Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS OFİSİ

2 Karabük Üniversitesi Erasmus Hareketliliği
Üniversitemiz 2008 yılından bu yana ERASMUS değişim programları ile AB Ülkelerinin birçok üniversitesi ile anlaşmalar yapmış ve Bahar Dönemi dahil olmak üzere bugüne kadar yaklaşık olarak 850 öğrencimiz yurt dışına eğitime gönderilmiştir.

3 Karabük Üniversitesi Erasmus Hareketliliği
Ayrıca üniversitemiz akademik personeli 230 kez AB üniversitelerinde eğitim faaliyetinde bulunmuş olup şu ana kadar 108 Erasmus öğrencisi ve 120 Akademisyen Karabük Üniversitesini bizzat tanıma fırsatı bulmuşlardır.

4 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nedir?
Erasmus programı, AB üye ülkeleri ve aday üyeler arasında, anlaşmalı olan üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 dönemliğine (3-12 ay arasında planlanmış olması halinde tamamlayıcı bir staj dönemi dâhil) değişim öğrencisi olma imkanı sağlar. KBÜ öğrencilerine anlaşmalarımız gereğince 1 dönemlik Erasmus öğrencisi olma imkanı verilir.

5 Erasmus Programı Neler Kazandırır ÜNİVERSİTELERE KAZANDIRDIKLARI
Uluslararası tecrübe ve itibar Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim Hoşgörü ve kültürler arası diyalog Tanıtım ve uluslararasılaşma Araştırma ve bilimin oluşumuna katkı Projelere ve değişime kaynak temini Kendini yenileme ve geliştirme yoluyla kalitenin arttırılması Üniversiteler arası rekabet

6 Erasmus Programı Neler Kazandırır ÖĞRENCİLERE KAZANDIRDIKLARI
Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme Değişik kültürleri tanıma Kendi kültürünü tanıtma Yeni arkadaşlar edinme Eğitim sonrası iş/mesleki bağlantılar Farklı bir okulda öğrenci olabilme Farklı bir sistem görebilme

7 Erasmus Programı Neler Kazandırır TOPLUMA KAZANDIRDIKLARI
AB ile entegrasyon Eğitimde kalitenin artırılması Üniversite şehrine ekonomik ve kültürel canlılık kazandırması Türkçenin yaygınlaştırılması Kültürlerin etkileşimi, farklı kültürleri tanıyarak önyargıların kırılması Türkiye'nin tanıtımı

8 Programdan yararlanma koşulları nelerdir?
Karabük Üniversitesi Erasmus+ programlarına başvurabilmek için önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 4.00 üzerinden minimum 2.50 Genel Akademik Not Ortalaması aranır. (Üniversitemizde başvuru yoğunluğu sebebiyle minimum not ortalaması Türkiye Ulusal Ajansı bilgisi dahilinde ve senato kararı ile 2.5 olarak belirlenmiştir.)

9 Programdan yararlanma koşulları nelerdir?
Üniversitemizde dil puanı barajı; Batı Dilleri ve Edebiyatı, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Bölümleri için 70 Mühendislik Fakültesi için 60 Diğer Fakülte ve Meslek Yüksek Okulları için 50 olarak belirlenmiştir.

10 Hangi dönemlerde Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği yapılabilir?
Gidilecek dönemde en az 2. sınıf öğrencisi olma koşulu aranır. Son sınıf son dönem öğrencilerinin başvurmaları tavsiye edilmez. Gitmek istediğiniz dönemden 1 dönem önce başvurunuzu yapmalısınız.

11 Gideceğim üniversiteyi kendim seçebilir miyim?
Erasmus+ değişiminin yapılabilmesi için, iki üniversite arasında bir ikili anlaşma bulunması gerekir. Anlaşmalar fakülte/bölüm bazında yapılır, her fakültenin anlaşması kendi öğrencileri için geçerlidir. Anlaşmalarımızı Görebileceğiniz Link:

12 Maddi destek alacak mıyım?
Ulusal Ajans aracılığıyla Avrupa Komisyonu’ndan alınan Erasmus+ hibesi her yıl üniversiteler arasında kontenjana göre paylaştırılır. Hibe miktarı ayda ortalama € arasında değişiklik gösterir. Hayat pahalılığına göre 3 Grup Program Ülkesi vardır. Erasmus+ hibesinin, öğrencilerin tüm masraflarını karşılaması beklenmemelidir, yalnızca bir destek olarak değerlendirilmelidir.

13 Hayat pahalılığına göre ülke grupları Hareketlilikte
Misafir Olunan Ülkeler Aylık Hibe Öğrenim (Avro) Aylık Hibe Staj (Avro) 1. Grup Program Ülkeleri Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, Birleşik Krallık 500 600 2. Grup Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye 400 3. Grup Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya 300

14 Maddi destek alacak mıyım?
*Gitmeden önce toplam hibenin %80’i öğrencinin hesabına yatırılır. *Kalan %20’lik hibe, öğrencinin geri döndükten sonraki katılım sertifikasındaki tarih ve başarı oranı dikkate alınarak ödenir.

15 Gidilen üniversiteye ücret ödenir mi?
Erasmus öğrencileri misafir oldukları üniversitede öğrenim ücreti ödemezler. Ancak ulaşım, yemek, konaklama gibi yaşam masrafları öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

16 Yurtdışında alınan derslere KBU denklik veriyor mu?
EVET, Karşı kurumdan aldığınız dersler UBYS sistemine birebir girilmektedir. Yurtdışında alacağınız dersleri, Erasmus Bölüm Koordinatörünüze danışarak belirlemelisiniz. Yurtdışında aldığınız dersler, yönetmelik gereğince üniversitemiz not sistemine çevrilerek KBÜ not ortalamanıza dahil edilmektedir.

17 Gittiğim üniversitede hangi dilde ders alacağım?
Avrupa’daki üniversitelerin çoğu kendi dillerinde eğitim yapmaktadır. Ancak bu üniversiteler Erasmus Öğrencileri için İngilizce ders seçeneği sunmaktadır. Başvuru yapmadan önce tercih edilen üniversitenin eğitim dili araştırılmalıdır.

18 Konaklama seçenekleri gidilen ülke ve üniversiteye göre değişir.
Nerede kalacağım? Konaklama seçenekleri gidilen ülke ve üniversiteye göre değişir. Bazı kurumların kendi yurtları olmakla beraber, bazıları merkezi öğrenci yurtları ile çalışırlar. Yurtta kalmak için gideceğiniz üniversitenin Yurt Başvuru Formunu (Accommodation Form) doldurmanız gerekmektedir.

19 Ancak ne yazık ki sadece bir bölüm derslerini alabilirsiniz.
Çift Anadal Programı (ÇAP) ve Yan Dal öğrencileri Erasmus’a başvurabilir mi? ÇAP ve Yan dal öğrencileri de programdan faydalanmak için başvuruda bulunabilirler. Ancak ne yazık ki sadece bir bölüm derslerini alabilirsiniz.

20 Erasmus+ programına katılırsam okulum uzar mı?
Böyle bir genelleme yapılamaz. Temel amaç maksimum düzeyde ders eşdeğerliğini sağlayarak programdan faydalanmaktır. Okulunuzun zamanında bitmesi sizin yurtdışında geçireceğiniz dönemdeki akademik başarınıza bağlıdır.

21 Başvuru ve Öğrenci Seçim Süreci
Başvuru için ön şart: en az 2.50 GANO BAŞVURU LİNKİ erasmus.karabuk.edu.tr ONLİNE BAŞVURUDAN SONRA; SİSTEMDEN ALINAN BAŞVURU FORMU VE ÖĞRENCİ İŞLERİNDEN ALINAN ONAYLI TRANSKRİPT BÖLÜM SEKRETERLİKLERİNE TESLİM EDİLMELİDİR.

22

23 erasmus.karabuk.edu.tr

24 Değerlendirme Ölçütleri (Öğrenci Seçim Kriterleri)
Başarı puanı = % 50 GANO + % 50 DİL PUANI *Daha önce yararlanılan her bir faaliyet için (öğrenim-staj ayrımı yapılmaksızın) -10 puan azaltma uygulanacaktır. *Özel ihtiyaç sahibi öğrenciler ile Şehit ve Gazi çocuklarına başvuru döneminde durumlarını belgelendirmek koşuluyla ağırlıklı seçim puanlarına +10 puan eklenecektir.

25 SON OLARAK UNUTMAYALIM Kİ !!!
Erasmus Programı, Bir Yabancı Dil Öğrenme Programı Değildir! Bir Burs Programı Değildir! Bir Diploma Programı Değildir!

26 ERASMUS+ PROGRAMI HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN
TÜRKİYE ULUSAL AJANSI SİTESİNİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

27 DAHA ÖNCE ERASMUS’A KATILMIŞ ÖĞRENCİLERİMİZ
ERASMUS+’IN 30. YILI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA TÜRKİYE ULUSAL AJANSI SİTESİNDE BAŞARI HİKAYENİZİ VE DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

28 TOPLANTIMIZA KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER!!! sorularınız için
Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus Ofisi


"ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları