Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KUL HAKKI HAZIRLAYAN Maliki ALİOĞLU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KUL HAKKI HAZIRLAYAN Maliki ALİOĞLU"— Sunum transkripti:

1 KUL HAKKI HAZIRLAYAN Maliki ALİOĞLU
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Atabey İlköğretim Okulu / Kastamonu

2 KUL HAKKI Her insanın malı, canı, namusu kutsaldır ve bunlara dokunulamaz. Bu dokunulmaz hakları çiğnediğimiz zaman kul hakkı yemiş oluruz.

3 KUL HAKKINA GİREN DAVRANIŞLAR
Yalan söylemek Yalancı şahitlik yapmak İftira etmek Gıybet etmek Hırsızlık Alay etmek Hile yapmak Başkalarının özel hayatlarını araştırmak Kötü zanda bulunmak Başkalarına zarar vermek Adam öldürmek Rüşvet almak, vermek

4 KUL HAKKINDAN KURTULMANIN YOLU
Hakkınızı helal eder misiniz? Yüce Mevlamız affedicidir, affı sever ancak kul hakkını affetmez. Kul hakkından kurtulmanın yolu hakkını yediğimiz kimsenin hakkını vermek ve helallik almaktır. Helal olsun.

5 MÜFLİS KİMDİR Biliyor musunuz, müflis kimdir? buyurdu.
Ebu Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Peygamber (sav): Biliyor musunuz, müflis kimdir? buyurdu. Bizce müflis parası ve malı olmayan kimsedir, dediler. Bunun üzerine Peygamber (sav) şöyle buyurdu: Benim ümmetimin müflisi o kimsedir ki, Kıyamet Günü’nde namaz, oruç ve zekatla gelir, fakat şuna sövmüş, şuna iftira etmiş, şunun malını yemiş, bunun kanını dökmüş ve şunu dövmüştür. Bundan dolayı onun iyiliklerinden hakkını yediği kimselerden her birine verilir. Üzerinde olan haklar ödenmeden, iyilikleri tükenirse, hak sahiplerinin günahları o kimseye yüklenir; sonra o kimse Cehennem’e atılır.

6 MÜFLİS HADİSİNİN AÇIKLANMASI
Kul hakkı yiyen Kul hakkı yenilen Sevap Günah Sevap =0 Günah =20 17 10 20 20 10 6 4 19 6 8 5 8 7 16 4 18 25 28 8 15 20 7

7 İletişim İçin e-mail adresi mlkalo@hotmail. com mlkalo37@yahoo
İletişim İçin adresi İnternet adresi


"KUL HAKKI HAZIRLAYAN Maliki ALİOĞLU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları