Alanya’ya gitmiştir tarihinde duruşmaya katılmış ve memur X suçsuz bulunarak beraat etmiştir tarihinde de görevine başlamıştır Sayılı Harcırah Kanununa göre Memur X’e yapılacak ödeme aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?   A) 2 gün gündelik ve mutat taşıt ücreti yol masrafı olarak ödenir. B) 2 gün gündelik, mutat taşıt ücreti yol masrafı olarak ve yatacak yer temini için ödediği tutar belge bedelini aşmamak üzere 2 gündeliğine kadar olan kısmı ayrıca ödenir. C) Gündelik ödenmez, sadece mutat taşıt ücreti yol masrafı olarak ödenir. D) Hiçbir şey ödenmez. E) 2 gün gündelik ve yatacak yer için ödediği tutar belge bedelini aşmamak üzere 2 gündeliğine kadar olan kısmı ayrıca ödenir. .

5 2-) Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğünde görevli Memur X temmuz 2010 ayında 30 gün yıllık izne ayrılmış ve iznini Antalya ili Alanya ilçesinde geçirmek üzere özel otomobili ile Alanya’ya gitmiştir. Alanya’da özel otomobili ile bir yayaya çarparak yaralanmasına neden olmuştur. Kaza ile ilgili olarak hakkında dava açılmış olup memur X tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılarak izin bitimi görevine dönmüştür. Şubat 2011 ayında davayla ilgili olarak kendisine tebligat gelmiş ve memur X mahkeme gününde duruşmada olabilmek için tarihinde görev yerinden ayrılarak Alanya’ya gitmiştir tarihinde duruşmaya katılmış ve memur X suçsuz bulunarak beraat etmiştir tarihinde de görevine başlamıştır Sayılı Harcırah Kanununa göre Memur X’e yapılacak ödeme aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?   A) 2 gün gündelik ve yol masrafı olarak ödenir. B) 2 gün gündelik, yol masrafı ve yatacak yer temini için ödediği tutar belge bedelini aşmamak üzere 2 gündeliğine kadar olan kısmı ayrıca ödenir. C) Gündelik ödenmez, sadece mutat taşıt ücreti yol masrafı olarak ödenir. D) Hiçbir şey ödenmez. E) 2 gün gündelik ve yatacak yer için ödediği tutar belge bedelini aşmamak üzere 2 gündeliğine kadar olan kısmı ayrıca ödenir. .

6 3-) Edirne Kapıkule Gümrük Müdürlüğünde görevli ambar memur A hakkında ambarda yapılan bir hırsızlık nedeniyle açılan soruşturma ile ilgili olarak memur A ifade vermek üzere 3 gün süre ile İstanbul’a gitmiş ve mahkemede hırsızlık olayı ile ilgisi bulunmadığı yönünde karar verilerek beraat etmiştir. Memur A’ya ödenecek harcırah ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?   A) Memur A’ya bu seyehati nedeniyle herhangi bir ödeme yapılmaz. B) Sadece gidiş ve dönüş için yol parası ve yalnız yolda geçen süreler için gündelik ödenir. C) 2 gün gündelik ödenir, ayrıca ödediği mutat taşıt ücreti de ödenir. D) 3 gün gündelik ve yol masrafı ödenir. Ayrıca yatacak yer temini için ödediği tutar belge bedelini aşmamak üzere 3 gündeliğine kadar olan kısmı da ödenir. E) Aylık derecesine göre hak ettiği gündelik ödenir, .

7 3-) Edirne Kapıkule Gümrük Müdürlüğünde görevli ambar memur A hakkında ambarda yapılan bir hırsızlık nedeniyle açılan soruşturma ile ilgili olarak memur A ifade vermek üzere 3 gün süre ile İstanbul’a gitmiş ve mahkemede hırsızlık olayı ile ilgisi bulunmadığı yönünde karar verilerek beraat etmiştir. Memur A’ya ödenecek harcırah ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?   A) Memur A’ya bu seyehati nedeniyle herhangi bir ödeme yapılmaz. B) Sadece gidiş ve dönüş için yol parası ve yalnız yolda geçen süreler için gündelik ödenir. C) 2 gün gündelik ödenir, ayrıca ödediği mutat taşıt ücreti de ödenir. D) 3 gün gündelik ve yol masrafı ödenir. Ayrıca yatacak yer temini için ödediği tutar belge bedelini aşmamak üzere 3 gündeliğine kadar olan kısmı da ödenir. E) Aylık derecesine göre hak ettiği gündelik ödenir, .

8 4) Almanya ‘da görevli Tarım Müşaviri E 04/12/2010 tarihinde görev süresinin sona ermesi nedeniyle Türkiye’ye dönmüştür. Eşi de konsoloslukta memur olarak çalışan E’nin eşine ne kadar yurtdışı km tazminatı ödenir?   a) Ödenmez. b) Yurtdışı gündeliğinin binde 7’sinin yarısı ödenir. c) Yurtdışı gündeliğinin %2.5’i ödenir. d) Yurtdışı gündeliğinin binde 7 ‘si ödenir. .

9 4) Almanya ‘da görevli Tarım Müşaviri E 04/12/2010 tarihinde görev süresinin sona ermesi nedeniyle Türkiye’ye dönmüştür. Eşi de konsoloslukta memur olarak çalışan E’nin eşine ne kadar yurtdışı km tazminatı ödenir?   a) Ödenmez. b) Yurtdışı gündeliğinin binde 7’sinin yarısı ödenir. c) Yurtdışı gündeliğinin %2.5’i ödenir. d) Yurtdışı gündeliğinin binde 7 ‘si ödenir. .

10 5)Harcırah Kanunu uygulamasında, geçici görev harcırahını oluşturan unsurların tamamı aşağıdakilerden hangisinde gösterilmiştir? A) Yevmiye B) Yevmiye ve yol masrafı C) Yevmiye, yol masrafı ve aile masrafı D) Yevmiye, yol masrafı, aile masrafı ve yer değiştirme masrafı .

11 5)Harcırah Kanunu uygulamasında, geçici görev harcırahını oluşturan unsurların tamamı aşağıdakilerden hangisinde gösterilmiştir? A) Yevmiye B) Yevmiye ve yol masrafı C) Yevmiye, yol masrafı ve aile masrafı D) Yevmiye, yol masrafı, aile masrafı ve yer değiştirme masrafı .

12 6) Harcırah Kanunu uygulamasında, yurt dışı gündelikleri tespit edilirken aşağıdakilerden hangisi dikkate alınmaz? A) Gidilecek ülke B) Memur ve hizmetlilerin aylık veya ücret tutarları C) Görevin mahiyeti D) Memurun bulunduğu hizmet sınıfı .

13 6) Harcırah Kanunu uygulamasında, yurt dışı gündelikleri tespit edilirken aşağıdakilerden hangisi dikkate alınmaz? A) Gidilecek ülke B) Memur ve hizmetlilerin aylık veya ücret tutarları C) Görevin mahiyeti D) Memurun bulunduğu hizmet sınıfı .

14 7) Harcırah Kanunu uygulamasında, geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren verilen gündeliklerin verilebileceği azami süre ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Yurt içinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa günden fazla yevmiye verilemez. B) Yurt içinde, memurlara (denetim elemanları dahil) ilk 90 gün için tam, takip eden 90 gün için 2/3 oranında yevmiye ödenir. C) Yurt dışında ilk 180 gün tam ve müteakip günler için 2/3 oranında yevmiye ödenir. D) Geçici görevlendirmelerde meydana gelecek ara vermeler bu müddetleri veya gündelik miktarını artırmaya neden olamaz

15 7) Harcırah Kanunu uygulamasında, geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren verilen gündeliklerin verilebileceği azami süre ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Yurt içinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa günden fazla yevmiye verilemez. B) Yurt içinde, memurlara (denetim elemanları dahil) ilk 90 gün için tam, takip eden 90 gün için 2/3 oranında yevmiye ödenir. C) Yurt dışında ilk 180 gün tam ve müteakip günler için 2/3 oranında yevmiye ödenir. D) Geçici görevlendirmelerde meydana gelecek ara vermeler bu müddetleri veya gündelik miktarını artırmaya neden olamaz

16 8) Aşağıdakilerden hangisi 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre aile fertlerinden sayılamaz? A) Memur veya hizmetlinin bakmakla yükümlü bulunduğu torunu, B) Memur veya hizmetlinin bakmakla yükümlü bulunduğu kızı C) Memur veya hizmetlinin harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında evlilik bağı ile bağlı olduğu eşi D) Memur veya hizmetlinin bakmakla yükümlü bulunduğu yeğeni ”

17 8) Aşağıdakilerden hangisi 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre aile fertlerinden sayılamaz? A) Memur veya hizmetlinin bakmakla yükümlü bulunduğu torunu, B) Memur veya hizmetlinin bakmakla yükümlü bulunduğu kızı C) Memur veya hizmetlinin harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında evlilik bağı ile bağlı olduğu eşi D) Memur veya hizmetlinin bakmakla yükümlü bulunduğu yeğeni ”

18 9) Harcırah Kanunu’na göre tahakkuk edecek istihkakın miktarını artıracak şekilde hilafı hakikat beyanname verenlerin fazla aldıkları harcırah hangi Kanun hükümlerine göre tahsil edilir? A) Borçlar Kanunu B) İcra ve İflas Kanunu C) Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun D) Türk Ceza Kanunu

19 9) Harcırah Kanunu’na göre tahakkuk edecek istihkakın miktarını artıracak şekilde hilafı hakikat beyanname verenlerin fazla aldıkları harcırah hangi Kanun hükümlerine göre tahsil edilir? A) Borçlar Kanunu B) İcra ve İflas Kanunu C) Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun D) Türk Ceza Kanunu

20 10) Harcırah Kanunu uygulamasında, (A) ilinden (B) iline Bakanlık tarafından resen atanan bir müfettişin harcırahı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Kendisine denetim yevmiyesi, aile efradına da kadro derecesinin yevmiyesi ödenir. B) Kendisine ödenen denetim yevmiyesi aile efradına da ödenir. C) Kendisine ve aile efradına herhangi bir harcırah ödenmez. D) Kendisine ödenen kadro derecesinin yevmiyesi aile efradına da ödenir ”

21 10) Harcırah Kanunu uygulamasında, (A) ilinden (B) iline Bakanlık tarafından resen atanan bir müfettişin harcırahı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Kendisine denetim yevmiyesi, aile efradına da kadro derecesinin yevmiyesi ödenir. B) Kendisine ödenen denetim yevmiyesi aile efradına da ödenir. C) Kendisine ve aile efradına herhangi bir harcırah ödenmez. D) Kendisine ödenen kadro derecesinin yevmiyesi aile efradına da ödenir ”

22 11) Aile masrafı hangi unsurlardan oluşur
11) Aile masrafı hangi unsurlardan oluşur? A)Yevmiye ve km tazminatından B)Yevmiye,yol masrafı ve km tazminatından C)Yevmiye ve yol masrafından D)Yevmiye,yol masrafı,kat yevmiyesi ve km tazminatından ”

23 11) Aile masrafı hangi unsurlardan oluşur
11) Aile masrafı hangi unsurlardan oluşur? A)Yevmiye ve km tazminatından B)Yevmiye,yol masrafı ve km tazminatından C)Yevmiye ve yol masrafından D)Yevmiye,yol masrafı,kat yevmiyesi ve km tazminatından ”

24 12) A Defterdarlığı Muhasebe Denetmeni X yeterlik sınavı için Ankara ya gelmiştir. Anılan Denetmene Ankara da bulunduğu günler için en çok kaç gün için gündelik ödenir? A)Herhangi bir sınırlandırma söz konusu değildir B)Kaldığı süre için gündelik alır C)En çok 7 gün için ödenir D)En çok 5 gün için ödenir ”

25 12) A Defterdarlığı Muhasebe Denetmeni X yeterlik sınavı için Ankara ya gelmiştir. Anılan Denetmene Ankara da bulunduğu günler için en çok kaç gün için gündelik ödenir? A)Herhangi bir sınırlandırma söz konusu değildir B)Kaldığı süre için gündelik alır C)En çok 7 gün için ödenir D)En çok 5 gün için ödenir ”

26 13) 6245 sayılı Kanun uygulamasında,yurt dışı gündelikleri ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A)Yurtdışı gündeliğinin miktarı gidilecek ülkeye göre değişir. B)Memur ve hizmetlinin aylık ve ücret tutarı da yurtdışı gündelik miktarının tespitinde etken olan unsurlardır. C)Görevin mahiyeti,yurt dışı gündelik miktarının tayinine etkili değildir. D)Yurtdışı gündelik miktarı Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca tespit edilir ”

27 13) 6245 sayılı Kanun uygulamasında,yurt dışı gündelikleri ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A)Yurtdışı gündeliğinin miktarı gidilecek ülkeye göre değişir. B)Memur ve hizmetlinin aylık ve ücret tutarı da yurtdışı gündelik miktarının tespitinde etken olan unsurlardır. C)Görevin mahiyeti,yurt dışı gündelik miktarının tayinine etkili değildir. D)Yurtdışı gündelik miktarı Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca tespit edilir ”

28 14) 6245 sayılı Kanun uygulamasında yurtdışı km tazminatı memur ve hizmetli için kaçtır. A) Her km veya deniz mili başına yurtdışı gündeliğinin binde beşi B) Her km veya deniz mili başına yurtdışı gündeliğinin yüzde yedisi C) Her km veya deniz mili başına yurtdışı gündeliğinin yüzde beşi D) Her km veya deniz mili başına yurtdışı gündeliğinin binde yedisi ”

29 14) 6245 sayılı Kanun uygulamasında yurtdışı km tazminatı memur ve hizmetli için kaçtır. A) Her km veya deniz mili başına yurtdışı gündeliğinin binde beşi B) Her km veya deniz mili başına yurtdışı gündeliğinin yüzde yedisi C) Her km veya deniz mili başına yurtdışı gündeliğinin yüzde beşi D) Her km veya deniz mili başına yurtdışı gündeliğinin binde yedisi ”

30 15) 6245 sayılı Kanun uygulamasında yurtiçinde verilecek gündeliklerin miktarı kimin tarafından veya ne ile belirlenir? A) Maliye Bakanlığınca B) Bakanlar Kurulunca C) Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Başbakanca D) Bütçe Kanunu ”

31 15) 6245 sayılı Kanun uygulamasında yurtiçinde verilecek gündeliklerin miktarı kimin tarafından veya ne ile belirlenir? A) Maliye Bakanlığınca B) Bakanlar Kurulunca C) Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Başbakanca D) Bütçe Kanunu ”

32 16) 6245 sayılı Kanun uygulamasında aşağıdakilerden hangisi geçici görev harcırahının unsurlarından değildir? A) Memur veya hizmetlinin kendisine ait yevmiye ve yol masrafı ile memur ve hizmetlinin bakmakla yükümlü olduğu aile efradına ait yevmiye ve yol masrafı B) Hamal ( cins ve adedi beyannamede gösterilmek suretiyle) C) İkametgah veya vazife mahalli ile istasyon,iskele veya durak arasındaki nakil vasıtası masrafları D) Bagaj ücreti ”

33 16) 6245 sayılı Kanun uygulamasında aşağıdakilerden hangisi geçici görev harcırahının unsurlarından değildir? A) Memur veya hizmetlinin kendisine ait yevmiye ve yol masrafı ile memur ve hizmetlinin bakmakla yükümlü olduğu aile efradına ait yevmiye ve yol masrafı B) Hamal ( cins ve adedi beyannamede gösterilmek suretiyle) C) İkametgah veya vazife mahalli ile istasyon,iskele veya durak arasındaki nakil vasıtası masrafları D) Bagaj ücreti ”

34 17) 6245 sayılı Kanun uygulamasında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır
17) 6245 sayılı Kanun uygulamasında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Kazanılmış hak aylık derecesi 6 olan ve 657/68-B maddesine göre 4 üncü dereceden aylık alan memura 4 üncü derecenin gündeliği ödenir. B) Gündelik ile çalışanların,birinci derece memurun harcırahını alabilmeleri için gündeliklerinin 30 katının birinci derece memurun aylık tutarına eşit olması gerekir C) Ödenek mukabili çalışanlar birinci derecedeki memurun harcırahını alabilirler D) Terfi suretiyle atananların harcırahı,terfi ettikleri aylık derecesi üzerinden ödenir ”

35 17) 6245 sayılı Kanun uygulamasında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır
17) 6245 sayılı Kanun uygulamasında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Kazanılmış hak aylık derecesi 6 olan ve 657/68-B maddesine göre 4 üncü dereceden aylık alan memura 4 üncü derecenin gündeliği ödenir. B) Gündelik ile çalışanların,birinci derece memurun harcırahını alabilmeleri için gündeliklerinin 30 katının birinci derece memurun aylık tutarına eşit olması gerekir C) Ödenek mukabili çalışanlar birinci derecedeki memurun harcırahını alabilirler D) Terfi suretiyle atananların harcırahı, terfi ettikleri aylık derecesi üzerinden ödenir ”

36 18) Resmi bir görevle memuriyet mahalli içinde bir yere saat 8
18) Resmi bir görevle memuriyet mahalli içinde bir yere saat 8.30 da gidip,saat da gelen kişiye ne kadar gündelik verilir? A) Tam gündelik verilir B) 1/3 gündelik verilir C) 2/3 gündelik verilir D) Gündelik verilmez ”

37 18) Resmi bir görevle memuriyet mahalli içinde bir yere saat 8
18) Resmi bir görevle memuriyet mahalli içinde bir yere saat 8.30 da gidip,saat da gelen kişiye ne kadar gündelik verilir? A) Tam gündelik verilir B) 1/3 gündelik verilir C) 2/3 gündelik verilir D) Gündelik verilmez ”

38 19) Sürekli görevle bir yere tayin olup da yeni memuriyet mahallinde işe başlamadan evvel vefat eden memur veya hizmetli, ailesini birlikte götürmemiş ise bu kişilere(ailesine) ödenecek aile harcırahı nereden başlayacaktır? A) Ölümün vuku bulduğu mahalden B) Memurun vefat tarihindeki eski ikametgah mahallinden C) Vefat tarihinde bulundukları mahalden D) Memurun yeni görev mahallinden ”

39 19) Sürekli görevle bir yere tayin olup da yeni memuriyet mahallinde işe başlamadan evvel vefat eden memur veya hizmetli, ailesini birlikte götürmemiş ise bu kişilere(ailesine) ödenecek aile harcırahı nereden başlayacaktır? A) Ölümün vuku bulduğu mahalden B) Memurun vefat tarihindeki eski ikametgah mahallinden C) Vefat tarihinde bulundukları mahalden D) Memurun yeni görev mahallinden ”

40 20) Geçici görev mahallinde hastalanmaları sebebiyle vazife ifa edemeyen memur ve hizmetlilere, bu sebeple vazife göremedikleri ne kadar süre ile yevmiye verilir? A) En çok 10 gün yevmiye verilebilir. B) En az 7 gün yevmiye verilir. C) En çok 7 gün yevmiye verilebilir. D) En çok 5 gün yevmiye verilir ”

41 20) Geçici görev mahallinde hastalanmaları sebebiyle vazife ifa edemeyen memur ve hizmetlilere, bu sebeple vazife göremedikleri ne kadar süre ile yevmiye verilir? A) En çok 10 gün yevmiye verilebilir. B) En az 7 gün yevmiye verilir. C) En çok 7 gün yevmiye verilebilir. D) En çok 5 gün yevmiye verilir ”

42 21) Memuriyet mahalli dışında bulunan Beypazarı Malmüdürlüğünde görevli veznedar Ankara Muhasebe Müdürlüğünden değerli kâğıt almak üzere sabah saat 07.00’de Beypazarı’ndan ayrılıyor ve değerli kâğıtları alarak saat 12.50’de tekrar görev yerine dönüyor. Bu veznedara ödenmesi gereken gündelik ve yol masrafı hakkında aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Almakta olduğu aylık derecesine isabet eden gündeliğin 1/3’ü ile geliş ve dönüş için otobüs ücreti ödenir. B) Hiçbir şey ödenmez. C) Sadece almakta olduğu aylık derecesine isabet eden gündeliğin 2/3’ü ödenir. D) Sadece gidiş ve dönüş için ödediği yol masrafı ödenir, gündelik ödenmez ”

43 21) Memuriyet mahalli dışında bulunan Beypazarı Malmüdürlüğünde görevli veznedar Ankara Muhasebe Müdürlüğünden değerli kâğıt almak üzere sabah saat 07.00’de Beypazarı’ndan ayrılıyor ve değerli kâğıtları alarak saat 12.50’de tekrar görev yerine dönüyor. Bu veznedara ödenmesi gereken gündelik ve yol masrafı hakkında aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Almakta olduğu aylık derecesine isabet eden gündeliğin 1/3’ü ile geliş ve dönüş için otobüs ücreti ödenir. B) Hiçbir şey ödenmez. C) Sadece almakta olduğu aylık derecesine isabet eden gündeliğin 2/3’ü ödenir. D) Sadece gidiş ve dönüş için ödediği yol masrafı ödenir, gündelik ödenmez ”

44 22) Memur veya hizmetlinin aşağıda belirtilen yakınlarından hangine harcırah ödenmez? A) Harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında memur veya hizmetlinin evlilik bağı ile bağlı olduğu eşi B) Memur veya hizmetlinin bakmakla yükümlü olduğu erkek ve kız kardeşleri C) Memur veya hizmetlinin evlat edinmiş olduğu çocuğu D) Memur veya hizmetlinin üvey çocuğu ”

45 22) Memur veya hizmetlinin aşağıda belirtilen yakınlarından hangine harcırah ödenmez? A) Harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında memur veya hizmetlinin evlilik bağı ile bağlı olduğu eşi B) Memur veya hizmetlinin bakmakla yükümlü olduğu erkek ve kız kardeşleri C) Memur veya hizmetlinin evlat edinmiş olduğu çocuğu D) Memur veya hizmetlinin üvey çocuğu ”

46 23)Kadrosu Ayaş Malmüdürlüğünde bulunan ve memuriyet mahalli dışındaki Güdül Malmüdürlüğü’nde geçici görevli olarak çalışan memur A’nın ataması memuriyet mahalli dışındaki Nallıhan Malmüdürlüğüne yapılmıştır. Memur A’nın alması gereken sürekli görev yolluğu hakkında aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Güdül – Nallıhan arası sürekli görev yolluğu ödenir. B) Ayaş – Nallıhan arası sürekli görev yolluğu ödenir. C) Sürekli görev yolluğu ödenmez D) Önce Güdül – Ayaş arası sonra da Ayaş-Nallıhan arası sürekli görev yolluğu ödenir ”

47 23)Kadrosu Ayaş Malmüdürlüğünde bulunan ve memuriyet mahalli dışındaki Güdül Malmüdürlüğü’nde geçici görevli olarak çalışan memur A’nın ataması memuriyet mahalli dışındaki Nallıhan Malmüdürlüğüne yapılmıştır. Memur A’nın alması gereken sürekli görev yolluğu hakkında aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Güdül – Nallıhan arası sürekli görev yolluğu ödenir. B) Ayaş – Nallıhan arası sürekli görev yolluğu ödenir. C) Sürekli görev yolluğu ödenmez D) Önce Güdül – Ayaş arası sonra da Ayaş-Nallıhan arası sürekli görev yolluğu ödenir ”

48 BAŞARILAR DİLERİZ ”


"SORULAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları