Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İleri Excel 1 Fuat Tosun.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İleri Excel 1 Fuat Tosun."— Sunum transkripti:

1 İleri Excel 1 Fuat Tosun

2 Özel Liste Oluşturma Özel bir listeyi kullanıcı tanımlı bir düzende sıralamak ya da doldurmak için kullanabilirsiniz. Microsoft Office Excel, haftanın günü ve yılın ayı yerleşik listelerini sağlar ancak kendi özel listelerinizi de oluşturabilirsiniz. Dosya/ Seçenekler/ Gelişmiş/ Özel Listeleri Düzenle İşlem Adımları

3 İç İçe Eğer

4 Etopla=SUMIF ETOPLA işlevini, belirttiğiniz ölçüte uyan bir aralıkta yer alan değerlerin toplamını almak için kullanırsınız. Örneğin; sayıların bulunduğu bir sütunda yalnızca 5'ten büyük olan değerlerin toplamını hesaplamak istediğinizi varsayalım. Şu formülü kullanabilirsiniz: =ETOPLA(B2:B25,">5") Kriter kısmında özel operatörler kullanabilirsiniz  “=”, “>”, “<”, “>=”, “<=”, “<>” =ETOPLA (belirtilen kritere bakılacak alan ; kriter ; toplama yapılacak alan)

5 Etopla=SUMIF

6

7 ÇOKETOPLA=SUMIFS ETOPLA formülünün tek bir kriter kabul etmesine karşın bu formülde bir çok kriter belirtebiliyoruz. =ÇOKETOPLA(toplanacak alan ; 1. kriterin bakılacağı alan ; 1.Kriter ; 2.Kriterin Bakılacağı alan ; 2.Kriter; 3.Kriterin Bakılacağı alan ; 3. Krtiter) şeklinde kaç adet kriter belirtmek isterseniz bu şekilde uzayıp gidiyor. =ÇOKETOPLA(C2:C34;A2:A34;”Turkey”;B2:B34;”< ″)

8 ÇOKETOPLA=SUMIFS C2 ile C34 arasındaki, a2 ile a34 satırları arasında Turkey ifadesine denk gelen ve B2 il b34 arasında tarihinden önceki gibi şartlara uyan sayıları topla.

9

10

11 EĞERSAY=COUNTIF Belirli bir hücre aralığındaki verilen koşula uyan hücre sayısını döndürür. =EĞERSAY(A2:A5;"elmalar") =EĞERSAY(A2:A5;A4) Örnek Kullanım:

12

13 Haydi! Yüzölçümü 1000’den büyük şehirlerin sayısını bulalım.

14 DÜŞEYARA=Vlookup Tablodaki veya aralıktaki öğeleri satıra göre arayarak bulmanız gerektiğinde (örneğin, bir otomobil parçasının fiyatını parça numarasına göre bulmak için), arama ve başvuru işlevlerinden biri olan DÜŞEYARA’yı kullanabilirsiniz. =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz değer, değeri aramak istediğiniz aralık, aralıkta dönüş değerini içeren sütunun numarası, 0/YANLIŞ veya 1/DOĞRU olarak gösterilen Tam Eşleşme veya Yaklaşık Eşleşme).

15 Aynı soyadlı kişiler var ise ilk önce kimse onu getiriyor

16

17 Açılan Liste Oluşturma
Yeni bir çalışma sayfasında, açılan listede görünmesini istediğiniz girişleri yazın. Girişler, hiç boş hücre olmadan, tek bir sütun veya satırda olmalıdır.  Tüm girişlerinizi seçin, sağ tıklatın ve sonra Ad Tanımla'yı tıklatın.

18 Açılan Liste Oluşturma
Ad kutusuna, girişleriniz için bir yazın; örneğin, GeçerliDept, sonra Tamam'ı tıklatın. Adınızda hiç boşluk olmadığından emin olun. Bu ad listenizde görünmez, ancak açılan listenizle bağlantılı hale getirebilmeniz için onu adlandırmanız gerekir.

19 Açılan Liste Oluşturma
Çalışma sayfasında, açılan listenin bulunmasını istediğiniz hücreyi tıklatın. Veri >Veri Doğrulama'yı tıklatın.

20 Dikkat!!! İPUÇLARI : Veri Doğrulama'yı tıklatamıyor musunuz? Bunun nedenlerinden bazıları burada verilmiştir. Açılan listeler, bir SharePoint sitesine bağlı tablolara eklenemez. Tablonun bağlantısını kaldırın veya tablo biçimlendirmesini kaldırın ve 5. adımı tekrar deneyin. Çalışma sayfası korunuyor veya paylaşılıyor olabilir. Korumayı kaldırın veya çalışma sayfasının paylaşımını durdurun ve 5. adımı tekrar deneyin.

21 Açılan Liste Oluşturma
Ayarlar sekmesindeki İzin Ver kutusunda Liste'ye tıklayın. Kaynak kutusunda, 3. adımda listenize verdiğiniz addan hemen önce bir eşittir işareti (=) koyun. Örneğin, =GeçerliDept.

22 Satır ve Sütunları Dondurma

23 TEŞEKKÜRLER www.fuattosun.net


"İleri Excel 1 Fuat Tosun." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları