Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TATA MOTORS.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TATA MOTORS."— Sunum transkripti:

1 TATA MOTORS

2 Tata Motors Limited, 1945 yılında Mr
. Tata Motors Limited, 1945 yılında Mr. Ratan Naval Tata tarafından Hindistan´da kurulmuştur. 1954 yılında ticari araç üretimi için Alman Daimler Benz ile ortaklık kurmuş ve bu ortaklık 1969 yılında son bulmuştur. Firma Hindistan'ın Jamshedbur, Pune ve Lucknow şehirlerinde kurduğu fabrikalarıyla üretim yapmaktadır. 2004 yılında Güney Kore'de bulunan Daewoo şirketinin ağır vasıta bölümünü bünyesine katmıştır. Malezya, Mısır, Kenya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Bangladeş'te üretim yapmaktadır. Tata dünyanın en ucuz arabası Tata Nano'yu yapmıştır.Tata'nın Türkiye distribütörlüğünü İsotlar Grup yapmaktadır. Tata Nano Türkiye'ye 2009 yılında geleceği planlansa da gerçekleşmemiştir. Ayrıca Tata İngiltere'nin yüksek itibarlı markaları olan Land Rover ve Jaguar'ı 2,3 milyar dolara ABD'lı otomotiv şirketi Ford'dan satın almıştır. Toplamda 16 bin çalışanı olan Jaguar ve Land Rover, 1989 ve 2000 yıllarında Ford Motor Co. bünyesine katılmıştı.

3 Tata'nın Türkiye distribütörlüğünü İsotlar Grup yapmaktadır.
Tata Türkiyede ilk adım olarak, tek ve çift kabin olmak üzere 4x2 ve 4x4 çekiş seçeneklerinde satışa sunulan pick-up segmenti araçların satış-servis-yedek parça hizmetlerinin sağlanmasına başlanmıştır. 2005 yılında, binek araçların da ürün portföyüne katılması ile büyük bir ivme yakalanmış, bugüne kadar adedi aşan perakende satışa ulaşmıştır. Tata Motors, Türkiye'yi bir üs olarak görmüş, Türkiye'ye de katma değer sağlayacak biçimde Romanya distribütörlük hakkını vermiştir.

4 YAN KURULUŞLAR Jaguar, İngiltere merkezli bir otomobil markasıdır. Land Rover, Volvo, Aston Martin gibi lüks ve prestijli markalardan oluşturduğu alt grubunda yer almaktadır. 26 Mart 2008 tarihinde Hindistan'ın en büyük otomotiv markası Tata 'ya satıldı. Land Rover, İngiliz bir arazi aracı üreticisidir. Merkezi İngiltere'dedir. Aslında Rover markası altında bir modelin adıydı. Bugün, Tata Motor Şirketi bünyesindedir. 26 Mart 2008'de Ford Motor Şirketi tarafından Hindistan araba üreticisi Tata 'ya satılmıştır. Tata Daewoo Commercial Vehicle Güney Kore‘ li üretici Daewoo‘ nun iflasından sonra 2004 yılında firmanın ticari araç bölümü el değiştirerek Tata bünyesine geçmiştir. Güney Kore'de Daewoo Novus markası adı altında kamyon satışı yapmaktadır

5 Tata Motors Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir
Tata Motors Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç sırada yer almaktadır. Şirket dünyanın dördüncü büyük kamyon ve ikinci büyük otobüs üreticisidir.

6 YILLIK GELİR GİDER RAKAMLARI
Toplam Gelir Toplam Gider Net Gelir Çalışan Kişi Sayısı Toplam Varlıklar 40,732,700 Milyar $ 39,269,900 Milyar $ 1,462,800 Milyar $ 53.151 23,131,857 Milyar $

7 TATA TÜRKİYE Tata'nın Türkiye distribütörlüğünü İsotlar Grup yapmaktadır. Tata Türkiyede ilk adım olarak, tek ve çift kabin olmak üzere 4x2 ve 4x4 çekiş seçeneklerinde satışa sunulan pick-up segmenti araçların satış-servis-yedek parça hizmetlerinin sağlanmasına başlanmıştır. 2005 yılında, binek araçların da ürün portföyüne katılması ile büyük bir ivme yakalanmış, bugüne kadar adedi aşan perakende satışa ulaşmıştır. Tata Motors, Türkiye'yi bir üs olarak görmüş, Türkiye'ye de katma değer sağlayacak biçimde Romanya distribütörlük hakkını vermiştir.

8 TATA GRUP Tata Steel, Corus'u satın aldıktan sonra dünyada en büyük altıncı demir-çelik üreticisi olmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi arasındadır ve kısa bir zaman önce Jaguar ve Land Rover'ı satın almıştır. TCS, Hindistan dışında ABD, Büyük Britanya, Macaristan, Brezilya, Uruguay ve Çin'de dağıtım merkezlerine sahip olan önde gelen küresel bir yazılım şirketidir. Businessweek dergisi, Grubu ‘Dünya’nın En yenilikçi Şirketleri’ arasında altıncı sıraya yerleştirmiş ve ABD menşeli Reputation Enstitüsü de ‘Dünya’nın Altıncı En iyi Tanınan Firması ’ payesini vermiştir.

9 Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
Grup içindeki önemli şirketler arasında Tata Steel, Tata Motors, Tata Consultancy Services (TCS), Tata Power, Tata Chemicals, Tata Tea, Indian Hotels ve Tata Communications sayılabilir Dünya çapında yaklaşık çalışan istihdam eden Tata Grup'un faaliyetleri halihazırda yedi iş sektörünü kapsamaktadır: iletişim ve enformasyon teknolojisi, mühendislik, malzeme, hizmetler, enerji, tüketici ürünleri ve kimyasallar olmak üzere sınıflandırılır.

10 TATA EĞİTİM Hizmet felsefemiz koşulsuz müşteri mutluluğu olduğu için yetkili servislerimize araçlarımızla ilgili düzenli teorik ve pratik eğitimler vermeye büyük özen göstermekteyiz. Eğitim bölümümüz tarafından organize edilen yetkili servis eğitimleri; ürün eğitimleri,arıza teşhis ve çözümleri eğitimi,müşteri ilişkileri ve memnuniyet eğitimi olarak sınıflanmaktadır. Ayrıca gerekli durumlarda yetkili servis personeline bireysel ve işbaşı eğitimleri verilmektedir.

11 HACI ALİ KARGI


"TATA MOTORS." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları