Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fazilet Hazal Burmabıyık

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fazilet Hazal Burmabıyık"— Sunum transkripti:

1 Fazilet Hazal Burmabıyık
Storyboard Fazilet Hazal Burmabıyık

2 Storyboard Hakkında İngilizce'den "Hikaye Tahtası" olarak tercüme edilse de Hikayenin Çizimi olarak adlandırabiliriz. Proje konusunun belirledikten sonra kafamızdaki resimleri görselleştirmek amacıyla çizilen karalamalar, çekilen fotoğraflar veya yapılan renkli resimlerdir.

3 Storyboard Hakkında Seyrettiğimiz bütün ünlü filmlerin, hikayenin akışını, sahnedeki oyuncuların bulunacakları yerlere kadar, kadrajları belirleyen birer storyboard'ları vardır.

4 Ünlü Film Storyboard’ları
Matrix Storyboard Teknoloji harikası bir filmin bile her karesi planlanıp kağıda çizilmiş storyboard'u, storyboard'un belki de birkaç katı, tasarım aşamasında kağıt üzerine yapılan eskiz çalışmaları vardır.

5 Titanik Story board

6 Storyboardların Önemi
Storyboard'un çizim veya grafik açısından profesyonel olmaması bir sorun oluşturmayacaktır. Ama anlatılan net olmalıdır. Burada amaç planların nasıl çekileceğini göstermektir. Kamera açısını, kameranın ve oyuncuların hareketlerini ve kompozisyonun ele alınışını önerecek olan anahtar sahnelerin bir seri halindeki tasarımıdır.

7 Storyboardların Önemi
Film çekiminin olmazsa olmazıdır storyboard. Amatör işlerde çoğu zaman ihmal edilmesine ve hatta bazı kesimlerce bilinmemesine rağmen profesyonel işlerde şarttır. Profesyonel çalışmalarda örneğin reklam filmlerinde çekim aşamasından önce film hikayesinin tanıtımı için storyboard önemlidir. Çünkü firma yetkilileri amaçladıkları etkinin pahalı olan çekim aşamasından önce kafalarında canlandırmak ve espriye inanmak isterler.


"Fazilet Hazal Burmabıyık" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları