Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu."— Sunum transkripti:

1

2 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
Yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır. Dünya çapında yaklaşık kişiye istihdam sağlamaktadır.

3 TEMEL DEĞERLER Öncü: Müşteri odaklı anlayışla yenilikçi çözümler üretmek Dürüstlük: Yaptığımız her şeyin test standlarıyla kamu denetimini sağlamak Mükemmellik: En yüksek kalite standartlarıyla tutkuyu sağlamak Birlik: Halkımız ve yatırım ortaklarımızla karşılıklı saygıya dayanan ilişkiler kurmak Sorumluluk: İşletmelerimizin, çevresel ve sosyal prensiplere entegre çalışması.

4 VİZYON 2025 yılına kadar karşılaştırılabilir piyasa değeri ile dünyanın en beğenilen şirket ve işveren markaları arasında olmak GÖREV Global hizmet verdiğimiz toplulukların yaşam kalitesini artırmak için güvene dayalı paydaş değeri yaratma.

5 Britanyalı bir danışmanlık şirketi olan Brand Finance yakın geçmişte Tata markasının değerini 11.4 milyar USD olarak hesaplamış ve dünyada en büyük 100 marka arasında 57'nci sıraya yerleştirmiştir. 1998 yılında Hindistan'ın ilk yerli üretim otomobili Indica'yı ve günümüzde dünyanın en düşük maliyetli otomobili olan Tata Nano'yu imal eden Tata Motors ile vitrine çıkmıştır.

6

7 Tata Motors 1945 yılında kurulmuştur. 
1961 yılında ihracata başlamış ve uluslar arası pazarda hızla büyüyen bir yer edinmiştir. Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç sırada yer almaktadır. Dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi arasındadır ve kısa bir zaman önce Jaguar ve Land Rover'ı satın almıştır.

8 Fiat ile 2005 yılında yürürlüğe giren stratejik ortaklığın ardından hem Fiat ve Tata otomobillerini, hem de Fiat güç aktarım sistemlerini üretmek için, Fiat Group Automobiles ile endüstriyel bir ortak girişim kurulmuştur. Şirketin çalışanı "faaliyet gösterdiğimiz yolda en iyi, teslim ettiğimiz ürünlerde en iyi, değerler ve ahlak sistemimizde en iyi" olma vizyonuyla yönlendirilmektedir.

9 Tata Motors, Ocak 2008'de Hindistan'ın ve tüm dünyanın merakla beklediği halk otomobili Tata Nano'yu ortaya çıkarmıştır. Nano, dünya otomobil pazarında bir ilke imza atarak, konfor ve güvenliği, binlerce ailenin sahip olabileceği koşullarla bir araya getirerek tüketicilerin beğenisine sundu. İlerleyen yıllarda tümü müşteri ihtiyaçlarından kaynaklanan pek çok diğer yenilikçi aracın piyasaya çıkarılmasına tanık olunacaktır.

10 Şirketin büyümesinin sağlanması, geçen 50 yıldan uzun sürede ekonomik uyarıların ve müşteri ihtiyaçlarının doğru biçimde anlaşılması ile bu anlayışın lider nitelikli Ar-Ge vasıtasıyla müşteri isteklerine dayanan önerilere dönüştürme kabiliyetinden kaynaklanmaktadır.

11 TATA TÜRKİYE Son yıllardaki atılımlarıyla dünyada tüm dikkatleri üzerine çeken Tata Motors'un Türkiye operasyonu 1997 yılında Isoto ile başlamıştır İlk adımda, tek ve çift kabin olmak üzere 4x2 ve 4x4 çekiş seçeneklerinde satışa sunulan pick-up segmenti araçların satış-servis-yedek parça hizmetlerinin sağlanmasına başlanmıştır.  2005 yılında, binek araçların da ürün portföyüne katılması ile büyük bir ivme yakalanmış, bugüne kadar adedi aşan perakende satışa ulaşmıştır.

12 Tata, satış ve servis ağı konusunda da hızla ilerlemiş, bugün itibarı ile ülke geneline yayılmış geniş bir satış ve servis ağıyla hizmet vermektedir. Uzun zaman önce Tata Destek Hattı'nı hizmete geçiren marka, müşterilerine kendisi ile birebir iletişime geçme fırsatı sağlamıştır. Tata, müşterilerine satış sonrasında da etkin hizmet sağlamak amacıyla, tek bir telefondan ulaşılabilen Yol Yardım Servisi ile hizmet vermektedir.

13 Tata markası, Isoto çatısı altında Türkiye'nin yükselen yıldızı olmaya ve çevresine yaydığı ışık ile hem müşterilerini hem de iş ortaklarını aydınlatmaya devam edecektir.


"1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları